Raw blåbærkake – Bursdagskake!


Før pynting

Ohlala! Denne kaken ble skikkelig bra! Bra konsistens på fyllet, masse blåbærsmak, og gjestene mine (som er «normale» mennesker som spiser vanlig mat til hverdags) forsynte seg flere ganger. Jeg føler igrunn at maten min ikke er, hva skal jeg si, «bra» nok, før de som spiser vanlig mat syns det smaker skikkelig godt. Det er først da jeg føler jeg har fått til et fullgodt alternativ – som vi alle kan spise sammen med glede :-)

Oppskrift på Raw Blåbærkake så jeg hos Mjuuugly –>HER<– for noen dager siden. Hennes versjon av kaken er lavkarbo, det er nok ikke min. Men jeg ble likevel superinspirert av hennes! Anette er så flink. Med litt justeringer på oppskriften slik at den passet meg, ble mitt resultat slik:

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Siljes

RAW BLÅBÆRKAKE

Bunn
5 dl valnøtter, bløtlagt over natta/dagen og tørket litt på et håndkle
5 små ferske dadler
1/4 ts himalayasalt
2 ss yacon sirup
– Kjør alle ingredienser til en litt grov deig i foodprosessor (se bilde 1). Trykk utover en springform (min er 22 cm, bilde 2) dekt med bakepapir, og sett i fryser.

Fyll 1 (ca 7 dl)
4 dl rå macadamianøtter uten salt, bløtlagt noen timer
1,5 dl kokosmelk
1,5 dl vann
4 ss kokosolje, myk/smeltet
1 pose – 1 g – 1/2 ts hvitt stevia pulver
1 ts vaniljepulver
– Kjør til jevn masse i blender. Tilsett myk kokosolje til slutt når resten er jevnt, blend det godt inn.
– Del blandingen i to, ca 3,5 dl på hver. Sett ene delen til side.
– Hell ene fyllet på kakebunnen (bilde 3). Sett tilbake i fryser.

Fyll 2
– Tilsett 2 dl blåbær i fyllet du satt til side (bilde 4)
– Miks jevnt i blender eller med stavmikser. Jeg brukte stavmikser pga at massen ble for tjukk for blenderen min.
– Tøm fyllet (bilde 5) på kaken når det lyse laget har frosset litt (så det ikke blander seg, bilde 6)). Sett tilbake i fryser.

Topping
3 dl blåbær
1 pose – 1 g – 1/2 ts hvitt stevia pulver
1 ts fiberhusk
– Mos sammen med stavmikser eller blender. Smør utover kaken.

Tips! Til hele kaken trenger du tilsammen 300 g blåbær (én pose frossen)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
__________________________________________________________________

♥ Anbefaler å ha på toppingen noen timer før servering, når kaken står og tiner i kjøleskapet. Da vil det se friskt og godt ut.
♥ Skal du ha kaken til tidlig kveld/ettermiddag kan du la kaken fryse over natta, så setter du den i kjøleskapet når du står opp om morgenen. Da er den klar når du skal servere den.

HER er liste over hvor du får kjøpt ingrediensene i oppskriften.
___________________________________________________________________

Du kan pynte kaken med friske blåbær slik jeg gjorde med DENNE kaken, med blomster, eller andre friske bær. Bringebær smaker godt på!

Dette var kaken jeg lagde til familielaget jeg hadde her på bursdagen min 10.august.
Se flere bilder av bursdagskaken HER :-)

Håper dere vil like kaken! (det kan jeg nesten garantere at dere gjør ;-))

37 thoughts on “Raw blåbærkake – Bursdagskake!

 1. Ååå, nam!:):) Break me of a piece of that!;D;D Ser ut som du hadde en kjempekoselig bursdagsfeiring- og lucky gjester som fikk spise dine kreasjoner av noen bakverk!:)

 2. Den ser veldig god ut, og så utrolig fint det er å pynte kaker med blomster <3
  Når kjøkkenet får alle ingredienser og utstyr det trenger, skal jeg virkelig til pers :-D
  *like*

 3. Ser herlig ut, så heldige gjestene dine var som fikk så lekker kake. Jeg lagde min første raw kake her om dagen etter Anettes oppskrift. Utrolig gøy. Til og med Pappa likte den, men han mente den kunne vært litt søtere. :-P

 4. Har lyst å prøve, men er det noe annet en kan bruke istedenfor kokosolje? Mulig jeg må investere i det, men hadde vært greit med et alternativ :)

 5. Heisann, kaken så nydelig ut, men jeg har et spørsmål. Der det står 1 pose- 1g- 1/2 ts stevia pulver. Vil det si at jeg skal bruke 1/2 ts stevia pulver i oppskriften? Ingrediensene ellers kjøper jeg de på helsekost?

  • Jepp! Men smak deg frem til hvor mye du syns trengs, men ikke ta for mye! Ta oppi litt og litt. Kokosolje og vanilje kjøpes på helsekost ja. Velger du derimot å bestille dem på iherb.com sparer du MYE penger! Vanilje kjøper du på gojiking.com.

 6. Ping: Raw food cake « osloanna

 7. Hei! Tenkte å prøve meg på denne kaka til i morgen da jeg skal lage vegansk middag til hele storfamilien! Men lurte på om det går an å bruke yacon/agave, alternativt sukrin i stedet for stevia? Vil gjernebruke opp det jeg har :-)

 8. Ping: Saturday | THE YOUNG VEG

 9. Hei, Silje!
  Jeg lurer på om man blir veldig blå i munnen av å spise denne? :p Den ser jo helt fantastisk ut, og da jeg skal i bryllup til ei venninne i sommer, som eneste veganer, har jeg tenkt å ta med et par kaker til festen. Er en smule pinlig å ha blå tenner på alle bildene… :)
  Forresten så liker jeg bloggen din veldig godt, du er jo knallflink! Må kanskje få somla meg til å kjøpe boka di snart, også.

  • Tusen takk! Og ja kjøp boken, der er det mange gode kaker som passer godt til bryllup;-)) Man blir sikkert litt blå i munnen, men er du redd for nettopp det kan du ha en liten reisetannbørste på lur i veska. Zero problemoz. Jeg laget en tilsvarende denne kaken i et bryllup faktisk og det gikk helt fint det.

 10. Hei Silje. Det er ei flott kokebok du har laget. Jeg har prøvd mange oppskrifter :)
  Men jeg har et lite problem. Jeg ser du bruker springformer størrelse 18 og 20. Hvor har du kjøpt dem? Jeg har sett flere plasser, men formene er minimum 23-24 cm.
  Hvor får jeg tak i så små former?

  • Heihei! Jeg har kjøpt springform i 20 cm på Glassmagasinet, og jeg tror jeg har sett det på clas olson også hvis jeg ikke husker feil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *