Slik skal du IKKE lage lussekatter

Ja jeg skal hilse og si det er ikke alle forunt å spise skikkelig Lussekatter på Luciadagen. Mitt tapre forsøk i går kveld gikk kanskje ikke helt som planlagt ;-) For ordens skyld ser dere skikkelige Lussekatter til venstre under her, og mine til høyre:


Lussekattbilde lånt herifra.

Her kommer oppskriften på hvordan du IKKE skal gjøre det når du vil lage Lussekatter uten gluten, melk, egg og sukker:

Mislykkede Glutenfrie Lussekatter
10 store
2,5 dl vann
100 g melkefri margarin (Nutana), romtemperert
1 dl xylitol
1 dl palmesukker/kokosblomssukker
3 ts bakepulver
1/4 ts salt
1/2 ts kardemomme
1 ts gurkemeie
450 g mel (50/50 brun rismel og bokhvetemel)
3 ss tapiokastivelse (alternativ til maizenna)
2 ts fiberhusk

– Bland det våte med det tørre og kna det sammen. Form til ønsket fasong.
– Stek i ca 12 min på 250 grader midt i ovnen.

Så skulle du få lyst på tørre, brune lussekatter vet du hva du skal gjøre, knis. Men de ble gode på smak, det skal de ha.

Jeg vet dere elsker å høre om mine mislykkede prosjekt, så kos dere med denne :-) Ble lekre bilder da!

Spiste du Lussekatter i går?

30 thoughts on “Slik skal du IKKE lage lussekatter

 1. Jeg syns ikke de så så verst ut jeg, selv om de ikke ligna på de tradisjonelle lussekattene. Og hvis de smakte bra også så er det jo topp :D

 2. Mine allergiske reaksjoner på hvete er heldigvis ikke kraftigere enn at jeg står `an av hvis det røyner på.
  I går hadde vi veldig lyst på lussekatter, så jeg laget noen riktig gode med ekte safran, som forsvant «som varmt hvetebrød». 10 kløende prikker i ansiktet i dag, er resultatet, men det var verdt det :)

 3. Om de smakte godt er det vel ikke så alt for gale. Du får prøve igjen:)
  Spiste ikke lussekatter i går, men hadde veldig lyst på.

  • Tørre som.. smuldrekjeks? Haha. Det nærmeste jeg kan beskrive dem som er slik jeg ser for meg knusktørre smultringer må være.

 4. Hihi;) Ikke alt kan bli like vellykket, og glutenfri bakst er det vanskeligste synes jeg. Hadde tenkt å prøve meg på glutenfrie lussekatter med bokhvetemel i går jeg også, men så orket jeg ikke. Vi reiste til søstra mi i stedet og hun hadde laget lussekatter med spelt og xylitol, så jeg dristet meg til å smake en liten en og de var veldig gode:)

 5. Ååååååååååh… Jaja ikke alt som går bra! Får prøve igjen med en ny oppskrift til neste år! :D

  Jeg ble vekket av lærerene på skolen (går FHS) som sang og delte ut lussekatter,v eldig koselig og en fin start på dagen ^^

 6. Jeg spiste (litt for mange) lussekatter av hvete (heldigvis lite sukker i alle fall) i går, for det var seriøst de fineste lussekattene jeg noengang har sett – mamma er flink til å bake. Magen min var ikke så takknemlig, men så er det heldigvis sjelden jeg spiser gjærbakst med hvete. Det står jo forresten på jyttemelpakken at det egner seg til gjærbakst, da får man jo middels sunne lussekatter i alle fall. Er ikke så glad i glutenfrie ferdigblandinger, men jyttemel er jo litt sunnere enn de fleste. Kanskje jeg prøver det en gang :-)

 7. Du er ikke den eneste som har feilet mange ganger akkurat… men øvelse gjør mester! ;) Synes litt synd på foreldrene mine som må smake på det jeg lager da, hehe

 8. Ikke enkelt med glutenfri bakst. Bruker litt spelt av og til jeg. Tåler gluten så da er det ikke farlig for meg ;-) Kult at du deler om dine mislykkede forsøk Silje ;-D Jeg synes de så fine ut, men litt tørre ;-p

 9. Hehe, dette innlegget fikk meg til å smile i værtfall!=D
  Du lager så mange fine oppskrifter hele tiden, så det skulle bare mangle om du ikke hadde en «strek i regninga» du også=P Jeg tenkte jeg skulle lage lussekatter i går jeg også, men så hadde de ikke safran på butikken…damn. Jaja, neste år da=P

 10. Godt å se at det er flere som bommer. Du fiksa formen i hvertfall. Mine ble kjempestygge, så jeg gikk over til pepperkakeformer :P Men deigen ble bra da.

 11. haha, ser ut som kjeks da:) Så om de var gode på smak kan du jo lage tradisjon ut av lussekattkjeks :) hihi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *