Vegansk og rawfood «bacon»

Her kommer en enkel oppskrift på noe SYKT godt fra Rawfood Chef-utdannelsen sist gang, nemlig «Bacon»!
Man tørker aubergine i tynne skiver, og voila! Sprø salte og baconaktige chips! Ok, tamari  er ikke raw, men resten er det ;-)

Oppskrift «Bacon»
1 aubergine
Ekstra virgin olivenolje
Tamari soyasaus

– Skjær aubergine i så tynne skiver du får til med kniv.
– Pensle med litt olivenolje (viktig for å få rett sluttresultat) og tamari soyasaus.
– Legg på rist i dehydrator og tørk på 41 grader i 12 timer. Du kan sikkert tørke i stekeovn også, og er du ikke så nøye på at det skal være raw kan du bruke litt høyere temperatur.

Kan oppbevares i tett boks noen dager.

Dette smaker bare HELT fantastisk! Prøv!
God som snacks alene, eller til matretter.

Jammen kan man lage mye enkel og spennende mat!

22 thoughts on “Vegansk og rawfood «bacon»

 1. Du er så FLINK, Silje! Og nå snakker jeg ikke bare om dette innlegget men om deg generelt. Syns det er SÅ bra at du er så bevisst på hva du spiser, og at ting du kjøper er dyrevennlige osv. Du har virkelig inspirert meg til å tenke mye mer over slike ting! Du burde være stolt over deg selv :-)

 2. Å så godt det ser ut! <3 Forresten fikk jeg alle ingrediensene i hus i går, og i dag lagde jeg rå sjokolade for første gang, hurra! :-D Lagde både etter oppskriften din på mild og god raw sjokkis og snickersbarene dine. Herregud, jeg er i himmelen, snickersbarene spesielt ble jo sinnsykt gode! Hadde det ikke vært for deg og bloggen din hadde jeg sikkert aldri giddet å prøvd en gang. Ikke bare det, men jeg hadde nok fortsatt levd med en ganske så usunn livsstil, så tusen takk for at du driver med dette. Stå på! :-)

 3. Hva smaker det, egentlig? Smaker det som bacon, eller bare likner det utseendemessig? Skal de bli helt sprø, eller mer sånn «læraktig»?

 4. jeg lurer litt på om en dehydrator bruker mye strøm? hvordan den tar seg ut på strømregninga ved å stå å dure i så mange timer liksom? :)
  skulle gjerne prøvd noen oppskrifter i komfyr, men det høres ikke så miljøvennlig ut tenker jeg.. (men 40 grader er vel ikke så mye akkurat.)
  ser godt ut!!

 5. Disse er geniale!

  Lagde meg sånne nettopp. Men stekte på 150 grader i ca 90 minutter tror jeg, da oppdaget jeg at de begynte å brenne seg. De endte opp bløte med svarte flekker på, men fy søren så godt :D Selv om jeg tabba meg ut maks liksom, så ble de kjempegode. Nå blir det nammis-matpakke i morgen *gleder meg* =)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *