Raw rødbetsuppe

Jeg elsker den nye boken min Raw Food, skrevet av Jens Casupei og Vibeke Kaupert, det er så mye spennede i den! Det er morro å prøve nye matretter jeg aldri har smakt før. Den har også noenlunde «normale» ingredienser i oppskriftene, slikt liker vi, for da blir det enklere for hvemsomhelst å eksprimentere og prøve ut raw food. Boken er kjøpt på Super-nature.no og er på over 300 sider og på dansk. All mulig slags mat; frokost, salater, smoothies, dip og sauser, supper, dessert og kaker osv + en grundig og god innføring i raw food. Den koster litt, men er verdt det! Jeg kjøpte min før jul når supernature hadde kampanjeuke med tilbud på alle varer + delte ut gavekort til de som står på mailinglisten deres. Så da ble ikke boken så dyr likevel for min del :-) Før jeg kjøpte den lånte jeg den på biblioteket, så det er et tips til dere som er interessert.

Til frokost i dag laget jeg meg Rødbetesuppe. Det var bare å skrelle og skjære et par tre rødbeter i terninger og hive i blenderen sammen med litt frisk ingefær, bittelitt salt, litt vaniljepulver og vann – voila! Pyntet med peppermynteblad (kjøpes billig på innvandrerbutikker). Litt spesielt var det jo, men det smakte godt, og gav god metthetsfølelse. Utrolig nok :-) Bruk engangshansker når du holder på med rødbeter for å slippe å få farge på hendene.

Oppdatering: Det er vaniljepulveret som gjør supper nå innmari god! Lagde i en gang til, og oppdaget at det var vaniljen som gjorde susen. Vaniljepulver kan du kjøpe her .

Og dere, knis, hvis dere spiser eller drikker rødbeter enten som suppe, juice eller i smoothie, så ikke bli redd når du dagen etter går på toalettet. Rødbete har en gigantisk sterk farge som også setter farge på bimmelimmen ;-) Så har du spist rødbeter og det blir litt mørkt/rødlig i doskåla, no worries! Greit å ha i bakhodet så du ikke blir engstelig.

Rødbete er rik på folsyre og inneholder mye mineraler som jern, kalsium, magnesium og kalium, og er en superkraftig antioksidant.

Liker du/har du smakt rødbeter? :-)

64 thoughts on “Raw rødbetsuppe

 1. Det så kjempeinteressant ut! Tusen takk for at du deler slike oppskrifter og bilder med oss! :)

  Jeg har en vegetarkokebok som jeg lagde en gulrotsuppe ut fra en gang. Det var morsomt, det også, og maten ble jo god. :)

 2. Dersom du urinen er rødlig etter at du har spist rødbeter, kan det tyde på jernmangel. :)

   • Det kan helt sikkert variere litt, tror jeg, så vet du det! Vet ihvertfall at noen får mye lukt av koffein og asparges. Mens andre igjen ikke lager det. Vi er forskjellige!! Kroppen er fin sånn!!

 3. Perfekt timing på denne oppskriften. Føler kroppen min trenger slik mat etter ferien ;) Må kjøpe rødbeter nå!

 4. Jeg synes rødbeter er knallgodt i råkostsalat, gjerne sammen med gulrot, eple og sitrondressing. Og grønne salatblader. Det blir supersaftig. Og fargen er så fin! Men som du skriver – lurt å bruke hansker. Sist jeg lagde salta med rødbeter, fikk jeg lille hender ;)

 5. Har bare spist de oppskjærte en får på glass i dagligvarebutikkene, som er NAM! Så kanskje jeg prøver, til min kjæres fortvilelse ;)

 6. Er veldig glad i rødbetsuppe, men ikkje prøvd å lage raw variant. Syns kanskje rødbet smakar litt jord når den er ubehandla. Såg jo spennande ut. Elskar rødbetfargen, på maten altså.. Hehe

  • Ja fargen er nydelig! Enig i jordsmaken, men det ble faktisk mindre jordsmak når jeg laget suppe på denne måten enn jeg ofte opplever i feks juice.

 7. Er ikke spesielt glad i rødbeter, men den suppa MÅ jo bare prøves! Ser absolutt delikat ut med den fargen ;>

  Ps: Du har fått deg en helt nydelig header!

  • Tror det skal gå med stavmikser også. Fyll vann til det såvidt når opp til kanten av rødbetene, ta i mer hvis du vil ha den tynnere.

 8. Bestilte meg rawkokebok her om dagen på amazon. Ligger nok å venter på meg hjemme i postkassa :D
  Gleder meg til å prøve ut.

  • Spennende! Jeg har tenkt å bestille med Ani Phyo eller hva hun het sine bøker, hun skal visst være flink, og man får 3 bøker for sånn $40 på amazon :-)

 9. Setter farge på bommelommen også, for den saks skyld:P Trodde jeg var dødssyk første gang, haha!

 10. rødbeter er mm, godtgodt, men eg likar ikkje dei rå, helst koka, sylta eller godt steikt. korleis var smaka på suppe, framfor rå bitar?

  • Bedre, rundere og mer.. Tja. Det smakte ikke «jordete», det syns jeg det lett gjør når man bruker det i juice feks.

 11. Ser du har laget mye rå sjokolade. Jeg har begynt jeg også, men synes ikke jeg får det helt til! Bruker bare rå kakaomasse og pulver, og yaconsirup. Har prøvd salt, gojibær, nøtter og rosiner som smakstilsetninger og det blir ok, men liksom ikke helt det store! Og når jeg lager i former alla de du har fra søstrene grene, blir bunnen så rar, akkurat som om det skiller seg…tips?:) også synes jeg den smelter så fort på tunga, og mangler konsistens og tyggemotstand. men mulig det er vanesak.

 12. Jeg skulle kjøpe stevia, men de hadde kun flytende i helsekostbutikken jeg var i. Denne kjøpte jeg for rundt 2 mnd siden. Da jeg skulle «dryppe» noen dråper i kaffen min i dag tidlig så jeg at det var mugg øvest i «pippeten» (eller hva jeg nå skal kalle den man suger opp stavian med). Har du prøvd flytende stevia? Vet du hvor lang holdbarhet den har etter at den er åpnet? Eller bruker du kun pulverform? Jeg går i hvertfall for pulver stevia neste gang ;) Huff, jeg får vel være glad for at jeg så det og ikke drakk det, hehe.

 13. Tusen takk!!! Nei, jeg var vel bare uheldig. Jeg får vel snart henge meg på iHerb trenden jeg også, i steden for å handle i butikken. Takk for linken :)

 14. Ser kjempegodt ut! :) Jeg mente visst en annen bok jeg, hehe, fikk for meg at du hadde den samme, aner ikke hvorfor :D Har ikke lagd rødbetsuppe før, men har puttet det i andre supper med tomat, avocado, paprika osv.

 15. Oi, nam! :) Jeg liker å bruke rødbetejuice i smoothie og som farve i red velvet cake!

  Vet du forresten om en god erstatning for egg i kakebunner?

 16. Prøvde en kald rødbette suppe med løk, salt, pepper, ingefær og vann idag. Men jeg klarte bare et par skjeer selv om jeg likte det veldig godt. Tok tipset fra deg da :)

 17. SV: Så lurt! Skal nok også kjøre på med nøtter og bær. Ja, sant det med fettet. Blir nok endel avocado også. Nesten så jeg gleder meg, men jeg vet det blir tøft. Masse fristelser i rundt og på jobb…må være sterk.

 18. Veldig fresh farge! Men jeg har spist lite rå mat, har smakt på rå sjokolade og kake, og det var jo veldig godt :) Får teste ut rå suppe jeg og.

  Og får hive med, veldig fin header!

 19. Såg fristende ut- og sååå sunt da :-) Bra for oss jenter å få i oss nok jern som rødbeter jo er proppfulle av :-)

  Går det ann å bruke vanlig vaniljesukker forresten?

  • Neinei! Ikke bruk vaniljesukker, sukker har ikke noe i denne her å gjøre :-) Bruk frøene i vaniljestang istede hvis du ikke har pulver.

 20. Ping: Rå rødbetesuppe « food is my religion!

 21. Ping: Dagens kjøp – Sandvika « Veronicas gale matverden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *