Spicy nudelsnuppe med grønnsaker og kokos

Jeg har en veldig god krydderkombinasjon å tipse dere om, nemlig en jeg har trikset meg fram til selv. Denne bruker jeg både i wok og til linsegryter. Nam nam!

Hemmeligheten er:
– Grønn currypasta (kjøpes på innvandrerbutikk, Meny, Ica etc)
– Sambar masala kryddermix (Innvandrerbutikk, i Trondheim på Bamboo ved City Syd)
– Kokosmelk

Sambar Masala er en kryddermix/matrett fra sør i India, og grønn currypasta er thailandsk. Etter mine smaksløker er disse to perfekt spicy og digg! Spesielt i kombinasjon med kokosmelk. Jeg tror ikke egentlig at Sambar Masala lages med kokosmelk, men det gjør jeg. Den ekstra piffen får du når du også blander i litt grønn currypasta, oh my! Du kan også bruke currypasta og kryddermix hver for seg, det blir veldig godt det også.

Spicy nudelsnuppe med grønnsaker og kokos
1 porsjon
Grønnsaker (bruk det du liker eller har, jeg brukte purreløk, sopp, rellish, squash og hvitløk)
En pakke nudler (vanlig eller Shirataki Pasta(glutenfri) [her])
Kokosmelk
Grønn currypasta
Sambar masala kryddermix
Tamari soyasaus (eller vanlig soyasaus)
Salt

– Stek grønnsakene lett i litt olje et par minutter
– Rør ut litt grønn currypasta i ca 1 dl kokosmelk og hell i stekepannen
– Tilsett 1/2-1 ts sambar masala, litt salt og en god klunk soyasaus (smak til med alle tre)
– Kok nudler, eller skyll Shirataki-nudlene i kaldt vann i et dørslag. Hiv de i en gryte kokende vann og kok i 1 minutt. Skyll i kaldt vann igjen og tilsett nudlene i stekepanna sammen med resten.
– La putre til du syns grønnsakene er ferdig.

Voila!:-) Laget på tilsammen 15 minutter og smaker kjempegodt!

16 thoughts on “Spicy nudelsnuppe med grønnsaker og kokos

  1. Mmmm, ser godt ut!! Er det veldig spicy? Kjenner jeg skikkelig savner sterk mat etter at vi fikk barn. Bitte litt sterkt går bra, men blir det bare litt for mye vil poden ikke spise noe :/

    • Du kan lage den så sterk du vil :-) Det er ganske spicy ting begge to, men har du i mindre blir det jo ikke like sterkt. Ha oppi en skvett ekstra soyasaus evnt.

  2. Du tar så fine bilder Silje!!
    Og dette ser deilig ut! Jeg elsker kokosmel, og alt som har kokos i seg! Også har jeg en pakke kelp nuddler i kjøleskapet, tror jeg må putte de i en slik suppe :)

  3. Denne skal jeg prøve ut=) Jeg synes det er utrolig godt med litt kokossmak til spicy mat! Det passe liksom så godt sammen, søtt og sterkt. Takk for oppskrift-tipset!=)

  4. Skal vise denne til barna og se hvem som har lyst til å lage den. ( vi har matmøte på søndager og barna finner en rett som de vil lage i uken som kommer, så slipper mor å bli matlei og sparer dessuten energi) Hvis de ikke vil lage den, vil JEG gjøre det. :-) Ha en trivelig søndag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *