Vegetar søndagsmiddag: Stekt polentakake med wok og småpoteter

Polenta er maismel og fåes både fin og grovmalt. Jeg bruker en mellomting mellom fin og grov. Kjøpes billig på innvandrerbutikker. Jeg betaler ca 20 kr for 500 g.

Polenta er naturlig glutenfritt, og for et par år siden pleide jeg veldig ofte å lage grøt av det da magen min var helt mongolid og ikke tålte noenting. 0,75 dl gryn og 5 dl væske (en miks av soyamelk og vann) og litt salt. Nam.

På den flotte bloggen —> Vegan Misjonen <--- har jeg blitt inspirert til å prøve å lage polentakake. Altså lage en tykk grøt av vann, gryn og salt, la det stå noen timer og stivne, og deretter steke eller grille det. Konsistensen på kaken er fast, slik du ser på bildene. Når man steker den blir den sprø utenpå og myk inni. Basisoppskriften til polentakaken finner du HER. Klikk dere videre rundt der inne for å se flere oppskrifter. Jeg laget halv basisoppskrift, og polentakaken ble seende slik ut:


Jeg lot den stivne i en suppetallerken.


Stekt med Cococa Pure (kokosfett uten lukt og smak), hakket hvitløk og chili, spisskummen, salt og pepper. Litt uvant konsistens, men jeg likte det veldig godt! Både jeg og Teg konkluderte med at dette skal vi lage igjen.

Vi hadde wok med cashewnøtter i, og kokte og deretter stekte småpoteter til. VELDIG godt!
Krydret woken med litt tamari soyasaus, ca 1 ts yaconsirup, hvitløk, chili, tørket gressløk og peppercumin-mix. Potetene med grovsalt og tørket gressløk.

Polentakake er en veldig fin glutenfri matrett jeg anbefaler dere å prøve :-)

Ser det ikke godt ut?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *