Snickersbar ala Silje

STRAKS HELG! Og da kommer det selvsagt en oppskrift på noe nytt snop jeg har laget :-)

I julen laget jeg noen snickerskuler på hump og slump, de ble veldig populære! Fikk lyst å prøve å lage noe lignende igjen, men denne gangen som små barer for å etterligne sjokolader jeg kjøpte på butikken «før i tia» når jeg spiste sukker. Og hva smaker vel bedre enn søtt og salt sammen! Jeg elsker kombinasjonen peanøtter/nøtter, karamell og salt, og disse her smaker nettopp det – en slags snickers! Men min snickers er uten sukker, gluten, laktose, kunstige smaker eller kokos (kommer tilbake til det senere). Sjokoladebarene er ikke raw, men har raw ingredienser, nemlig sjokoladen og supermaten. Nam nam!


Wooopsi, skriveleif på toppen av oppskriften! Ikke 1,5 peanøtt, men 1,5 dl ;-)

+ Litt peanøtter til å legge oppå barene
+ Sjokolade til å dyppe i. Bruk gjerne halvparten av denne oppskriften, uten kokosolje.

Gjør slik:
– Hiv ingrediensene til barene i en foodprosessor og miks til det blir en fin masse. Lag den grov eller fin, ettersom hva du liker. Kna den litt,  form rektangler og trykk nedi peanøtter på toppen. Strø oppå noen saltkorn på hver. Dere vet, snickers smaker jo både søtt og salt. Legg i fryseren en liten stund.
– Ta dem ut, dypp dem i smeltet sjokolade. Jeg dyppet hele unntatt bunnen.
– Legg dem på et fat med plast og putt i fryseren igjen en halvtimes tid. Løsne deretter barene fra fatet og
KOS DEG.

Nam nam!

HER ER LINKER til de fleste produktene som er brukt:
yacon sirup
, yacon pulver, mesquite pulver, råkakao, vaniljepulver, himalayasalt, kakaosmør

Ser de ikke gode ut? De smaker utroooolig godt! Prøv dem :-)

124 thoughts on “Snickersbar ala Silje

 1. Jeg ser du har finmalt alle peanøttene, det smaker sikkert godt, men jeg ville absolutt blandet i noen hele peanøtter etterpå. Jeg ELSKER nøtter, snickers går ned en sjelden gang, den er blitt for søt for meg…

  Nydelig oppskrift i hvert fall!! :D

  • Takk! :-D Har noen hele oppå dem da, men noen grovere biter i selve baren er også bra. De er ikke sånn fiiinmalt, bare litt. ;-)

  • Ja jeg tenkte på det, men orka ikke ;-)))) Tror de hadde blitt for søte da også faktisk, de passer søtmunner veldig bra allerede! Med mørkere sjokolade hadde det vel gått da, når jeg tenker meg om.

 2. jeg blir så glad nå som jeg faktisk har alle ingrediensene i hus, slik at jeg faktisk kan prøve meg på alle de gode oppskriftene du legger ut. hurra hurra!

 3. Å, så kjempegodt ut!:) Dette var noe jeg definitivt fikk lyst til å prøve, men vet du om det går an å erstatte dadlene med noe annet?

  • Annen tørket frukt kanskje? Spiser du det? Utenom det er jeg usikker altså, det er jo liksom dadlene som lager massen. Evnt kanskje å bruke større mengder fett og yaconsirup?

 4. Wow, du er dyktig Silje! De så skikkelig profesjonelle ut jo :>

  Her om dagen fant jeg ut at det finnes en helsekostbutikk (og det er et sjeldent fenomen her omkring) der jeg bor på hybel, og de har begynt å ta inn ganske mye raw-food og slikt. Kan nesten ikke vente til jeg blir bedre og kan eksperimentere med ny og spennende mat for lystens skyld.

  Som sagt, du er flink! (:

 5. Jeg tror du kunne tjent på å lage bokser med forskjellig av maten du anbefaler her som folk kan kjøpe å få sendt. Siden det meste krever spesielle ingredisener er nok folk interessert i få prøvesmak før de går på iherb shopping. :)

 6. Proff!!! Jeg elsker også kombinasjonen søtt og salt, så dette må jeg prøve. Men jeg må finne meg en erstatter for dadler, for det reagerer jeg skikkelig på. Får samme reaksjon som når jeg spiser kaker :/ Kjipt, når det er basis i så mange naturlige godsaker! sv: dumt at du reagerte slik på persille! Du får gi den en sjanse til, kanskje det går bedre nå :)

  • Åh, ja ser den!! Jeg reagerer også på mye, altså reagerer på det som om det skulle vært sukker. Blir trigga av sukrin til og med av og til, ikke bra. Men opplever at det ikke blir like ille når det blir kombinert med proteiner og fett.

 7. Har fått beskjed av legen om å holde meg unna det meste av fruktose, så blir desverre dårlig med annen tørket frukt også. Men kanskje sirupen gjør sitt ja…kan jo prøve. Så jo innmari godt ut!:) Og håper jo at jeg på sikt kan spise frukt igjen, da står din snickersbar høyt på menyen i hvert fall:)

 8. Oi, hvorfor ikke kokos? Jeg trodde det var mye bra med kokos? Beklager at jeg spør, men jeg er EKSTREMT nysgjerrig på slike småting :D

  • Nei du skjønner det at jeg har begynt å snuse litt borti Blodtypedietten, og da er kokos en av tingene jeg bør unngå i følge blodtypen som jeg har. Skal blogge om det senere, nest uke muligens.

 9. sv:Svarte under innlegget mitt jeg, men fargen går litt fortere ut enn «ikke-naturlig» hårfarge ja. De som bruker disse fast sier vertfall at de må farge håret litt oftere, men at de er fornøyd med resultatet. Det er forsåvidt jeg også, bare at det ikke ble helt jevnt siden jeg gjorde det selv og ikke er vandt med å farge hår..hehe.

  Dette så knallgodt ut! Lagde noe snickersgreier ut i fra en annen oppskrift for litt siden men ble kjempe kvalm. Skal prøve denne, er nok bedre helt uten fløte/smør..:)

 10. Hei, Silje! Veldig off-topic, men ville tipse deg om at det er en person på nettstedet «Møteplassen» med brukernavn «Jeanette19» som tilsynelatende bruker et bilde av deg på profilen sin. Synes du burde sjekke ut det…

 11. Jeg lagde i går. Fy flate så godt! Det krevde alt jeg hadde av viljestyreke for å ikke spise opp alle med en gang. For ikke å snakke om at jeg måtte holde Alex unna også ;) Tenkte å servere når jeg får besøk i morgen, men kjenner at jeg egentlig har lyst til å beholde de for meg selv, hihi :P

  • Herlig! :-DD Jeg spiste opp alle på en gang, bare sånn at det er sagt. Teg fikk en liiiten bit, så tok jeg resten selv.

 12. Jeg fikk mandelfylte fiken til jul et år. Hadde aldri før smakt fiken, og fikk jammen helt dilla. At noe helt naturlig kan smake så SNOP :O
  Nom nom nom.

  • Erm, jeg klarte å fjerne første setningen fra kommentaren min. Kommenterte hvor godt det er med dadler først, og tørket frukt generelt. Tok ikke fiken ut fra løse lufta :P
   Digger at du lager så mye snooop :D

 13. Heei ((:

  En sånn blogg som dette har jeg letet etter lenge! Du virker som ei super jente, du skriver bra, har med mat tips. Likte veldig godt leiligheten din, fikk mye inspirasjon der ja! Du har den beste bloggen jeg har sett til nå! På et innlegg tidligere lagte du soft-is i foodmaskin eler ka det va, kan eg bruga »smoothie-maskin» for å laga det? :D

  Klem Camilla, ny fast leser!

  • Heia! Tusentakk :-D Så utrolig hyggelig å høre!
   Svarte nettopp på den andre kommentaren din: Som regel funker det ikke å lage i blender, da den trenger en del væske for å få ting til å gå irundt, og da vil det bli mer en smoothie enn tjukk is. Muligens at stavmikser kan fungere, men har ikke prøvd.

   Ha en flott lørdag! :-)

 14. Disse er herved godkjent! Nam, kjempegode!
  Men skal prøve og lage en litt salt og seig karamell neste gang, og ha som et lag. Tror det vil tilfredsstille min gane. ;)

 15. Disse lagde jeg i dag, supergode! De smakte jo faktisk veldig nært vanlig snickers :)

  Tusen takk for oppskrift!

 16. Nam nam nam Det så latterlig godt ut =D Kan ikke du lage kookebok Silje?!?! den hadde jeg kjøpt =)

 17. NAAAAAAM!! NÅ har jeg funnet meg former til sytti prosent salg på glasmagasinet, hihi! Så nå kan jeg prøve meg på å lage hjemmelaga sunne sjokolader. Kan du ikke sende meg en link på den sjokoladen jeg smakte hos deg eller den sjokoladen du tror jeg vil få til å lage uten å måtte bestille så utrolig mye stæsj?:P En eller annen oppskrift jeg kan prøve i allefall :)

  Gleder meg :)

  • Yaconpulver, mesquite og lucuma tror jeg ikke du får kjøpt på helsekost eller andre steder i Norge. Sjokoladeingredienser begynner vel å selges flere og flere steder etterhvert, men koster flesk her til lands. Det lønner seg å kjøpe det på nett.

 18. Hei. Jeg tenkte jeg skulle prøve å lage denne sjokoladen, og derfor bestille det meste på iherb. Derfor vil jeg spørre om du har noen tips? Hva lønner seg? Mye på en gang, eller litt av gangen? Hva betaler man i frakt? Hadde vært fint med svar. Er helt blank :D Har hørt det kan være en liten trykkfeil, så betaler man mye mer. Men det gjelder en annen side da, er det noe slikt på iherb også? Jeg har ikke prøvd meg frem ennå, men syns det er greit å spørre først, istedet for å gjøre noe skikkelig feil..

  • Kult! Hold deg under 200 kr og unngå moms og avgifter. Bestill flere pakker istede for én stor. Frakten er $4 for billigste fraktalternativ, pakken må ikke veie over 1360 g, men dette står inne på iherb. Vær litt forsiktig med hva du bestiller der, les mer om dette her: http://siljesreise.com/er-spirulina-og-chlorella-legemiddel/

   Og bruk rabattkoden min BUH225 så får du $5 avslag på din første bestilling :-)

   • Bestillingen min vil ikke.. Virker som om det har noe med kortnummeret å gjøre. men det står jo at de tar visa.. :P

   • Det gikk. men er ikke mer enn 2-3 ting manfår betilt av gangen da :/

   • .. Med tanke på å holde seg under 200 kr. vet ikke om jeg regner ut helt riktig heller

   • Bruk valutakalkulator, men det kan være en grei tommelfingerregel å holde seg på ca $30 i vareverdi.

   • Jeg fant valutakursen på dollaren for i dag. ;) når det sies at man skal holde seg under 200 kr, da mener de for varene, frakten ($4) er vel ikke inkludert der da? så at når de trakk fra kontoen på nettbanken så var den ene på 203 kr.. det er jo inkl. frakt, så håper ikke det medregnes.. ? ble mye mas fra meg nå, beklager, sånn ere å være nybegynner.

   • 200 kr i vareverdi ja, ikke frakt. Men bestiller man over 200 kr i vareverdi må man betale moms på både vareverdi OG frakt + avgifter.

 19. Vet du om man kan bruker blender i stedet for foodprosessor? Har ikke det :/ De så herlige ut forresten!

 20. Hei. Jeg har begynt å lese bloggen din i det siste. Det er mye god inspirasjon og hente her :) Jeg har også et kosthold uten melk, sukker og gluten. I tillegg spiser jeg veldig sjelden rødt kjøtt, men litt kylling og fisk. Jeg skal også på det rawfood-kurset neste helg :) det gleder jeg meg masse til!

  I forhold til det du skriver om kokos, så har jeg satt meg ganske godt inn i blodtypedietten. Sånn jeg ser det, så er litt av informasjonen kanskje foreldet. Dette tror jeg siden dietten har blitt til gjennom utprøving over mange år og erfaringer fra pasienter. Noen av mattypene som er nevnt har imidlertid kanskje ikke vært spesielt vanlige mattyper tidligere og har ikke blitt like godt utprøvd. Kokos har jo vært kjent som en kilde til mettet fett som jo har blitt sett på som det værste som går an å spise, dette har forandret seg mye bare de seneste årene.

  Noen av matvarene som er merket som nøytral, tror jeg er medisinske, som for eksempel alger. Noen av varene som er merket som unngå, tror jeg kan være nøytrale eller medisinske.

  En annen ting som jeg tror ikke er spesielt oppdatert er anbefalingene i forhold til fett. Selv må jeg i hvert fall ha i meg mer fett enn det som er anbefalt min blodtype for at huden min ikke skal tørke helt ut.

  Oj, dette ble litt langt. Jeg synes bare det er veldig spennende. :)

  • Å bra du skal på kurset! Jeg har veldig veldig lyst å snakke om og diskutere blodtypedietten med noen, så vil du snakke litt med meg blir jeg kjempeglad :-)

 21. Takk Silje, for super oppskrift! Lagde disse akkurat, nam nam, så fantastisk gode! De skal lages flere ganger…
  Neste gang skal jeg lage det gode fyllet du lagde her en natt, og ha under sjokoladen. Det må bare bli nam nam!!!!

 22. Nammm! Jeg får vann i munnen bare av å se på bildene av disse. SKAL prøves til helga :-D gleder meg! Takk for super oppskrift :)

 23. Du er RÅ! Hehehehhehehe. Blir mer og mer fristende for hver gang, dette her. Men snart må du fortelle oss mer om dette med kokos! Bør man unngå det?

 24. Oioioi! Lagde disse i dag, og de ble kjeeempegode! Smaker som snickers jo :) mmm, ser for meg at det hadde vært dritgodt å laget en iskake med bunn av disse! + sjokolade- og karamellsaus og peanøtter. Mmmm jaaa!

 25. Hei!
  De så fryktelig gode ut! Nå har det seg slik at jeg spiser lavkarbo, så jeg lurer på om du har noe å bytte ut havregryn med, som det er litt mindre karbs i? Og evt dadlene da…. for de er jo også rimelig sukkerrike!
  Gleder meg til å lage :)

  • Lavkarbo kan jeg ikke så mye om, men havregryn bytter du mot nøtter feks. Dadlene vet jeg ikke helt hva du skulle byttet med… Mandelsmør kanskje? Håper du finner ut av det :-)

 26. Ping: Konkurranse: Vinn raw sjokolade av Silje « Veronica O.

 27. Hei!
  bare en ting jeg lurer på. blir smaken/konsistensen like bra uten yacon pulver og mesquite pulver? har nemlig ikke de ingrediensene…

  • Du får prøve, det blir sikker bra :-) Smak deg frem! Yaconpulveret gir veldig fin sødme og smak, mens mesquite har jeg i mest for næringens sin skyld, så den kan godt fløyfes. Yacon sirup gir karamellsmak, som gjør at sjokoladen vil minne mer om snickers.

 28. Det der så utrolig godt ut! Lyst til å lage selv en gang. Flott blogg, og liker oppskriftene dine :)
  MVH Gro : )

 29. Ping: RAW sjokolade | Med bringebær i håret og sjokolade i gardina

 30. Et lite spørsmål bare; Er det smeltede kakaosmøret til sjokoladen rundt, eller bruker du det i selve barene?

  • Du kan godt bruke den her, bestem selv hvor mørk du vil ha den. Vil du ha den kraftig kan du feks bytte ut carob med mer råkakao :-)

 31. Nå har jeg laget denne sjokoladen. Jeg spiser mer lavkarbo. Men pga av graviditet og et ønske om sunt godteri for mine barn. Har jeg valgt å lage godteri selv. Synes du har fin forklaring på fremgangen i oppskriftene dine. Jeg holder også på å snuser litt innom rå-mat. Bruker en del nå,men har lyst til å eksperimentere med spirer. Også har jeg veldig lyst til å kjøpe meg en tørkemaskin (dehydrator) Fikk låne en raw food bok av min amerikanske nabo som spiser rå-mat. Hun plukker løvetannblad og knopper og spiser gro blader rett fra plenen:) Jeg tror nok ikke at vi kutter ut kjøtt her i huset. Men mere grønt øsnkes velkommen. Flott inspirasjonskilde er du i allefall

  • Så bra du vil lage sunnere snop til deg selv og barna! Og veldig trivelig å høre at du liker hvordan jeg skriver fremgangsmåter :-) Jeg ønsker meg også VELDIG en dehydrator, håpe jeg kan få en i hus iløpet av året.

 32. Disse var supergode! Måtte lage påfyll etter 30 minutter :-) Lengre opp i kommentarene nevnes yacon-karamell, har du oppskrift på den? Eller annen karamell som kunne passe til denne oppskriften?

  • Kult!! :-)
   Yaconkaramell er bare yaconsirup blandet med litt kokosolje :-) Evnt kun yaconsirup. Den smaker jo som karamell på en måte.

 33. Åh, det så veldig godt ut! Jeg har vært på utkikk etter noen alternativer til godt og søtt til min kjære som ikke tåler egg, gluten eller melk. Kanskje jeg skal gå for hjemmelaget sjokolade (raw) ? Bringebærfyll hørtes forresten godt ut.. =)

 34. Hei:) Så fantastisk blogg du har! Utrolig innholdsrik og ikke minst oversiktlig. Du har inspirert meg! Har lenge vært skeptisk til å bestille på iHerb blant annet, men nå da også kjæresten min har fått nyss om at det kan være nyttig og ikke minst at mange av varene jeg handler alikevel, er billigere blir det nok en del handling der fremover. Har allerede en laaang handle/-ønskeliste.

  Disse så nydelige ut! Men et spørsmål, hvor får du tak i usaltede peanøtter? Har lett og lett, men finner det ingen steder. Bare poser med blandede usaltede nøtter og frukt…

  Håper du har en fin sommer!
  Mvh Lisa

  • Heia! Takk for hyggelig kommentar :-) Usalta peanøtter får du enten ved å knekke opp de med skall man kjøper på butikken, eller så finner du det i poser på innvandrerbutikker. Håper du har en fin sommer også!

 35. Hei Silje!
  Finnes oppskriften på Snickerskulene dine fortsatt på nett? De er så goooode!

  Cathrine :-)

 36. Hei! Ser dette innlegget er ganske gammelt, men prøver fordet å se om jeg får noe svar:)
  Må man bruke mesquite eller Lukuma pulver i raw-konfektene»/sjokoladene man lager?
  Og hva er de pulverene egentlig? :-)

  • Heia! Det er småsøte pulver laget av rotfrukter. Du trenger dem ikke for å lage, men da vil smaken bli litt annerledes. Sikkert godt det og :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *