Supre havregodiskuler

Ikke alle tåler nøtter. I oppskriftene jeg legger ut på bloggen her bruker jeg veldig ofte nøtter, spesielt i godiskuler, trøfler og denslags. Her en kveld da jeg fikk lyst på godiskuler men ikke hadde lagt nøtter i vann brukte jeg glutenfrie havregryn istede. Det funket veldig bra og smakte godt! Så det er absolutt et fint alternativ når man ikke har nøtter for hånden, eller ikke kan spise det.

For å lage kulene slik jeg laget mine må du ha en del supermat, derfor heter de «Supre havregodiskuler» ;-)
Det er brukt glutenfrie havregryn, så da blir de logisk nok glutenfrie, i tillegg til å være sukkerfri og stappfull av vitaminer, mineraler og sunt fett. Ikke ille til å smake som snop det altså! De er ikke raw, men har raw ingredienser (supermaten, råkakaoen bl.a).

Oppskrift på
Supre Havregodiskuler ala Silje
3 store dadler
1 dl glutenfrie havregryn
1/2 ss yacon pulver
1 ss lucuma pulver
1 ss mesquite pulver
1 ss råkakao pulver
1 ts vaniljepulver
1 ss extra virgin kokosolje
1 ts kanel
klype himalayasalt
1 ss yacon sirup
1/2 ts sitronsaft
1 ss bløtlagte gojibær

Rullet i:
1 ss råkakao
1 ss lucuma pulver
1 ts kanel

– Kjør alle ingredienser i foodprosessor til det er blitt en kleberlig kule. Nei det vil ikke funke i blender.
– Rull små kuler og rull dem i råkakao, lucuma og kanel, råkakao alene, eller råkakao søtet med litt stevia.
– Putt i fryseren ca 20-30 min, ferdig! Time 4 koz! :-)

Ser de ikke DIGG ut? De ligner på Sjokoladetrøflene jeg pleier å lage. Åh, nå fikk jeg lyst på igjen, haha.

30 thoughts on “Supre havregodiskuler

 1. De så kjempegode ut! Hvor får man kjøpt de ingrediensene man trenger? Kommer fra en liten plass der slik ikke finnes i nærheten.. Da må man i såfall reise laaangt..

  • Åh, nei man trenger ikke reise langt, man reiser på internettet :-D Kjøper alt av supermat og slikt på iHerb.com. Se flere innlegg på bloggen, jeg har linket en del tidligere. Og bruk gjerne rabattkoden min hvis du handler på iHerb for første gang! BUH225, den gir deg $5 i avslag på bestillingen din.

 2. Ser kjempegode ut :)

  Holder på å lage sjokolade akkurat NUH, er så lenge siden, gleder meg såå masse til å spise sjokolade, seint på kveld og allting ;D Skal lage sammen med Em i morgen, men måtte bare prøve pittelitt siden jeg fikk lecithinpulver i posten i dag. Hørte Superdamene på God morgen norge for en stund siden snakket om at det gjorde sjokoladen mer kremete, så gleder meg til å teste! Har du prøvd det?

  • Ja har hatt lecitin i sjokoladen, men har ikke tenkt over smaks eller konsistensforskjell. Men lecitin i vann (la stå en liten stund) smaker veldig godt syns jeg, smaker.. creamy. :-)

 3. Hvordan er det når du bestiller på iherb?
  Du bestiller så mye, blir ikke det over 20 dollar? Hvordan fungerer det med tollen?

  Klem :)
  ps. ELSKER bloggen din..

  • Tusentakk!
   Bestiller alltid så det blir 200 NOK i vareverdi (ca $30 holder jeg meg på). :-) Da blir det ikke moms og avgifter.

 4. O du, min store inspirator:-) Jeg skulle ønske du hadde skrevet «Nei, vil ikke funke i blender» litt før – for nå har jeg akkurat kverka min blender:-) Det luktet brent, selv om jeg stoppet flere ganger….. ikke sikkert den er helt kaputt, men jeg har en mistanke – så, min raw syndige sjokoladekake blir ikke ferdig før i morgen. Da må jeg ut å kjøpe meg en foodprosessor. Hva nå det er??? Har du noen tips?

  Boken Raw har jeg kjøpt på tips fra deg…. gleder meg til å teste ut oppskrifter i den! Du er SUPER!

  • Åneeei! Kjipt! Kjenner til den der, har kverka et par tre blendere selv også. Er spent på om den jeg har nå vil klare å leve ett år eller ikke, hehe.
   Kjøp en foodprosessor med litt utsyr med minimum 600W. Stikk på elkjøp eller noe i den dur :-) Og jeg tror den blenderen jeg har er på tilbud på elkjøp-nett nå! til 500 kr istede for 1000!

 5. Svigermors foodprosessor klarte støyten med dadlene – hun tipset meg om å kappe de opp i småbiter før jeg puttet de oppi….. og det funket! Hvorfor hadde jeg ikke tenkt på det før? De er jo så seige, ikke rart blenderen fikk trøbbel!

  Jeg laget den «syndige sjokoladekaken» i boken RAW i helgen – o du store min du, for en fantastisk inspirasjon til å lage mer digg som er rått, godt og umoralsk deilig å spise:-) Havrekulene skal jeg teste før symøtet jeg skal på til torsdagen! Fortsett med å gi oss gode tips – det inspirerer!

 6. Åhh elsker bloggen din mer og mer :-)
  Jeg tåler ikke nøtter så denne oppskriften skal jeg definitivt prøve!

  Tror det blir en bestilling fra iherb ganske så snart :-)

  Håper du har sponsoravtale med de for det bør du jo ha du som markedsfører de så godt :-) Og ikke at det er noe galt i det, hvis det er en bra butikk så fortjener de å bli anbefalt :-)

  • Har den rabattkoden jeg kan dele ut, den gir meg noen dollar å handle for når noen bruker den :-) Så har du ikke handlet der før, bruk koden BUH225 og få $5 i rabatt på første bestillingen ;-)

 7. Ang glutenfri havre:
  Den havren man kjøper som det står glutenfri på er prosessert et sted der det ikke kommer i kontakt med hvete/rug/bygg. MEN de som er eksperter på allergener i forhold til glutenintoleranser/cøliaki er ikke enige om havre i seg selv inneholder gluten eller evt proteinstrukturer som linker veldig og derfor kan kryssreagere.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Gluten_free#Controversy_over_oats

  • Takk for link :-) De som er veldig glutenallergisk er sikkert bevisst på dette. Jeg er ikke allgergisk, så for min del går det greit.

 8. Jeg prøvde disse for en stund siden, men hadde ikke det riktige utstyret.. Derfor smakte de som en klumpete, bitter sjokolademasse med havgregryn i, huff.

  Men åååh, jeg prøvde dem i dag! Jeg har ikke foodprosessor, me ntilleggsutstyr til stavmikser, som i praksis funker likt. I dag ble de HELT perfekt, og fysøren så godt det var. <3 Jeg tåler ikke nøtter, men har alltid hatt lyst til å lage godiskuler slik jeg har sett oppskrift på her.. De ble virkelig fantastisk gode, det er definitivt ikke siste gang jeg lager dem! Takk for oppskrift! :D

  • Så bra du fikk laget dem skikkelig til slutt! Sånne kuler er utrolig gode, og det er bare kreativiteten som setter grenser når man har lært seg å lage basisen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *