Vegansk linsesalat


Grønne linser, kikerter fra boks, avokado, mungbønnespirer, nøtteost som «rømme», og næringsgjær strødd oppå. Nam!

Å sette av litt tid til å koke feks masse linser en gang i blandt, eller å lage nøttedip og ha klart i kjøleskapet er supersmart. Da har du skikkelig mat i en fei :-) Planlegging er ordet! Personlig er jeg utrolig glad i grønne linser og blir alltid glad når jeg blir sulten og har ting klargjort på forhånd. Grønne linser egner seg godt til frysing, og holder seg i tett boks i kjøleskap noen dager. Obs! Prøv å kok dem så rolig så mulig så det ikke blir graut. Kok rolig det første kvarteret, skru ned og la trekke ved kokepunktet de neste 20 minuttene, dekk over nesten hele med lokk.

Nøttedip lages ved å legge nøtter i bløt den tiden de skal ha, og kjøre de i en mixer sammen med litt vann, sitron, salt og pepper (eller andre krydder og urter).

Dette er mettende mat som holder blodsukkeret mitt stabilt og magen mett en god stund – også smaker det nydelig :-)


Grønne linser, avokado, siste rest av en hjertesalat, nøtteost.


Lillepus er med på blogginga forresten ;-)) Ligger i armkroken og maler. Hun er så god! Turbo i to-tre timer, sover i 4-5 timer etterpå, så på’n igjen. Arti lita ei.

17 thoughts on “Vegansk linsesalat

  1. Heldig du er som kan få ha slike søte pusekatter i hus…. Savner veldig og ha dyr i hus, men der jeg leier får jeg ikke lov til å ha dyr…. :/
    God planlegging er alfa omega når det gjelder mat. Det var så digg å få dehydratoren i hus :D Den står å bråker uti gangen min nå. Stappa av granola, knekkis og kale. Yammi <3 Regner med dehydratoren ble poppis til deg også :) Ha en fin dag med pusekattene, god mat og med deg selv :)

  2. Er veldig fan av både linser og bønner i salat! Hadde linsesalat selv i går, ved siden av laks, og det var veldig mettende og godt. Jeg har forresten en hel linse- og bønnekokebok som jeg ennå ikke har kikket i…skal titte litt i den etter nye oppskrifter :)

    • Tror jeg vet hvilken bok du mener, den gråbrune med alle de fine bildene i? :-) Den har jeg også, fikk den av teg.

  3. Mmm.. ser godt ut. :) Elsker også linser og spiser det ganske ofte, metter godt og er jo ganske sunt :)
    Forresten, hvordan lager du den nøtteosten?

  4. Det så veldig godt ut :) Dem har endelig fått linser i kantina på jobb, så blir mye ala slik salat fremover til lunsj :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.