Whole Foods i California

Whole Foods 1

Å komme inn på Whole Foods i USA var som å tre inn i et økologisk,  glutenfritt og veganervennlig himmelrike. Når en liten forfrossen nordmann fikk se metervis med økologisk salat skal jeg hilse og si damen ble på snurr. Utvalget var kjempestort, og i hyllene ellers var det alt mulig gøy å se på, på en måte en fysisk iherb. Jeg vandret lett rundt både en time og to (så jeg dro dit stort sett alene;-)). Gi meg heller en bra matbutikk enn klær og sko! Får du noen gang muligheten til å dra på en Whole Foods-butikk så gjør du nettopp det.

Whole Foods er ikke en vegetarisk matkjede, de har all slags mat, og mesteparten er økologisk. Her står for eksempel kumelk-ost, vegansk ost og geitost  på rekke og rad i kjøledisken. I kakedisken står det vanlige kaker, veganske cupcakes, og raw kakestykker side om side. Glutenfritt og vegetarisk/vegansk mat har en like selvfølgelig plass i butikkhyllene som all annen mat. Ikke noe vi er bortskjemt med i Norge. De hotellene vi bodde på hadde alle minikjøkken, så jeg fikk prøvd masse forskjellig.

Her ser dere litt bilder:

Whole Foods 2

Whole Foods 3

Whole Foods 4

Whole Foods 5

Whole Foods 12

Whole Foods 6

Whole Foods 7

Whole Foods 8

Whole Foods 10

Whole Foods 11

Whole Foods 9

Ser det ikke gøy ut? :-)

40 thoughts on “Whole Foods i California

 1. Dette likte jeg! Håper å få besøkt en sånn butikk en dag.Får klare seg med Røtter og Iherb enn sålenge :) Kos dere!

 2. Må visst til USA en gang når formen er litt bedre. Tenk å hatt sånne butikker her i Norge. Sukk! Hadde sikkert brukt en hel dag der ;)

 3. Haha…Jeg kjenner meg virkelig igjen i det du beskriver! Jeg var i California på roadtrip med venninnene mine da jeg for første gang kom over Whole Foods. Da jeg først kom over dørstokken deres ble jeg der minimum en time ja, så det endte med at jeg dro dit alene senere de andre gangene. Jeg blakket meg mer på mat den turen en klesshopping. Jeg gleder meg til neste Whole Foods besøk. Og veldig fint å se at det er andre likesinnende og begeistrende Whole Foods shoppere, slik at jeg ikke føler meg som den eneste rare:)

 4. Whole Foods er fantastisk! Jeg spiser ikke utelukkende økologisk, men når jeg bodde i Usa så gjorde jeg nesten bare det, på grunn av alle hormonene og antibiotikaen som finnes i kjøtt og annen mat der. Whole Foods og Trader Joes gjorde det veldig enkelt å spise sunt, og etterhvert nesten helt vegetarisk. :)

   • Jupp, endel økologisk, og mye vegetar og vegansk. Det er litt billigere enn WF, men også litt dårligere kvalitet på råvarene (nå skal det mye til for å overgå WF da!).

 5. Første gang jeg var på Whole Foods var i 2007 da jeg var 6 mnd på vei med førstemann. Under svangerskapet levde jeg så rent og økologisk som det gikk an, så jeg følte meg litt som deg.. som om jeg var i himmelen! Gikk rundt for å titte på alt og handlet med meg massevis av godis. Vi dro innom daglig den uken vi var i NY. Heller økologisk shopping enn klær ja!
  Vi nøt økologiske jordbær i parken etterpå og koste oss gløgg ihjel.

 6. Trader Joes er ikke en økologisk butikk, men har naturlig mat. Mindre «fancy» enn WholeFoods, men VELDIG spennende å handle på :-)

 7. Ser ut som en perfekt butikk :) har sett på en del bilder av Whole Foods butikker på nett og bare drømt meg bort, de har jo alt! Ser at du kjøpte Earth Cafe kake, var den god? Og den isen har jeg fantasert om leenge :)

 8. Kan tenke meg du var i himmelen. Vi skal mest sannsynlig til London i løpet av høsten og whole Foods er det jeg gleder meg mest til. Jeg var på Røtter for første gang denne uken (bor i stavanger) og jeg kunne brukt flere timer der hvis det ikke hadde vært fordi at kompisen min ikke er like entusiastisk som meg ;)

 9. Oj,Oj!!!!! Skjønner godt at du gikk litt i spinn der ja;) Som noen sier over her, tenk å bo i nærheten av noe sånt!!!!!!:)

 10. Åh, det ser ut som himmelen! Så mye deilig og fristende mat da! Jeg hadde gått bananas der, det er jeg helt sikker på ;)

  Det er lov å drømme om at vi en gang kan handle sånn i Norge også :)

 11. Vi er i himmelen nå vi :) Nærmere bestemt LA og bare 300 m fra hotellet vårt ligger butikken :). For en fantastisk opplevelse! Tusen takk for tipset :)) Skulle gitt mye for å få en slik butikk i Trondheim!

 12. Jeg er hverken vegetarianer eller helt glutenfri, men jeg elsker WholeFood. Bodde på hotell like ved en nord for Austin i to uker, kunne gå der i timesvis :)

  Digger også bloggen din, har fulgt den lenge, og finner mye inspirasjon. Gleder meg til kokeboken kommer!

 13. Hej Silje :) Jag blir lite ledsen när jag ser hur mycket eco USA har i sina matbutiker, MEN ska inte vara ledsen längre, nu ska jag och sambon flytta till ett litet hus med trädgård och altan :) där vi ska utnyttja allt plats vi får odla på :) ska odla dino kale och curly kale och vanlig kale :D och mycket annat såklart :)

 14. Jeg ble også stående og gape da jeg kom inn på Whole Foods i London og følte meg litt som et barn i en godtebutikk! :-D I norske dagligvarebutikker føler jeg at jeg må lete etter det som er sunt og prøve å ikke la meg friste av det usunne, noe som er altfor lett… Det diggeste var at de har masse ferdiglaget mat som man kan ta med seg eller spise der. Og jeg er ca middels opptatt av sunn mat men elsket WF…dratt med av min økologisk kost/halvveis vegetarianer-venninne… ;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *