Silje’s Smilsjokolade

For noen uker siden prøvde jeg meg for første gang på å lage noe som skulle ligne på Smil-sjokolade. Resultatet ble hjemmelaget fylt sjokolade med «karamell»fyll inni. Det ble skikkelig konfekt! Karamell i min verden er forresten Yacon-sirup. Sjokoladen er uten melk, gluten og sukker.

Yaconsirup er laget av en rot, smaker kjempesøtt, har god smak og oppfører seg som sirup/honning. Hovedforskjellen på sukker og yacon er at yaconsirup har lav GI og gir ikke blodsukkeret sjokk og hopp. Hurra! Bestilles her. (Som regel alltid utsolgt, så vær kjapp med en gang de får det inn igjen)

Jeg har laget en bildeserie under her med hvordan Silje’s Smilsjokolade lages :-)

1) Lag sjokolade etter en av DISSE oppskriftene. Jeg brukte den med lucuma idag.

2) Fyll sjokolade i små former (mine er fra Søstrene Grenes) og rull sjokoladen rundt slik at det kommer sjokolade oppover veggene i formen. Legg den 20 sekunder i fryseren, ta den ut og rull noen ganger til til veggen/sjokolade»skallet» er tykt nok. Putt i fryseren igjen noen minutter til den er helt stivnet.

3) Ta den ut av fryseren og hell oppi en dæsj Yacon-sirup. Alternativt kan du bruke agave eller honning.

3) Putt gjerne i noen kakaonibs (knuste kakaobønner) også, kjempegodt! Eller hakkede nøtter. Putt i fryseren igjen en liten stund.

4) Hell sjokolade over karamellen igjen og sett tilbake i fryseren en stund til. Trenger ikke så lang tid før den er helt stivnet, knapt 20 minutter. Slik ser det ut før de tas ut av silikonformene:

Og etterpå:

Og sånn ser den ut inni:

:-)

En absolutt sunnere variant av den kjente og kjære Smil-sjokoladen.

Ser det ikke godt ut??
Jeg kan love dere at det smaker helt vanvittig herlig! Mektig som fy, men utrolig godt.

:*

2 thoughts on “Silje’s Smilsjokolade

  1. Smilsjokolade, ja! Hørtes innmari godt ut, skal prøve når jeg får ingrediensene mine fra Iherb. Dumt at bildene har blitt borte (?) – hos meg er det kun røde kryss der bildene skulle vært, desverre :-( (Gjelder forøvrig flere (eldre) innlegg også).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *