Raw pepperkaker/Gingerbread stars

Raw pepperkaker! Til og med min egen oppskrift!! :-) Jeg lot meg inspirere av Chiahjertene til Love Raw (jeg testet dem her), og laget min egen oppskrift utifra den. Du må ha dehydrator for å lage disse.

Det er forresten ikke pepperkaker, de inneholder ikke pepper. Det er heller ingefærkjeks, eller julekjeks. Jeg sier det på engelsk siden det høres kulere ut: Gingerbread stars.

__________________________________________________________________

Silje’s
Gingerbread stars – nøttefri!
Ett brett

1 dl gresskarfrø
2 dl vann + 4 ss tørre chiafrø = gelé
Klype salt
4 fiken, uten stilk
2-3 ss agavenektar
2 ss revet fersk ingefær
2 ts kanel
1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt ingefær

– Lag mel av gresskarfrø i blender.
– Tilsett de andre ingrediensene og blend det sammen til en tjukk masse/deig.
– Smør blandingen jevnt utover et paraflexxark, passe tynt og tykt. Putt brettet i dehydrator, 41 grader.
– Etter noen timer tar du ut brettet og stikker ut stjerner, eller den formen du vil bruke.
– Omtrent halvveis i tørketiden snur du arket med «baksten» opp ned og drar av paraflexxarket. Tørk videre uten paraflexxark. Se an underveis og vurder selv når den er klar til å snu, og når den er helt ferdig tørket.
– Tørkes tilsammen ca 14 timer.

Pepperkakene blir seige og myke, ikke sprø.

Oppbevares i tett kakeboks.
__________________________________________________________________

Jeg er veldig stolt av disse, håper flere får glede av dem :-)

14 thoughts on “Raw pepperkaker/Gingerbread stars

 1. Du er så flink Silje!! Disse ser både fine ut, og høres kjempegode ut!!
  Jeg har ikke dehydrator, så jeg laget pepperkaker i år av rå pepperkakekuledeig, og bare trykket deigen ut i små former. Ble godt det også :) Men skulle gjerne hatt en dehydrator i hus så jeg kunne ekspemintert mer :)

 2. Yiha! No har eg fått løyve av min mann til å endeleg kjøpa dehydrator og hive ut mikrobølgeomnen. Eg trur desse blir ein del av eksperimenteringa. Og eit lite spørsmål før 2012 ringest inn – har du nokon råmatsoppskriftsbok med basisoppskriftar, finns det noko slik?

  • Stilig! :-)
   En stor dansk bok jeg har, som heter Raw Food, av Jens Kupert (tror jeg han heter) og ei dame, den er fin! Masse basisoppskrifter på ting.

 3. Ser amazing ut! Et riktig herlig, vakkert, inspirerende, deilig, nydelig, koselig, sunt, energirikt år til vakre deg <3 Klem

 4. Så flink du er!
  Til neste år skal jeg definitivt prøve disse når jeg har fått meg dehydrator. Takk for at du deler!=)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *