Test: Glutenfri vegetarpizza uten gjær

Jeg blir skikkelig dårlig hvis jeg spiser ting med gjær i.
Brød, knekkebrød osv. Har igrunn konkludert med at jeg rett og slett ikke tåler det. Kjipt, jeg elsker brød! Også er jeg så glad i pizza, men det blir aldri laga siden jeg må lage deig med bakepulver og må forsteke og blablablagfdjkldæsfd. Orker ikke.

Men så fant teg og jeg denne her:
dsc0469
Litt dyr, 36 kr tror jeg, på Ultra.

Jeg setter igang.
dsc0478dsc0481
Melet har en sær konsistens, og lenge trodde jeg det var umulig å få deigen til å bli en ..sammenhengende deig.

dsc0485
Men det gikk til slutt 8-)

dsc0489dsc0501
Vi bestemte oss for å forsteke den litt for den var så merkelig i konsistensen, den var sånn at den ikke hang sammen hvis du skjønner, den smuldra lett opp. Ikke hadde vi kjevle heller så det ble utklapping med hendene. Bunnen ble ganske hard etter stekingen.

dsc0503
Ferdig!

Konklusjon: Skuffa. Deigen ble hard som en sponplate og var dønn umulig å skjære igjennom – selv med biffkniver! Gikk an å tygge, men skepsisen var stor. Hvordan blir vi i magen etterpå?

Kommer ikke til å prøve denne igjen. Neste gang blir det vanlig bakepulverdeig, blir spennende å se om det blir bra.

Har du prøvd denne?
Hva syns du? Fikk du det til?

Har du glutenallergi eller andre allergier/intoleranser?

:*

2 thoughts on “Test: Glutenfri vegetarpizza uten gjær

  1. Jeg er helt enig med deg at den smaker sponplate, men den er litt bedre hvis du ikke forsteker den. Jeg tilsatte litt mer væske når den var kornete.

    Ellers så har jeg en oppskrift på glutenfrie rundstykker uten gjær og sukker, som jeg fikk fra balderklinikken, som fungerte greit nok som pizza også. Gi meg beskjed så kan jeg sende den til deg hvis du vil.

  2. Jeg har masse intoleranser og/eller allergier selv så det er kjekt å se noen teste ut produkter man får i Norge :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *