Veganske sjokokubber

Så kastet jeg meg på trenden med å lage sjokoladeting av hvite bønner jeg også. Og for å være ærlig så var det en terskel på høyde med å blande avokado og sjokolade – jeg så nemlig aldri for meg at det ville bli bra. Så måtte jeg gi meg hen til både avokadosjokolade og bønnesjokolade, for det ER faktisk en skikkelig kjekk kombinasjon! Jeg laget mine sjokokubber på fantasien, og det er masse rom for å utvikle disse videre (har allerede idé nummer to klar). Enn så lenge er dette oppskriften jeg har laget:

Siljes veganske sjokokubber no.1
200 g hvite kokte bønner (jeg brukte 1 boks økologiske store hvite bønner u/vannet)
2,5 ss rått kakaopulver
2 ss agave
2 ss smeltet kokosolje
1 ts lecithin
1 ss Lucuma
1 ss Mesquite
Et dryss salt
En skvett sitronsaft
En skvett yaconsirup

 Mikset alt sammen i vitamixen, men ville brukt foodprosessor hvis du ikke har vitamix. Dette blir for tungt for en vanlig blender. Eller hvis du er sterk kan du mikse alt for hånd, på en eller annen måte.
 Fordelte den jevne deigen i en firkantet form kledd med plastfolie. Formet deigen til en kake.
 Sett i fryser og la bli kald. Gjerne frys inn, og la tine i kjøleskap (med andre ord, lag de gjerne dagen før du skal ha dem). Da blir konsistensen best syns jeg, myk og fast på samme tid.

Spis kubbene på et fint lite fat med kakegaffel. Nomnom.

Konsistensen minner om mykt sjokoladefyll som jeg vagt husker fra en eller annen Twist-sjokolade. Men uten sukkersjokk og søtsug i etterkant da såklart :-) Hva heter det, nougatfyll? De kan garantert stekes i ovnen litt også hvis man vil det. Det har jeg ikke prøvd, men ser for meg at det blir bra. Uansett, bønner i søtmatkategorien var en spennende råvare å jobbe med! Også så sunt da gitt. Masse proteiner og fiber.

Min store favoritt når det gjelder matlaging er uten tvil å lage gode tilfredstillende alternativer til kunstig og sukkerstappa snop og kaker. Jeg tror jeg med sikkerhet kan si at naturlig, sukkerfri godis uten dårlig samvittighet er blitt en av mine hjertesaker. NAM!
____________________________________________________________________

Se også kategoriene mine Raw kaker, Raw sjokolade, Snop og godis uten sukker, samt oppskriftsiden min.

Noe å kose seg med i helgen? :-)

28 thoughts on “Veganske sjokokubber

 1. Du kunne virkelig ha gitt ut egen kokebok med dine egne bilder til!! Den hadde jeg kjøpt!

 2. Disse skal jeg definitivt lage! Har allerede lagd sjokolade cookie dough røre av hvite bønner, så jeg har all tro på at dette her er godt også :) Også så fine bilder, elsker de kamskjellene dine!

 3. Oj! Jeg lagde sjokoladebrownies med ca akkurat samme ingredienser, bare med kidneybønner istedenfor hvite bønner (pluss litt kokskrem og minus sitronen) for bare noen timer siden! For en morsom tilfeldighet! :) min kake ble hvertfall god, skal prøve meg på din versjon til helga! Ha en flott helg! Og takk for en flott blogg! :) Sofie.

 4. Mmmm det så godt ut, men må ærlig inrømme at jeg er skeptisk til bønner! Hadde jeg hadd mesquite og lecithin hadde jeg prøvd! :)

 5. Hei :) Du er veldig flink til å lage mat, og godsaker – selv uten sukker. Siden du har så mye «spesial» varer lurer jeg på om det koster veldig mye mer enn vanlige varer. Kjøper du alt på nettet eller har de noe i vanlig butikk også?
  Kjøper du vanlig frukt eller kun økologisk?

  Liker bloggen din veldig godt :)

  • Tusentakk :-) Jeg kjøper det aller meste på nett, og ferskvarer på butikken. Jeg kjøper økologisk når prisene er ganske lik uøkologisk pris.

 6. Du lager så utrolig mye fristende. Men det er så mange «rare» ingredienser i alt. Tenker på alt fra drikke, til sjokolade og andre matretter. Har lenge hatt lyst til å forsøke å lage noe av det, men jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med alle ingrediensene som jeg ikke bruker opp på den ene oppskriften. Litt kjedelig om det går ut på dato osv. Har du noen tips til ting man kan lage med «dine ingredienser» som er sånne ingredienser som kan stå i skapet en stund uten å bli gamle? Kunne du i så fall lage et lite innlegg om det? :-)

 7. Hvite bønner i sjokolade høres ut som en genial oppfinnelse- ikke SÅ rart heller da, for soya brukes jo i alt mulig rart, og det er jo også en type bønner:) Og siden jeg er blitt så glad i avocado/sjokolade-komboen, så er jeg åpen for det meste:) Går sikkert an å lage gode kaker med bønner også da…både bunn og fyll? Hmm…er så gøy når det dukker opp nye «rare» ingredienser som kan erstatte annet. Takk for tips!:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *