Rawfood: Karrigryte med pastinakknudler

Etter å ha vært på Helt Rå i Oslo og spist en aldeles nydelig karrigryterett fikk jeg lyst å prøve å få til det samme selv hjemme. Hvordan de laget den utrolig gode sausen sin aner jeg ikke, så jeg gikk i tenkeboksen og fant på min egen.
Og dæven – jeg fikk det til!! :-) Så her har dere oppskrift på en utrolig digg raw karrigryterett med pastinakknudler:

DU TRENGER
Til sausen
Ønsket mengde nøtteost, oppskrift HER.
Karri, 1-3 ts (smak deg frem til en mengde du liker)
Evnt litt mer salt, gjerne himalayasalt
Litt gurkemeie hvis du vil ha en gulere farge

Sausen blandes med småbiter av gulrot, squash, purreløk, agurk, eller andre grønnsaker du liker.

Pastinakknudler
1 pastinakk finrives og klemmes litt så dn blir littegrann juicy/ikke tørr. Jeg gjorde det kjapt og enkelt med en rivplate i foodprosessoren.

Salat
Blandet salat servert med deilig sesamolje, avokado, agurk og spirer.

Servering
Strø oppå noen gojibær over det hele, smaker veldig godt til gryteretten :-)


Voila!

Nam nam nam! Det var så godt at jeg måtte lage omtrent det samme dagen etter:


Da valgte jeg å finrive pastinakk, gulrot og søtpotet sammen, og strø oppå hampfrø, sammen med salat og gryterett.

Prøv dette i helgen! :-)

42 thoughts on “Rawfood: Karrigryte med pastinakknudler

 1. Jeg kommer stadig med fristende tilbud til gemalen om spennende ting som foregår i Oslo, men jeg tror han har gjennomskuet meg, at jeg bare vil besøke Rå.
  Dette blir lørdagskos her i huset i alle fall, takk Silje!!

 2. SV: Takk for svar =)
  Kan hende jeg prøver en gang da, hvis det smaker for mye nøtter kan jeg bare gi den til kjæresten eller noe, hehe =)

 3. Gjett om jeg skal prøve den! :D Det ser utrolig godt ut :) Helt utrolig hvordan du klarer å bare «gå inn i tenkeboksen» og lage en saus du smakte på en eller annen restaurant :)

  • Hehe. Jeg har holdt på å eksprimentert veldig mye og laget enormy mye mat det siste 1,5 året da. Da kommer det kanskje litt av seg selv? Jeg vet ikke jeg, men det gikk ihvertfall bra denne gangen :-)

 4. Hei! Har fulgt bloggen din lenge og prøvd ut flere av rettene dine men ikke kommentert så mye. Jeg prøvde denne retten i dag, kjempegod! Dessverre fikk jeg ikke tak i pastinakk (var innom 5 forskjellige butikker, skikkelig uflaks, noen var tomme og andre pleide ikke ta det inn) men lagde istedet «nudler» av søtpotet og persillerot, ble godt det også :-) Ellers tusen takk for alle de fine oppskriftene du legger ut, her har squashspaghetti blitt en gjenganger, og jeg elsker den milde sjokoladeoppskriften din, og ikke minst snickersbaren! :-) Og gulrotkaken er fantastisk, den skal jeg lage for andre gang i morgen :-)

 5. Ping: Raw Lunsj: Salat & Karri | Superlivsstil.net

 6. Ping: Macadamianøtteost og tips til bruk | food is my religion!

 7. Lagde denne til middag idag. Den ble helt nydelig! Hadde litt cayennepepper i sausen og det ble så godt! Til nøtteost brukte jeg cashewnøtter, siden jeg ikke fikk tak i macadamian nøtter. Hadde salat og søtpotet til. Jeg lagde en god del, så i morgen blir det raw karrigryte på meg til lunsj :-) gleder meg allerede!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *