Salatfavoritt: Pak Choy!

Denne salaten er skikkelig god! Sprø og saftig, mild på smak, og kan spises både rå og stekt. Det er en type kål, og kan minne litt om kinakål, bare at kinakål er kjedelig og Pak Choy er digg! ;-) Du bruker både det hvite og det grønne. Jeg bruker den i salat, gjerne blandet med en pose babyleaf eller feldtsalat, i juice, i smoothie, og til middag.

TIPS! Passer fint til smoothie og juice siden den ikke er bitter, men mild og god på smak. Den vil ikke gjøre at det du lager smaker gress (etter min mening ihvertfall).

Kjøper den på asiatisk butikk, i Trondheim drar jeg på Bamboo på Tiller.
45 kr kiloen, så ca 700 gram salat ble 31 kr.

Hvilken salat er din favoritt?

14 thoughts on “Salatfavoritt: Pak Choy!

  1. Min favorittsalat er crispysalat! Med balsamicodressing på ;) Men jeg er alltid åpen for å prøve ut nye salater, så denne noteres ned :)

  2. Min soleklare salatfavoritt er ruccola. Og aller best er den jeg dyrker selv :) Jeg kan anbefale å så litt ruccola i noen verandakasser (eller i hagen om du har). Den vokser så fort at en lett kan så og høste 2-3 runder i løpet av sommeren.

    • Stilig! Har lyst å gro mer jeg også, jeg skal få en liten hageflekk hos noen jeg kjenner etterhvert, men vet ikke om det blir i år eller neste år. Jeg har to potter i vinduskarmen min da, en med solsikke, og en med erter (som jeg tror kommer til å dø snart, hmf).

  3. Pak choi er helt fantastisk godt dampet i en grønnsakswok med tofu og nudler. Etter at jeg oppdaget det, spiste jeg det hver dag i en uke, og det er fortsatt en av mine store favoritter :) Men hvordan ligger den sånn ernæringsmessig? I forhold til at du putter den i juice og at den er såpass dyr.

  4. Pak choy er kjempegodt! Spesielt woket, eller i thai-supper! Og kjempegodt med sesamolje! Ellers er min favoritt romano salat! Eller hjemmedyrket salat (husker bare ikke hva den typen vi dyrket ifjor het.. men den var rød..)

  5. åh, det er vanskelig å velge én favoritt, men jeg har nylig oppdaget corn salad (usikker på hva den heter på norsk, men bladsalat kanskje… ?! ) Den er heeelt nydelig på smak, også er den veldig fin å «pynte» med. Er også veldig glad i ruccola og crispisalat… Skal absolutt prøve ut denne også! Takk for tips :-)

  6. Husker alltid å få med meg et par når jeg besøker innvandrerbutikken jeg frekventerer. «Vanlige» butikker har den ikke. Jeg syns den er kjempegod, mye deilig smak.
    Jeg har ingen favoritt, men liker å blande forskjellige salater, og alltid, alltid spinat og bladpersille!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *