To plommer i egget

Elsker å ta bilder av meg og Rastus! ♥

Det snør og det snør ute, men det gjør meg ingenting. Den blir ikke liggende så lenge. Natt til søndag skal vi jo stille klokka mot sommeren, og HEI, det er jo faktisk mars! Da er det vår snart. Nå må jeg bare få litt mer energi, for det har det vært lite av denne uken. Har vært småsjuk, og kroppen hangler og er kraftløs, + at en gryende senebetennelse verker i høyrearma. Sånn går det når man sitter for mye inne på dataen! Haha. JAJA, snart snur det nok og går oppover igjen :-) Jeg har jo Rastus til å holde meg med selskap, og humøret er greit. Jeg klager ikke :-)

Har noen av dere opplevd å få to plommer i egget før? Det gjør nemlig vi ganske ofte med våre økologiske egg! Måtte google og finne ut hva det var, om det var tvillingkyllinger eller hva det var fornoe. Og dette er ikke et unormalt fenomen visstnok. Det er ikke noe gærnt eller en «feilproduksjon» at et egg har to plommer. Det skjer nemlig ofte med unge høns at skallet legger seg rundt to plommer inni høna. Dette er egg det ikke blir kyllinger av heller, for de overlever ikke hvis det er to inni egget. Det blir for trangt om plassen. Så da vet dere det!

Og i morgen, åååh i morgen, da skal jeg lage sjokolade igjen! (og få tatt noen nye bilder av den). Oppskrift kommer det også, for jeg ser at jeg ikke har et enkelt innlegg med kun en sjokoladeoppskrift i. Merkelig, men det kommer altså iløpet av helgen!

Litt rotete innlegg dette, men det er kjekt å blogge litt slik innimellom også! :-)
Har dere noen fine helgeplaner dere da?

77 thoughts on “To plommer i egget

 1. fint roteinnlegg ;) Også så fin du var på håret a gitt!

  blir stor bursdagsfest i helga, yndlingstanta blir 60. gleder meg til å se igjen søskenbarn og slik som jeg nesten aldri ser lenger.

  Også satser jeg på at det blir litt sjokoladelaging også :)

  God helg!

  • Det høres ut som en kjekk helg! Gleder meg til mai jeg også, konfirmasjon og gjensyn med søskenbarn, tanter og onkler :-)

 2. Rastus er så fin:) Jeg skal på Bondenes Marked i morgen og ellers bare nyte været i oslo samt huske å stille klokka på søndag;) God helg, Silje!!

 3. Søtinger! :D Er veggene deres forresten helt hvite? Jeg har lyst til å male helt hvitt når vi flytter, men det er så mange som mener det blir for kaldt :P

  Mine helgeplaner er jobb, familiebesøk og enda mer jobb :) Kos deg med sjokoladelaging!

  • Du får både kalde og varme hvitfarger. Vi har en farge som var ny i fjor som heter Chi. Anbefales! Vi elsker den :-) Har samme farge på både vegger, lister og vinduskarmer (bare ulik glans og type).

   • Da skal jeg se på den :) Jeg har jo skikkelig besluttningsvegring når det kommer til slike ting, så det å pusse opp et hus kan jo bli interessant :P Jeg spiret og tørket forresten bokhvete selv ja. Brukte bare et dørslag til spiring, utrolig enkelt :)

 4. håper jeg også får energi til sjokoladelaging snart, syns jeg bare blir dårligere og dårligere for tiden. håper våren snur det! :)

 5. Fininger begge to! Har selv også fått tvillingplommer når jeg har stekt egg, like pussig hver gang :p I helgen skal jeg bare slappe av, gå noen turer og ta igjen litt skolearbeid. Ikke noe spesielt i grunnen :-)

 6. De eggene ville det ikke blitt kyllinger av uansett, for de er mest sannsynlig ikke befruktet :)
  I allefall gjelder dette egg du kjøper i butikken. Siden det må en hane til for å lage babyer, og hønsa står med bare med andre damer ;)

 7. Så fine krøller i håret. Dere er skikkelig fotogene sammen. :-)

  To plommer i egget skjer av og til her og. Vi bruker også økologiske egg.

  Tenk, om bare tre små måneder så er det jo faktisk sommer.<3 Det ser jeg veldig fram til. Vinter er slitsomt i lengden.

 8. Dere er så SØTE! :D Kjempekoselige bilder, rett og slett, så keep’em coming!

  Oi, så rart! Aldri opplevd det før, nei. Jaja, jo mer jo bedre!

 9. Haha…sjukt egg, har jeg aldri opplevd (ikke så rart kanskje, jeg er veganer). Merker jeg savner å ha katt! Ha en fin helg begge to! :)

 10. åååh du er så pen Silje! <3 og Rastus også. Nydelige begge to :) Jrg har opplevd å få dobbel plomme en gang før, ikke så ofte vi kommer over det faktisk. Takk for at du har skrevet så mye om Dyrebeskyttelsen, jeg har en skikkelig god følelse for dette med å bli fostermor :)

  God helg Silje :)

  • Det har jeg også Kirsti, jeg er bombesikker på at dere passer utmerket som krisehjem! Og du, kjøp klumpesand til kattedoen! Jeg bruker en blå pappboks med «Extra strength». Den billigsanden fra rema suger.

 11. Så søte dere er begge to :) :) Jeg skal jobbe, trene og gjøre skole! Ble sykt glad inni meg av å leve hvor positiv du er, har det noe med den boka å gjøre kanskje? Så herlig!! Jeg fikk faktisk to plommer hinn dagen, haha, og jeg har akkurat byttet til økologiske egg ;)

  • Hihi. Ja nei jeg er blitt et mye mer optimistisk menneske til tross for at jeg egentlig har lett for å havne i kjeller’n uten grunn. Boken fikk ballen til å begynne å rulle i fjor, så den har definetivt endret noe i meg! Det er godt å se lysere på livet :-) Og arti at du også fikk dobbeltegg!

 12. Fine Rastus! Og fine Silje :)

  Hadde ein morsom hendelse i ein klesbutikk i dag – eg hadde på monstersmykket mitt og ho bak kassa blei heilt fra seg, for ho hadde også handla monster hos deg :) Artig.

  God helg!

 13. I kveld skal jeg bare slappe av og kose meg med masse snop (har trent 4 av 5 dager denne uka, så det fortjener jeg!) og på lørdag skal jeg på jentekveld :) GOD HELG! :D

 14. Aldir fått to heller, men når jeg først har råd til øko-egg, så kjøper jeg Ica. Jeg vet ikke om noen produsenter rundt her, dessverre.

  Nydelige pusen! Og jeg synes du ser så frisk og glad ut, muligens bare noe som skinner igjennom via bildene. Jeg har jo ikke møtt deg :) Men jeg synes nå det er en forskjell.

  Helga blir vel det vanlige – ikke noe, ikke noe, og ikke noe :/ .. Drikke te og se snøen smelte!

 15. Kjempefin på håret :) Hvilken tang har du brukt?

  Har opplevd to plommer ofte når vi har kjøpt lokale gårdsegg :)

 16. To plommer forekommer hos oss også i blant, ja:-) Vi bruker også økoegg (fint ord):-p

  Av helgeplaner blir det pakking, pakking, og pakking. Flytting er ganske nært forestående nå, nemlig. Yeej.

  Fiine Rastus, altså! Vi hadde en nydelig liten pus, men han døde dessverre i fjor – bare fire år gammel…

  • Nei og nei så trist å høre om pusen :-( Og flytting er mye jobb ja! Håper dere flytter til et fint sted! :-)

 17. Du ser SÅ fantastisk ut! Liker stilen din, kjenner jeg vil ta frem blomster- og sløyfenålene mine og pynte antrekkene mine med jeg også! :D Da blir nok pasientene mine glad ;)

  • Blomster er herlich! Kjøpte meg nettopp noen superfargerike og fine armbånd på salg på bikbok nå når svippa innom i ste.

 18. SV: Ja de er så nydelige, jeg smelter for hvert lille pip! <3 Om du vil ha pus, skal du få, men det er kanskje ikke så lett å ha pus der dere bor nå? Syns å huske du skrev det på bloggen for en stund siden :)

 19. Så fine bilder :) Du var skikkelig fin på håret! Har en bølgetang jeg også, men jeg syns jeg så helt dust ut med bølger.. Kanskje bare jeg som syns det er uvant, haha.

 20. Synes det var et koselig innlegg :-D Koselige bilder og gleder meg til sjokoinnlegget!!

  Her blir det å slappe av i helga :-D Lage masse god mat!

 21. Du er helt nydelig, altså! Og jeg digger bildene av deg og Rastus! Skal Rastus bli hos dere nå?

  I dag skal vi besøke jentenes tante og onkel som akkurat har mistet pusen sin. Hun eldste vår var med og hentet lillepus for bare halvannet år siden, så det er jo så trist! Så nå skal jeg bake cookies og jentene kjøpe blomster. Og Sofia på 11 er i full sving med å spore opp kattunger. Uff :(

  Ha en nydelig lørdag, skjønne du!

  • Jeg tviler på at han skal bli her permanent pga reglene til Dyrebeskyttelsen om utemuligheter, men han blir her en god stund fremover pga diabetesen :-)

   Uff og uff det var trist ja. Det er forferdelig når kattene dør :-(

 22. Jepp, to plommer i ett egg tror jeg er vanlig når man kjøper lokale egg. Det mest uvanlige jeg har opplegg ift egg er derimot et egg inni egget. Helt seriøst! :)

  Gos helg!

 23. Jeg har så lyst på Rastus!

  Savner stadig den tjukke kosekatta til søss som vi måtte avlive pga sykdom for et år siden. Han var den søteste, datt om rett foran beina på oss og viste frem den krøllete magen og det sier seg selv at han ble veldig bortskjemt på kos :p Han pleide å feriere hos meg, sov i senga mi og strakte potene i ansiktet mitt. Den nye katte «vår» kommer til å få mye å leve opp til.

  Men igjen, Rastus virker slik han også. Bedagelig og lat, kosete og som om han har det som plommen(e) i egget :)

 24. Fine Rastusen :D Har så lyst å være fosterhjem, men jeg kan ikke pga min mega-sære katt. :( Jeg får ofte to plommer også. Vi får egg fra en gård nemlig. Men at de ikke kunne bli kyllinger visste jeg ikke, men når jeg tenker meg om er det jo logisk. Stakkar små kyllingene.

  • Når kyllingen vokser inn i skallet snur den seg etterhvert med hodet der luftbobla er, og det får ingen av dem til hvis de er to inni egget.

 25. Du er utrolig vakker og kan virkelig å kle deg! :) Du ser det ganske lett om det er to plommer i egget, da er egget litt større enn de andre eggene ;)

 26. Her var du så fin og vårlig!
  Hvor har du fått tak i det skjørtet? :)
  Bare sånn at jeg kan herme!

  • Takk :-D Jeg kjøpte det for 10 kr på h&m før jul, så tror ikke det er å få tak i nå. Tror egentlig det var en tubetopp, måtte sy det i fasong i midjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *