Siljesalat!

Dere har sett de små posene med salat som kom i butikkene for litt siden? Den miksen med babyleaf ELSKER jeg! En pose er passe til en porsjon, og man trenger i følge produsenten ikke å vaske den siden de sier de har gjort det for deg. Jeg syns ihvertfall det ble mye enklere å spise salat kjapt med de posene! Fastfood! ;-D

For at salaten skal bli skikkelig «Silje» OG være mettende må du ha:

– En ss god olje, feks kaldpresset olivenolje eller macadamianøtt olje (<3!), klem den inn i salaten med hendene.
– Et lite dryss salt, jeg bruker denne.
– Et skikkelig digg salatkrydder med sesamfrø, her. Evnt ristete sesamfrø.
– Italiensk hvitløkskrydder, nam nam! :-)) her. Gir skikkelig «stekt mat»-smak.
– Hampfrø uten skall, feks disse.
– 1/2-1 moden avokado i biter
– Akurkbiter (viktig, så det blir litt friskt)
– Spirer, hvis jeg har (alfalfa eller mungbønnespirer)

Dette er basen min for salat, og som regel spiser jeg den slik.


«Basesalaten» med linsespirer


Med hummus, kokte grønne linser og mungbønnespirer

Av og til putter jeg mer i den, feks et kokt eller stekt egg, eller en quorn filét, linser, hummus. Det som er så digg med salat er at man kan variere den så masse man vil! Elsker salat :-)

Noen spurte om ikke jeg kunne fortelle litt om hva jeg spiser til forskjellige måltider, og da kan jeg jo nevne at sånn salat som det her kan jeg spise til hvilket som helst måltid, men som regel lunsj eller middag. Jeg liker best flytende frokost, så det blir som regel smoothie. Jeg er en sånn person som blir hekta på ting, og spiser kun det i lange perioder. Nå for tiden går det i Gojismoothie, sånnher salat, pannekaker (jobber med oppskrift, kommer på bloggen når jeg får det til slik jeg vil) og… sjokolade. Haha. Og gulrot og ananasjuice.


En annen vri på salat. Squashgetti (spagetti laget av squash laget med juliennejern) som er massert med god kaldpresset olje og samme krydder som salaten, med mungbønner og frisk koriander. Guacamole som «saus» til.

Er dere ikke enig i at det er enklere å spise mer salat når det er vår, varmere og lysere ute? :-)

___________________________________________________________________________
Forhåndskrevet innlegg, kommentarer blir godkjent tirsdag 3.mai

25 thoughts on “Siljesalat!

 1. Nomnom, ser veldig digg ut! Jeg har så lyst til og bli flinkere på den rå maten! Jeg bestemte meg i påska for og slutte og spise kjøtt/fisk (JIPPI), så håper at jeg på samme tid blir flinkere med rå mat, Kanskje litt lettere nå mot sommeren:-)

  • Nei jeg har ikke skrevet noe om det :-) Men jeg gikk ned i vekt dengang med et typisk grete roede kosthold og MASSE trening. Helt til jeg ble syk. Så sånn gikk det :-) hehe. Men utrolig godt å være normalvektig kontra 92 kg altså.

 2. Helt enig! Sommeren er super til salater i alle varianter.
  Jeg spiser også ett eller to salatmåltider for dagen, og da er det alfa omega å variere.
  Du er en kjempeinspirasjon!!

 3. Hei:) JA, det er godt med salat, og bra at man kan variere i det uendelige. Bare lurer på om du synes det saltet du linker til her er bedre enn det gode gamle himalaya-saltet som du har skrevet om før?

 4. Helt enig. Jeg er også veldig på salat og lettere/ friskere mat om dagen. De krydderene må jeg prøve, høres og ser veldig godt ut. *bestille*

 5. Gott! På vintern vill man ju värma sig med maten, något som nästan kan var jobbigt när det är för varmt ute sen på sommaren. Färska örter i salladen är också grymt gott.

 6. mmm, + hadde sett skikkelig fint ut med bittelillebrokkolier oppi der
  (men det meste ser fint ut med brokkoli. liker brokkoli)

 7. Jo, jeg spiser mye mer salat når det er varmt og fint ute. På vinteren frister det mye mer med varm mat, men på deilige varme sommerkvelder er salat topp :)

 8. Namenam! Her går det i salat og smoothie om hverandre. Skikkelig vårkick! Can’t live without it : )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.