Sjokoladetrøfler som smaker brownies

Ser det er mange som har postet innlegg om forskjellige varianter av sjokoladetrøfler i dag, flere som er inspirert av samme video som meg eller? :-)

I går laget jeg også nemlig Sjokoladetrøfler, og GUD så godt det var! Oppskriften min er inspirert av denne Navitas Naturals-oppskriften som jeg postet link til i Facebook-gruppen min for noen dager siden:

Med litt småjusteringer ble min oppskrift slik:

SILJES SJOKOLADETRØFLER
3 store dadler
1/2 dl hasselnøtter (bløtlagt over natta og tørket på tørkepapir på kjøkkenbenken noen timer)
2,5 ss raw kakaopulver
1 ss Lucuma
1 ts Yacon pulver
1 ss Palmesukker
1 ts Maca
2 ss Extra virgin kokosolje
En klype salt

Til å rulle kulene i til slutt:
Raw kakaopulver
1/2-1 ts Sukrin/Erythritol

Kjør alt i foodprosessor til det er blitt en deig/masse, klem den godt sammen og rull kuler. Rull dem i blandingen med kakao og søtning og putt i fryseren en liten halvtime. Husker ikke hvor mange kuler det ble, men ca 12-15 stk tror jeg.

NAM! De smaker seriøst brownies! Bare at disse i tillegg er fulle av nyttig næring for kroppen, og gir endorfiner i massevis :-) Dette er definetivt et godt og raskt alternativ hvis du ikke orker å lage vanlig sjokolade men har lyst på kraftig og god sjokoladesmak. Jeg fikk tilfredstilt sjokoladelysten min fullstendig.

Sjokoladetrøfler <3

23 thoughts on “Sjokoladetrøfler som smaker brownies

 1. Disse skal jeg lage idag, GLEDER meg, de ser sååå gode ut!
  Har ikke yaconpulver, men med litt miksing og triksing blir det nok bra.
  Og gratulerer med ny adresse! :)

  • Tusentakk! Og så morro, jeg har ikke sett butikken din før. Jeg har også noen slike kremsmykker som jeg tenkte å legge ut i morgen. Ligner ikke helt på dine da, dine var kjempefine! Keep up the good work! Ang sjokoladetrøflene er det bare å prøve seg fram og mikse og trikse med ingredienser :-)

 2. Tror du det går å lage disse i blender hvis man ikke har foodprosessor? Jeg har lyst til å prøve, de så veldig gode ut! :-)

  • Nei jeg tror ikke det går an desverre, ihvertfall ikke i min blender. Ønsk deg en foodprosessor til jul! Det er GULL verdt å ha! :-)

 3. Laget disse nå, men bomma da. Brukte hele 7 dadler! Og massen var fast før jeg oppdaget at jeg hadde lest feil… Hasselnøttene hadde jeg ikke tid til å legge i vann heller. Smaken var grei, men ble nesten sår i halsen av dadlene da. Skal lese bedre neste gang!

 4. Prøvde disse i går, og de var kjempegode! :D Men jeg fant også ut at jeg ikke tåler valnøtter :P Begynte å klø i ørene, halsen og nesa, og kroppen min er rimelig kake.

  Er forresten fast leser av bloggen din, og du har inspirert meg mye! :)

 5. Har så lyst til å lage disse NÅ, men jeg har ikke yaconpulver. Hva kan jeg erstatte det med? Har bare laget noe av disse gode raw sjokolade «tingen» tre ganger så jeg vet ikke hva de forskjellige tingene gjør med det ferdige produkte.

  Må bare skryte av «melkesjokoladen » din. Den har virkelig blitt en stor favoritt og dattern min på to år elsker den også. Du er en stor inspirasjon for meg.

  • Så kult! :-) Hvis du har Lucuma pulver så bruk det der du ville brukt yacon, det funker bra. Begge de to er søte på smak, bare at de er litt forskjellige.

 6. Hei. Har du ett annet alternativ til coconutoil? Jeg liker ikke så godt smaken av kokosnøtt og kunne tenkt meg ett annet alternativ. Kan du bruke smør? Delfiafett?
  Og hvorfor kan en ikke bruke blender, ødelegge det hele deigen eller? :)

  • Fordi blender ikke greier å mikse det og motoren går mest sannsynlig varm = ødelagt blender. ;-)
   Du kan ha oppi litt annen olje, kanskje linfrøolje, eller bruke litt mandelsmør kanskje. Oljen er med på å gi konsistens til deigen, så tar man bort litt av «væsken» er det greit å tilsette noe annet for å kompensere.

 7. Ping: Konkurranse: Vinn raw sjokolade av Silje « Veronica O.

 8. Vet du hvor mange karbohydrater det er i en sånn kule? sånn ca? (vet ikke om jeg fikk sendt dette, så jeg sender igjen) !

  • Du fikk sendt den begge gangene ja ;-) Nei beklager, jeg kan ikke å regne ut sånt jeg. Men det er muligens noe karbs ja siden det er mye dadler i dem.

 9. Oi, disse så herlige ut! :D Dessverre er jeg meget allergisk mot dadler. Har du kanskje noen forslag til hva jeg kan erstatte de med?:)

 10. Ping: Brownietrøfler àla Silje | Superlivsstil.net

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.