Raw mangoterter med bringebærsaus

Her kommer oppskriften på mine friske herlige raw Mangoterter med bringebærsaus! Denne oppskriften ble først publisert i artikkelen med meg om rawfood i Romsdals Budstikke 7.januar (se den her), og nå deler jeg den her på bloggen med dere. Jeg har testet denne på både familie og mange venner, og alle liker den veldig godt!

De trenger relativt kort tid på å tine, og er kjekke å ha på lur i fryseren hvis man vet man får besøk om et par timer (eller når man får lyst på en selv). Jeg foretrekker å tine dem i kjøleskap, og rent estetisk er det finest å ha på bringebærsausen ved servering. Fryses de med sausen på flyter lett rødfargen over i det gule og de ser litt «utsklidd» ut. Men de smaker det samme altså :-)
______________________________________________________________

Raw mangoterter med bringebærsaus
5 terter

Bunn
200 g valnøtter
5 dadler, uten stein
1 ss myk ekstra virgin kokosolje
Et par klyper salt

– Kjør i foodprosessor til en deig. Lag den så grov eller fin du selv ønsker bunnen.
– Kle terteformene med plastfolie, alternativt et muffinsbrett.
– Trykk ut 50 g nøttedeig i hver form. Sett i fryser

Tips: Kan lages nøttefri! Erstatt nøtter med solsikkekjerner, gresskarkjerner og raspet kokos.

Fyll
250 g mango (1 mango)
100 g banan
Saften fra 3-4 lime
4 ss myk ekstra virgin kokosolje
1 ts vaniljepulver eller 1 vaniljestang
1 ts Lecithin

– Kjør alt i blender til jevn, tykk smoothie.
– Hell fyll oppi hver nøttebunn.
– Sett i fryser.

Oppbevares i fryser og tas opp noen timer før servering. La tine i kjøleskap.

Ved servering:
Bringebærtopping
100 g bringebær, tint hvis frosne
2-3 dadler, uten stein
1 ss kokosolje
1 ts knuste linfrø

– Kjør i blender til jevn, tykk smoothie.
– Pynt kakene med toppingen.


Mobilfoto/Instagram
______________________________________________________________

Jeg elsker disse tertene, og håper dere vil gjøre det også!

73 thoughts on “Raw mangoterter med bringebærsaus

 1. ikke helt min ting (tåler nesten ingen av ingrediensene) men ser jo kjempe godt ut! disse tror jeg nok man får mye skryt for om man lager :) flink du er!

 2. Så veldig gode ut, men ve du om raw food mat noe man kan «blande» med lavkarbo. Ser stadig raw food oppskrifter som er fristende .

  • Jeg kan ikke noe om lavkarbo egentlig, men det er vel bare å se på oppskriftene om det er ting man kan spise også på lavkarbo? :-)

 3. Åh, så gode de ser ut! Og mango er min favorittfrukt (når de er på sitt beste iallefall), så denne vet jeg kommer til å falle i smak. Tusen takk for oppskriften :)

 4. Ser helt nydelig og uber digg ut :) Og så utrolig spennende å se deg i avisa ;) Resultatet ble kjempebra og du har all grunn til å være mega stolt! :D Ser fram til å se mer til deg i media :) (flere artikler evt, kanskje bøker? hvem vet.. )
  ps: tror jeg må melde meg inn i unge kokker så jeg får det fine heftet i postkassa <3

  • Tusentakk, utrolig fint å høre :-) <3 Kommer et lite intervju med meg i et magasin om ikke så lenge faktisk, Ill let u know!

 5. Åååå, så GODT ut!:) Kjempeflott oppskrift, men du- burde ikke du spare noen av disse vann-i-munnen-oppskriftene dine til din fremtidige kokebok?;):D

 6. Disse skal prøves i dag!:) har ikke lecithin da, men håper at det går greit uten.. hvis du ikke har et tips som kan erstatte det? :)

  • Har igrunn ikke tips som kan erstatte den siden den er ganske unik, eller hva jeg skal si. Men du kan godt lage den uten også ja. Forskjellen blir at med lecitin blir smaken mer kremete og myk, samt at den tykner fyllet litt.

 7. Wow, disse så fantstiske ut! Og relativt enkle å lage også, eller? Mmm, dette må jeg prøve, takk for oppskrift!:)

  • Ikke så vanskelige å lage nei :-) Tar kanskje litt tid første gang, men det er bare å først lage bunn, så lager du smoothie/fyll, putt i fryser.

 8. Naam!!
  Har endelig bestilt varer fra iHerb, så nå kan jeg endelig teste ut oppskriftene dine!

  http://gronnsmoothie.com/
  Har du forresten noe med denne bloggen å gjøre? :) Minner veldig om bilder/oppskrifter jeg har sett på her.

  • Heia! Så kult! :-) Og ja, det er jeg som drifter grønn smoothie-bloggen, så det stemmer nok bra at det lett blit litt likheter ;-))) Kommer nye oppskrifter der iløpet av uka, følg med!

 9. Mmm… Så kjempegode ut! Mon tro om man kunne laget terteskjellene med mandler også?
  Flotte bilder :-)

 10. Måtte prøve å lage disse med en eneste gang jeg så blogginnlegget, men med ananas i stedet for mango (hadde ikke). Er ærlig talt det beste jeg noensinne har smakt!!! Så blir denne til kvelds hver dag denne uka :D Er jo mulig å variere litt i fyllet, med sjokolade og banan, jordbær osv. Takk for at du er en så stor inspirasjon!!!

  • Hurra, så flott å høre! :-D Ja det er veldig kjekt å variere. Har man en god basis har man lett mange, mange nye oppskrifter.

 11. De ser kjempefristende ut :-) Så flink du er! Gratulerer med avisartikkelen, forresten, det var vel fortjent :-)

 12. Du er utrolig inspirerende altså!:) Og alltid lekre bilder!
  Disse skal jeg prøve. Kan jeg bruker lecithin granulate, eller hvordan det nå skrives..;)? Hvor mange blir det? Kan man bruke sandkakeformer, eller blir det for lite?

  • Tusentakk Linda :-)
   Bruk sandkakeformer, og se an hvor mye bunn du trenger i dem. Og bruk lecitin granulater, eneste forskjellen på det og den jeg bruker er at min er i pulver og ikke små kuler.

 13. I love this blog. Everything looks so amazing. I wish this blog had an english translation option. Can you add the option?

 14. Disse ser fantastisk gode ut, fikk sååå lyst på! :-D Deler de på fb-siden min jeg, har ikke så mye tid å komme med innlegg selv for tiden. Og så kjekt at du kom i avisa da, gratulerer! Håper du har det fint i det nye året:)

 15. Det så nydelig ut! Må prøves, oppskriften så veldig enkel og grei ut, og alt som inneholder mango går rett hjem hos meg <3 Nå kan jeg endelig overraske familien med noe litt mer fancy en raw konfektkuler!

 16. Lagde disse i går og serverte til middagsgjester. Knallgode!! :) I dag har jeg laget ny porsjon med bunn, av masse andre nøtter (tom for valnøtter), fordi det ble alt for mye av fyllet. Dobbel porsjon uten så mye ekstra styr :p

 17. Hei Silje,
  Jeg er så imponert over hjemmesiden din! Jeg har funnet så mange gode oppskrifter her, laget sjokoladetrøfflene dine her om dagen; yummi :-) Super bra at du la ut link til hvor man kan få kjøpt produktene, det gjør det langt lettere å finne frem noe jeg har slitt litt med tidligere. Jeg har lagt om kostholdet og har droppet sukker og gjær de siste 3 årene samt at jeg satser på å gå enda mer over til raw-kosthold nå. Da er det deilig å få inspirasjon. Men jeg har en utfordring nå, jeg kan ikke spise nøtter eller frø, har du et forslag til hva jeg evt. kan erstatte dette med i kake oppskriftene dine? Jeg kan nesten ikke vente med å teste de ut…

  • Heia! Så hyggelig kommentar, tusentakk :-) Men ikke nøtter og frø, hmm. Kokosnøtt da? Absolutt ingen form for frø? Hva med spiret bokhvete feks?

 18. Ping: Helgemys:D : Maren Græsdal

 19. Hei! Lagde denne i dag, med litt endringer; cashewnøtter istedet for valnøtter, mer dadler, mindre lime og brukte ei heil paiform istedet for terteform. NAM! At «pai-kaka» kan være rå, er nesten ikke til å tro. Takk for en fantastisk oppskrift. (Og chiarundstykkene, de er også knall!)

 20. går det ann å erstatte kokos olje med kokos fett som er smeltet? blir det det samme? eventuellt er det mulig å skaffe det utenom internett?
  de ser veldig gode ut:-)

 21. NAM så herlig! :D Tusen takk for at du deler oppskriftene dine! Her ble det 3xSilje idag, chiarundstykker, peanøttsjokolade og disse! :D

 22. Har laget disse, flere ganger,,var nydelige………
  Men fant ut at jeg kunne lage kake av den oppskriften,,,og det gikk kjempebra.
  Den beste mangokaka jeg har smakt.
  Så tusen takk for du deler:-)

 23. Dette smakte helt nydelig! Tusen takk, dette skal jeg ha med meg i navnefest på søndag :-) Men jeg lurte på en ting: Serverer du disse rett fra kjøleskapet, eller lar du de stå litt i romtemperatur? Mine begynte å nemlig flyte litt utover på sidene bare etter noen minutter i romtemperatur…

  • Så gøy! Jeg tar de ut frosne, lar de tine et par timer i kjøleskap, og deretter serverer. Hvis du har fiberhusk anbefaler jeg å putte oppi littegrann i kakefyllet før du heller det på kakebunnen. kanskje et kryddermål, kanskje litt mer, det forhindrer utflytingen litt :-) Det må haes i helt til slutt.

 24. Hei!

  Jeg har delt en link til denne siden på mammabloggen min på babyverden.no, det var helt fantastiske terter som vi brukte som bursdagskake da datteren min ble ett år. Det var kjempefint å kunne gi henne kake med god samvittighet! :) Takk for at du delte oppskriften!

  Ingunn.

  • Hei Ingunn, så kjekt å høre :-D Kake med god samvittighet er digg! Og takk selv, for å ha nevnt dem og for å legge igjen kommentar. Ha en fin kveld!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *