Raw «melkesjokolade» aka «Nammis»

«Nammis» er en litt snillere versjon av Silje Bipollenfudge, siden jeg vet mange syns bipollen har en spesiell smak som kan være vanskelig å venne seg til. Personlig elsker jeg bipollen, men jeg forstår hva folk mener, det er jo litt spesielt.

Oppskriften i dette innlegget kan egentlig ikke sammenlignes helt med bipollenfudge’en siden smaken ikke er lik, men det var den som var utgangspunktet for å eksprimentere videre.
Resultatet ble det du kan anse som raw sjokolade i «melkesjokolade»-versjon
, for smaken er mild og god, og litt krunsjy pga litt bipollen og kakaonibs, NAM! Men ikke misforstå navnet, denne her inneholder IKKE melk. Og jeg syns ikke det smaker noe særlig bipollen av denne heller, men smaken er som baken sier de ;-) Jeg tror ihvertfall at denne skal være smaksvennlig for de fleste. Teg likte den sa han! Konsistensen når den er kald er sprø som sjokolade. For selv ombipollenfugde heter «fudge» så er den ikke seig. God konsistens syns jeg, og den smelter på tungen. Oppbevares i fryser og spises kald.

Beklager til dere som ikke har skapene fulle av supermat, for denne oppskriften er nok beregnet til de som har det.

Raw mild sjokolade med MASSE supermat
Aka «Nammis»

80 g Extra virgin kokosolje
20 g Raw kakaosmør
30 g Lucuma pulver
30 g Yacon pulver
15 g Raw kakao pulver
15 g Mesquite pulver
5 g Raw kakaonibs (gir gode biter å tygge på)
10 g Bipollen
1 ts Vaniljepulver
Et par klyper himalayasalt
(strø gjerne over hempfrø til slutt)

Smelt fett over vannbad, pass på temperaturen (ikke over 40 grader/fingervarmt)
Bland inn det tørre litt og litt og rør inn med visp.
Hell i ønsket form kledd i plastfolie, sett i kjøleskap ca 20 min.
Ta den ut igjen og lag ruter, sett kald enten i fryser eller kjøleskap til den er helt stivnet.
Ferdig :-)

Denne «sjokoladen» inneholder helt enormt med næringsstoffer! Kan nevne masse proteiner fra mesquite, vitaminer og mineraler fra alle pulverne og kakaoen, og sunt fett fra kokosoljen. Rett og slett en skikkelig næringsbombe!

Les innlegget mitt om Lucuma, Bipollen og Bipollenfudge HER.
Les om Yacon HER.
Både yaconpulver, lucuma, mesquite, kakao og kakaonibs er fra merket Navitas Naturals som jeg kjøper på iHerb. Det er et merke jeg er svært fornøyd med, anbefales!

ps: Dette innlegget ble plukket ut til å ligge på fremsiden av Femelle.no :-)

50 thoughts on “Raw «melkesjokolade» aka «Nammis»

 1. Shit, det var mye fremmdord for meg i den oppskriften altså! hehe.. Det så godt ut, men det tror jeg ikke at jeg vil begi meg ut på å lage! :p

 2. Nam! Det ser jo helt herlig ut! Får vann i munnen bare av å se på det! Jeg må nok få bestilt noe greier fra iHerb snart tror jeg. Blir så inspirert av alle de flotte oppskriftene du legger ut! :)

 3. Å!Herregud eg begynner nesten å sikle. Gledar meg sånn til å få alt frå iHerb, så eg kan begynne å eksperimentere sjølv. Har ikkje bestilt alt endå, men det viktigaste iallefall. Mmmmm.

  Ser veldig godt ut iallefall :)

 4. Trodde jeg hadde mye supermat i skapene, jeg… Hehe :) Har også eksperimentert med fudge i dag;) Venter i spenning på det endelige, avkjølte resultatet!

 5. Ååå, jeg som nettopp har lagt inn min første bestilling på iHerb…
  Det er jo SÅ mye annet jeg må ha med!

  Vel, det får være i neste runde. :o)

  Du har det med å gi folk vann i munn!

 6. naam. har prøvd bipollen fudge før, smakte helt ok, men er veldig åpne for å prøve en «snillere» variant;) har fortsatt en del bipollen igjen…

  og ja, morro å vite blodtype! selv om jeg ble veggis da..det vi si litt endringer i kosten fra nå av!!hehe.

 7. Ping: Silje Silje Trallala: Raw “melkesjokolade” aka “Nammis” | Magasinet Femelle

 8. Åh, enda en oppskrift som må prøves ut! Kanskje søsteren min vil like denne sjokoladen :) Jeg har laget en variant med kakaonibs, raw-kakaopulver, kokosolje, hempfrø og agavesirup, men den falt ikke i smak for hennes del. Takk for tips!

  Sv: JA, blir så utrolig trist når jeg ser bilder av pelsfarmer. Og fra NORGE da :( Huff.

 9. Mmm, så godt det ser ut!
  Jeg har forsøkt meg litt på raw sjokolade, men den blir så veldig, veldig kornete samme hvor mye jeg forsøker å røre det tørre inn i kakaosmøret. Jeg ser jo at butikksjokolader inneholder emulgatorer, men det burde vel gå an å få en glatt sjokolademasse likevel?

  Håper du har et eller flere gode tips!

 10. Er ikke så mye proteiner i 15g mesquite, da. Ca 2,5g proteiner, som er kanskje rundt 5% av dagsbehovet…

 11. Hei! Lurte på om du kunne svart på et spørsmål jeg har gått og tenkt litt på etter å ha lest bloggen din en stund…..jeg ser at du bruker kaffekvern til å kverne diverse greier, og hadde tenkt å investere i det. Men så er det det at jeg ikke drikker kaffe da. Vet du om det går an å beruke noe annet, og om ikke, hvilken type kaffekvern har du?

  Ps: Prøvde bananhavrekjeksa dine til frokost, -omnomnom!

  • Kvern frø i den! Jeg kverner både linfrø, chia, loppefrø, quinoa, solsikkefrø osv i kaffekverna :-) Og kaffe da, men bare av og til siden jeg ikke drikker det ofte. Jeg har en bosch kaffekvern fra lefdal. kostet 2-300 kr.

 12. Veit du forresten om iHerb og/eller Gojiking kan sende som gave? Her var det jo så mange ingredienser at en må bestille mange pakker om en skal holde seg under 200-kronersgrensa. =P Hvor mye pleier det å bli i porto sånn ca.? Går det på vekt, eller har de fastpris?

  (Jeg så nå at Gojiking kan splitte ordren i flere forsendelser slik at hver pakke kommer på under 200 kroner. Lurt!)

 13. Dette så jo bare helt nyyydelig ut, GOSH! Nå gjelder det bare å få handlet inn lucuma, mesquite og bipollen… :D :D

  Tusen takk for oppskrift!

 14. Hvor får man tak i alle disse ingrediensene? Jeg og kjæresten tester ut endel RAW oppskrifter for tiden, men synes det er forferdelig vanskelig å finne ingrediensene som skal i. :)

 15. Jeg har som mål å slutte og kjøpe ferdig-snop på butikken, og da er bloggen din vanvittig inspirerende!

  Men jeg lurer da litt på søtningsstoff. Ser du bruker yaconpulver og lucuma. Bruker du også stevia? Hva er forskjellen på de ulike? Blablabla – hundre spørsmål… Setter pris på litt hjelp i jungelen.

  • Jepp, stevia er en urt som er supersøtt og man trenger lite av, påvirker ikke blodsukkeret. Bruker det i smoothie, te, i bakst(gjerne sammen med annen søtning også, fint å blande forskjellige syns jeg). Erythritol/sukrin er et naturlig sukkeralkohol som ikke tas opp i kroppen, påvirker heller ikke blodsukkeret. Palmesukker (brukes som brunsukker) er fra palmetre-blomsten, men den må jeg være litt forsiktig med for den lager litt svigninger for meg selv om den har mye lavere GI enn vanlig sukker. Yacon sirup bruker jeg i sjokolade, yacon er laget av en rot som vokser i jorda og påvirker svært lite blodsukkeret. Også bruker jeg forskjellige flytende stevia dråper. Lucuma er også er rot synes jeg å huske.

   • Hei! Angående dette, hvis man ikke har skapet fullt av supermat, som du skriver, er det da nødvendig å kjøpe mange typer søtninger? Hva er grunnen til at du liker å blande forskjellige? Hvis jeg vil lage sunn sjokolade, må jeg handle inn både yacon, lucuma, agave, stevia, sukrin, osv, osv, osv:) ? Eller holder det med f.eks. bare yacon? Har lest bloggen din en stund, men likevel er mye av dette ganske fremmed for meg:)

   • Heia! Jeg syns smaken blir mer spennende om man blander litt forskjellige, også slipper man jo at alt smaker det samme hele tiden. De jeg syns er viktigst er yacon sirup, yacon pulver, lucuma og stevia. Deretter palmesukker og erythritol/sukrin, de er fine til bakst og slik siden de var volum likt vanlig sukker. Til sjokolade holder det med bare yacon sirup, men det kan være greit å ha oppi et pulver også, for konsistensen sin del.

 16. Åh nam nam nam nam naam =D D e serriøst den beste råe sjokoladen eg har smakt!! Hadde ikkje i yacon pulver eller bi pollen men dette e klart min favoritt te nå =D

 17. Hei, jeg har fått anbefalt bloggen din av søsteren min, og her var det virkelig mye fristende. Og jeg hadde så lyst å lage de kakene som skulle ha denne sjokoladen som glassur. Når jeg går inn på Iherb for å bestille noen av ingrediensene er de gått ut av salg. Det er blant annet Yacon pulver og Mesquite pulver. Får man tak i dette noe annet sted? Kan det evt erstattes med noe annet og likevel få god smak?

  • Uff ja mange ting er gått ut, men en del blir lagt ut på nytt også. Så innimellom finner man igjen det som er gått ut. Men uansett, både mesquite og yaconpulver selges også på gojiking http://www.gojiking.co.uk/shop/ :-) Har ikke prøvd dem selv så vet ikke hvordan de smaker.

 18. Ping: RAWbrowniessjokolade « Kreativ hverdag

 19. Hvordan er konsistensen på sjokoladen. Får du knekkelyd på denne når du har den i romtemp?

  Har prøvd å eksperimentere mye med å lage sjokolade med Navitas Naturals, Cacao Paste, Raw Chocolate Paste, 16 oz (454 g) som selges på iherb. og alle resultatene ender opp med at de blir for mjuke. du kan liksom ikke få knekkelyd når du har de i vanlig romtemp. rett fra fryser så får man til lyden ja. siktet meg inn på ca 30 prosent kakaofett og noen prosenter kokosfett.

 20. Kakaomasse når brukes det? Har kjøpt en pk jeg ikke vet hva jeg skal gjøre med?? Er det nibs om jeg kutter de i småbiter eller blir ikke d d samme? Venter nå på pakke me lucuma og mesquite da skal denne prøves. Har ikke så mye forskjellig ennå

  • Kakaomasse er hele kakaobønnen presset sammen hvis jeg ikke husker feil, ikke kun kakapoulveret eller kun kakaosmøret. Jeg syns den gir sjokolade som holder seg godt i romtemperatur, kjekk når man skal dyppe ting i sjokoladen, godiskuler feks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *