Vegetar gryterett med kokosmelk og green curry

Lørdagsmiddagen ble direkte inspirert av DENNE oppskriften hos Veganmisjonen. Etter å ha sett bildene og lest oppskriften bare MÅTTE jeg ha noe slikt til middag! Takk igjen for en helt fantastisk oppskrift :-)

Min er dog ikke vegansk, men vegetarisk (Quorn inneholder egg), er glutenfri og uten melk. Det er litt sukker i Raita-miksen, men det blir så lite at det bryr jeg meg ikke om. Men lag den gjerne selv, for krydderposen er ikke sånn supergod.

Ble litt ivrig når jeg var på Ica Maxi og handlet inn til middagen. Plukket med meg litt forskjellig: Green Curry Paste, Chili paste, kokosmelk, papadum, raitamix, ingefær, lime, og 6 poser Quorn på tilbud. Pastaen er kjøpt på Etikken i Trondheim, er glutenfri og laget av brun ris. Skriver om den når jeg får prøvd den.

Denne retten er veldig enkel og lage, og smaker HELT nydelig!

Til 2-3 pers trenger du:
1/2 – 1 løk
1 – 2 ts revet/finhakket frisk ingefær
1 stort blad savoykål
2-4 ts green curry pasta (små glass, kjøpes på feks Ica.
1 pose Quorn biter
3/4 boks kokosmelk

Tilbehør:
Ris, gjerne brun ris
Papadum/nanbrød
Raita (yoghurt naturell basert dipp, jeg brukte soyayoghurt)
Agurk
Lime
Frisk koriander

– Stek løk og ingefær mykt i litt olje noen minutter
– Tilsett Green Curry Pasta og rør det godt inn. Smak deg fram til hvor sterk du vil ha det.
– Ha oppi Quorn bitene, rør godt og stek i noen minutter
– Tilsett savoykål, surr det sammen med resten
– Tilsett kokosmelken, rør godt, småkok/surr i 5-10 min
– Smak til med evnt mer Green Curry pasta (bland den ut i litt væske før du tilsetter den i gryta)

Serveringsforslag:
Raita laget med soyayoghurt, agurk, cashewnøtter, papadum til oss som unngår gluten, Nanbrød til de andre, og brun ris. Skvis gjerne lime over retten. Og ikke glem det viktigste – FRISK KORIANDER! Strø det over maten når den er servert, det hever retten til nye høyder!

+ frisk koriander på toppen (som jeg glemte å ta på før jeg tok bildet). Komplett!

Anbefaler alle som har lyst på noe skikkelig godt å lage denne middagen :-)

2 thoughts on “Vegetar gryterett med kokosmelk og green curry

  1. Hei, vil bare si at denne retten så veldig god ut og tror jeg skal teste den ut i kveld eller på lørdag, er jo veggis så alltid greit å finne litt nye oppskrifter. Så takk for tipset, ellers vil jeg si at siden din var veldig smakelig, litke godt bildene som du har lagt ved oppskriften. Veldig proft og lykke til videre med det. Ha en fin helg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *