Svar på spørsmål om raw food-produktene

Fikk en del spørsmål i kommentarfeltet i forrige innlegg, veldig kjekt! Svarer i et innlegg slik at flere kan lære enda mer om disse raw food produktene.

Først kan jeg fortelle ekstremt enkelt hva raw food er.
Det er vegansk mat (feks nøtter, frukt, grønt, spirer, blomster) som ikke er varmebehandlet over 40 grader, og av den grunn er næringen på topp!

[Sanabona] er en bra nettside med masse bilder, info, oppskrifter osv om rå mat på norsk. Jeg liker at ting står på norsk i og med at jeg mister konsentrasjonen når jeg leser på engelsk. Stikk innom der!

Hvordan bruker du goji bærene?
De man kjøper er tørket og er bittelitt større enn rosiner. Man kan spise dem som snacks, på frokostblanding, i gryter, smoothie, i sjokolader. Kan gjerne bløtlegges så de blir lettere å fordøye. De smaker søtt og godt. Liker du rosiner liker du garantert tørka gojibær.

gojinettside

Sjokoladen så også veldig god ut.. Er det noe melketing i den? Eller – raw food er vel helt vegansk?
Raw food er vegansk, og det samme gjelder dermed raw sjokolade. Denne type sjokkis lages som regel av kakaosmør, kokosfett, carobpulver, kakaopulver, yacon ellert/og agavesirup, se HER. Ikke melk, og ikke varmebehandlet over 40 grader. HER kan man bestille pakker med alt man trenger for å lage rå sjokolade selv. Husk at det blir toll på varer over 200 kr. HER kan du se flere ting man kan lage av rå sjokolade, på norsk. Sjokoladen jeg kjøpte kjøpte jeg på Funky Raw, HER.

Kan du si noe om smaken på sjokoladen, smaker det sjokolade liksom?
Eller kjenner du med en gang at det ikke er vanlig sjokolade.

Det smaker SKIKKELIG sjokolade og er utrolig godt! :D Dog mørk sjokolade, ikke forvent deg melkesjokkis.

Oi, fancy! Men eh, litt skummelt? Jeg jobber riktignok med å legge om kostholdet mitt, men å gå over til raw er litt vel drastisk for min del. Er jo ikke vegetarianer engang:p
Man trenger ikke gå helt raw, kun en liten andel rå mat i kostholdet er bra! :)

oi, hvor har du bestilt det fra?^^
Bestilte sjokoladen og gojibær fra Funky Raw, men det tok veeeldig lang tid før jeg fikk pakken. Nesten 1 mnd. Stevia, kakaopulver og himalayasalt bestilte jeg fra iHerb. Det tok 12 dager før jeg fikk pakken og da hadde den vært åpna i tollen. En annen butikk jeg har tenkt å prøve å bestille varer fra er Gojiking.

Men regner med det er dyrt med slike spesielaprodukter…
Nei syns ikke det er så veldig dyrt når man bestiller på nett. Men, det er litt tungvindt å drive å bestille på nett syns jeg, også er det så toskete med kun 200kr i tollgrense.

Bestilte stevia en gang, syns det smaker fryktelig kunstig. syns ikke du?

Har ikke fått smakt så mye på det enda, men syns ikke det kjentes kunstig ut. Det er VELDIG søtt! Og grønt! Pulveret er grønt, fikk litt sjokk. Men logisk med tanke på at det er laget av en plante. 8-) Det har en slags svak smak, men har ikke helt ordet for hva den smaken er.

Måtte du betale toll på pakkene?
Nei, for jeg holdt meg under 200 kr pr pakke. Varer man kjøper på nett fra utlandet er tollfritt under 200 NOK. Man betaler kun toll for selve varen, så hvis varen koster 180 NOK og frakten blir 50 NOK så betaler du ikke toll. Bøker, print og bilder er derimot tollfritt uansett pris.

Flere spørsmål? :)

:*
ps: Er litt slapp med å svare på kommentarer for tiden, men jeg er innmari sliten og orker ikke sitte så lenge på dataen. Kommer sterkere tilbake snart!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *