Hjemmelaget vaniljesukker + sjokkis i posten


Aller først, i går kom det pakke med masse deilig sjokkis igjen fra Funkyraw. Verdens beste
Goji and Coconut Delight Raw Chocolate Bar <3
Hell yeah!

Så over til vaniljesukkeret. Jeg er som vanlig inspirert av Mjuuugly, jeg elsker bloggen hennes!
Og siden hun hadde laget vaniljesukker selv ville jeg også lage. Slik så det ut:

Brukte 1 dl palmesukker(kjøpes her) og 3/4 av en vaniljestang.

Aner ikke om jeg gjør det riktig, så slengte det bare oppi foodprosessoren og håpte på det beste.

Etter langt og lenge på full guffe ble det seende slik ut. Fikk ikke til den supermyke pulverkonsistensen som vaniljesukker vanligvis har, men det gjør ikke noe. Putta det i en boks og skal sile ut bitene fra vaniljestangen i morgen.

Hvorfor lage vaniljesukker selv?
Da vet man hva man får. Vanlig vaniljesukker man kjøper i butikken inneholder som regel hvitt raffinert sukker(melis) med vanillin som gir vaniljesmak. Vanillin er kjemisk og syntetisk, og slik er lurt å unngå. Ei dame fortalte meg en gang at barn med ADHD kan reagere noe helt vanvittig på vanillin og bli helt koko. Ikke bra. Derfor, sats på ren og ekte mat! Og sukker, det vet vi alle ikke er sunt.

Jeg har brukt Palmesukker, et sunnere alternativ til vanlig raffinert sukker som har lavere GI enn sukker, agave og honning. Det kommer fra blomstene til kokospalmetreet. Inneholder mineraler som magnesium, sink og B-vitaminer. Brukes der du ville brukt vanlig sukker og er snill mot tennene. Jeg brukte også ekte vaniljestang, ikke det vanillin-tullet.

Hurra for å vite hva man spiser :D


Og selv om det ikke ble vår nå likevel så skal det bli en fin helg! Med raw sjokolade, godiskuler og cupcakes ala mjuuugly.

Det er «Toilldag» i Trondheim sentrum i morgen, også på Pryd Pop-up på Mercur! Stikk innom der, vi har et «toille-bord» med ting til eksta festlige priser – kun i morgen! Husk å hils på monstrene hvis du stikker innom ;)

ps: Fant han her i kjøleskapet.

GOD HELG!

:*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *