Sushi med noe RÅTT i!

Er jeg ikke kreativ på overskriftsfronten i dag? ;-))

Tenkte å vise dere middagen jeg laget i går, nemlig favoritten min maki. Åh jeg elsker maki! Kunne levd nesten utelukkende på det! Min maki er selvsagt vegetar.

For å gjøre den så rå som mulig laget jeg blomkålris. Kjempegodt! Ta et halvt blomkål (trenger ikke den groveste stilken) og kjør i foodprosessor noen sekunder sammen med litt salt og pepper + en god skvis sitron -voila! Ferdig når den ser ris-aktig ut. Jeg putta i littegrann brunriseddik også, det er jo tross alt maki det her.

Så laget jeg en grønn fyllkrem av en avokado, stilken fra blomkålhodet som ikke ble brukt til ris, litt salt pepper og sitron, en liten bit fersk chili + litt cumin. Kjør i foodprosessor til fin konsistens. Kjekt å liksom «vanne» ut avokadoen med blomkål = mer avokadokrem! Det smaker bedre å kombinere avokado på denne måten med blomkål enn brokkoli, så da vet dere det. Det blir grovere og mer kornete av brokkoli.

Før jeg startet med alt marinerte jeg også kjernen av en squash (hadde laget squashgetti) med Liquid aminos, kjøpt på iherb. Smaker soyasaus men er ikke gjæret tror jeg. Man må ikke kaste mat vet dere, bruk kjernen av squashen også! ;-)

Ja og ikke minst, ny wasabi! Ekte wasabi også tror jeg. Pulver i en bitteliten boks som man blander ut i vann, kjøpt på iherb den også. Men pulver vet jeg man får kjøpt i butikk også, Meny, asiabutikker etc. God smak på denne! Jeg elsker wasabi!

Nam nam! Prøv forresten blomkålris til feks gryterett, veldig bra og definetivt et mye sunnere valg enn hvit ris.

28 thoughts on “Sushi med noe RÅTT i!

 1. Nam, ser nydelig ut! Jeg kaster aldri kjernen i squashen, jeg spiser den mens jeg lager resten av maten (A). Haha! Wasabo klarer jeg dessverre ikke smaken på, vet ikke hvorfor, men det ser hvertfall nydelig ut fordiom!!

 2. Ser über digg ut! :o)
  Har akkurat spist ovnsbakt vegetar suppe,
  men ble litt sulten bare å se på bildene ;)
  Får ta å investere i div utstyr neste gang jeg får penger på konto! Får alltid et slikt kick med å teste det ut, hver eneste gang du blogger om det :)

 3. Fristende!!

  Sjekket opp den boksen på iherb – virker som det er ekte saker ja. Leste en brosjyre eden foods har laget om seg selv og de lurer ingen!! Høres ut som et fantastisk selskap.

  Man får mye rare kombinasjoner av sennepsfrø og grønnfarge som kalles wasabi og det er jo helt feil. Wasabi er en egen grønnsak, en rot eller noe sånt. Aldri vært tilsatt kunstig grønnsfarge i naturen :)

   • NBle nysgjerrig!! Wasabi er ikke helt greia for meg enda, synes det ødelegger litt for mye smak i delikat (fiske)sushi. Tenkte at Eden Foods MÅ jo ha noe skikkelig å tilby! Skal jeg først bli Wasabi-tilhenger er det godt å vite at de har ;)

   • Jeg ELSKER wasabi, ha det til maki, hvis ikke blir det så tamt :-) Men likte det ikke i starten, så det har kommet etterhvert.

 4. Veldig kreativ! ^^ dette så godt ut altså, elsker jo sushi, i alle varianter. Praktisk med disse asiatiske butikkene, dem har det meste man ikke får tak i på «rema». Wasabi er deilig i små doser ^^

 5. min samboer laget noe lignende for en stund siden. han raspet blomkålen istedenfor å kjøre den i foodprosessor, så det ble nok litt grovere enn din, men veldig ris-likt =D

 6. Så sinnsykt godt ut! Har alltid syntes at sushi ser så godt ut, men smakte det en gang, og det var mer enn nok. Men disse skal jeg kunne få ned både 2 og 3 og 4 av! Skal lett prøves en dag jeg skal imponere mine skeptiske venninner!

 7. hei silje!! :)
  maten din ser som vanlig helt nydelig ut.. du er kjempeflink! jeg har et lite spørsmål til deg: hva er egentlig forskjellen på sushi og maki? er maki vegetar varianten av sushi? skal definitivt prøve blomkål-ris!! takker for gode tips! ;)
  (ps: du har over 1000 følgere nå!! ikke dårlig!)
  vennlig hilsen Anita :)

  • Heia! :-) Forskjellen på sushi og maki er at sushi er en klump med ris med en fiskefilét oppå, og maki er slike ruller som jeg pleier å lage. Det fins forskjellige varianter av maki også, men hovedsaklig er det at ris og fyll er rullet sammen, også skjærer man det opp i biter.
   Ja over 1000! Det er MANGE! Blir nesten litt svimmel, hehe.

 8. fjerner folk kjernen fra squashen? jeg spire alt jeg! bortsett fra det ytterste på endene, der stilken er lzm. mmm, squashetti! må lage det mer.

 9. Du er så flink til å bruke det du har! Økonomisk og sunt og rått og økologisk og godt inspirerende og FRISTENDE! Alltid!

 10. Hei Silje

  Jeg elsker bloggen og oppskriftene dine. Vet du ca. næring i hver bit/hele smørja av dine nydelige maki?

  :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *