Sjokolade med kakaonibs og oppskrift fra Funkyraw

I går prøvde jeg en ny oppskrift når jeg laget raw sjokolade. Den lå i en pakke jeg fikk fra Funkyraw for en stund siden, og siden jeg hadde alle ingrediensene i hus så måtte jeg jo prøve den :-) Og som dere ser på bildene prøvde jeg å lage Smash med økologisk nachochips fra Urtekram som jeg dyppet i sjokolade. Det smakte godt, men ikke som smash. Jeg har også endelig fått kakaonibs i hus, og det smakte HELT nydelig i sjokoladene!
______________________________________________________________________

Recipe Card no.1: Raw chocolate (fra Funkyraw)
50 g kakaosmør
1 ss kokosolje
4 ss råkakao pulver
4 ss Lucuma
3 ss carob pulver (ikke raw)
1 ts agave (jeg brukte yaconsirup istede, lavere GI)

De fleste ingrediensene er raw, altså ikke varmebehandlet over 40 grader.

Gjør slik: Smelt forsiktig kakaosmør og kokosolje i vannbad. Tilsett litt og litt de tørre ingrediensene, rør godt hele tiden, og tilsett til slutt agave/yacon. Tøm i former og sett i kjøleskap eller fyser.

Denne oppskriften var kjempegod, kommer til å lage den igjen!
_______________________________________________________________________

Jeg halverte oppskriften, og det ble så mye som du ser i formene til venstre på bildet under:


På bildet til høyre laget jeg min vanlige oppskrift. Jeg har også delt en daddel i to, tatt ut steinen, og fylt med sjokolade og kakaonibs. DET er godt det!
__________________________________________________________________________

SILJES SJOKOLADE
3-4 ss kakaosmør
1 ss kokosolje
4 ss kakaopulver
1 toppet ss carobpulver (ikke raw)
1 – 2 ss yacon sirup

(Ok jeg fulgte ikke heeelt denne oppskriften i går da, jeg brukte lucumapulver og palmesukker istede for yacon for å variere litt. Funket veldig bra!)

De fleste ingrediensene er raw, altså ikke varmebehandlet over 40 grader.

Gjør slik: Smelt forsiktig kakaosmør og kokosolje i vannbad. Tilsett litt og litt de tørre ingrediensene, rør godt hele tiden, og tilsett til slutt agave/yacon. Jeg tilsatte: Litt hasselnøtter, mandler og paranøtter (nøttene bløtlagt over natten) i noen av dem, bipollen i noen, kakaonibs, gojibær og kanel, og noen en miks av alt i. Tøm i former og sett i kjøleskap eller fyser.
____________________________________________________________________________

Rå sjokolade er best i hele verden<3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.