Rødbetburgere, nam nam!

Jeg elsker rødbeter! I mange år trodde jeg derimot at rødbeter var dritkvalmt. Tenk det! Det som er digg! Og at det smaker godt oppdaget jeg først for kun noen få år siden. Så gi det en real sjangs og smak skikkelig på det før du sier du ikke liker det.

Rødbeter er supersunne, har nydelig farge, og ja, så smaker de veldig godt ;-) Varmebehandlet blir smaken skikkelig rund og søtlig, nesten umulig å ikke like spør du meg. Her skal dere få oppskrift på enkle burgere basert på rødbeter.

De er veganske, glutenfrie og super middagsmat!

_______________________________________________________________

Rødbetburgere
300 g rødbeter, rå og skrelt
50 g løk
50 g persillerot
1 fedd hvitløk
2 dl havregryn (jeg bruker glutenfrie)
2 dl kikertmel
Salt, ca 1 ts
Pepper

Slik gjør du:
– Riv fint rødbeter og persillerot. Jeg gjør det kjapt og enkelt med rivplate i foodprosessor.
– Ta 3/4 av raspet og kjør det i foodprosessoren med kniv, slik at det blir finmost.
– Finhakk løk og hvitløk.
– Bland raspet og finmost rødbete og persillerot sammen med resten av ingrediensene i en bolle.
– Sett farsen kaldt en halvtime – time. Da setter farsen seg godt og blir enkel å forme til burgere.
– Form burgere eller boller og stek på begge sider i ca 10 min tilsammen. Bruk hansker eller brødpose på hendene når du former burgerne så du ikke blir rosa på hendene.

Jeg stekte mine i valnøttolje, kjempegodt!
_______________________________________________________________

Burgerne gir god tyggemotstand, og har fast konsistens.
Vil du ha spicy burgere kan du tilsette fersk chili i farsen.

Spis dem med det tilbehøret du selv har lyst på. For eksempel i salat med nøttedip, som hamburger i brød eller pita, med linse og kålrotstappe, eller kalde som fingermat/tapas (som på bildet). Nam!

41 thoughts on “Rødbetburgere, nam nam!

 1. hvis man lager de til valig burger størrelse – hvor mange gir denne oppskriften? ser nam ut :)

 2. Så gode de ser ut! og så kult å ha miniburgere på et tapasbord!
  veldig enig i at rødbeter er godt :) Elsker varm rødbetsuppe, også er det godt med revede rå i salater, og ovnsrista :)

 3. Wow wow, fristende fristende! Jeg har tenkt på dette med rødbeter lenge. Har kommet så langt at jeg har begynt å kjøpe dem også. Men mangler de gode oppskriftene. Takk for tips!

  • Kjøper det på Fruktkorga i Dronningensgt :-) De fleste innvandrerbutikker har det inne fast, så du har sikkert bare hatt uflaks. Sjekk også ut Bamboo ved siden av City Syd, den er dritbra!

 4. Oi, så lekre. Røbeter er kjempe godt. Jeg har bare laget røbetburger med kjøttdeig – men det så jo nydelig ut uten også :)

  Godt nytt år

 5. Jeg har aldri eksprimentert noe særlig med rødbeter, men nå fristet du meg til å prøve :) Du er en så inspirasjon når det kommer til maten!

 6. Kan du minne oss på på torsdagen om intervjuet som skal komme i avisen, og hvilken avis? Sånn at vi kan løpe og kjøpe på fredag? :)

 7. Rödbetor är så gott! Vi hade det på nyår vi med :) Kan man göra eget kikertmel tro? Har googlat förut men inte hittat nåt bra. Gott nytt år te dokk!

 8. Hei!

  Jeg har et spørsmål som du kanskje kan hjelpe meg.. Jeg fikk en kenwood kjøkkenmaskin til jul, men tror kanskje at det ikke der det jeg egnetlig ønsker meg. Jeg ønsker å lage mye rå mat, og av grønsaker… Ikke tradisjonelle kaker og boller, men sunne raw kaker, sunne middager….. slike oppskrifter som du legger ut.

  Så hvilken maskin skal jeg da kjøpe?

 9. I det siste har jeg vært litt dårlig på å kommentere her på bloggen, men jeg innom hver dag! Du er en utrolig stor inspirasjon, og jeg har lært så utrolig mye av deg siden jeg begynte å følge bloggen din for, hmmm… flere år siden tror jeg?! Dette så herlig ut! Siste eksamen min er den 12. og da skal det bli mye sunn og lett mat igjen, merker kroppen skriker etter det, hehe;) dette skal i hvertfall stå på menyen første dagen:D

 10. Jeg er ikke kjempefan av rødbeter, men dette ser jo kjempegodt ut. Funker det i smoothie, så må det vel funke som burgere også? Det er kanskje en vanesak, man spiser liksom ikke rødbeter ofte nok til å lære seg å like det. Nyttårsforsett!

 11. Åh, de ser skikkelig lekre ut:) jeg lagde en litt annen variant av rødbetburger i jula, og svigerforeldrene syns det smakte som kjøtt, hehe. Så jo ut som en blodig biff :p Men nå har jeg fortsatt et halvt kg rødbete i kjøleskapet som jeg ikke vet hva jeg skal lage av. Har du andre rødbete-tips?

 12. Desse er fantastiske! Har laga dei fleire gongar etter eg fann oppskrifta.
  Håpar det går bra at eg legg ut link til oppskrift på min blogg.

 13. Skal endelig få lage dem i morgen, men mangler persillerot..har du noen tips om noe annet jeg kan bruke i stedet?

 14. Tips til hva jeg kan erstatte havregryn med? Tåler ikke gluten, og reagerer også på glutenfrie havregryn.

  • Erstatt mengden havregryn med mer kikertmel og kanskje bokhvetegryn, det tror jeg gjør susen. Har ikke prøvd selv, men ser for meg det funker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *