Røntgen av visdomstenner


Har jeg ikke et vakkert smil? ;-))

Tok røntgen i dag for å undersøke den forbaska visdomstanna som har begynt å kikke ut. Det viste seg at jeg må fjerne tanna hos spesialist. Det gjør ikke vondt lenger nå heldigvis, bank i bordet! Blir vel vondt nok etter den er fjernet tenker jeg.

Ser dere forresten noe spesielt på bildet eller?? Hahaha!

51 thoughts on “Røntgen av visdomstenner

 1. Aaah, er den øverst som er skjeiv eller? Det har jeg selv gjort to ganger, sansynligvis lå de noe lignende. Første gang gikk det rimelig supert – andre gang… vel… men den fyren jeg var hos er neppe i nærheten av dine tenner så man får jo håpe at det blir rimelig supert å få ut for deg og :)

  Jeg hadde vondt før jeg tok dem da – men så utsetta jeg det jo lengst mulig pga PRISEN man skal ha for dette her. Skal visst få noe dekket pga det er spesialbehandling, man skal kun måtte betale det en vanlig tannlegetrekking hadde kostet. Tror vi snakker 1000-2000 mer for å gjøre det jeg gjorde, som jeg da fikk refundert med en gang omtrent.

  Det skal visst også være arvelig med sånne teite tenner – farmor og to tanter, og minst ei kusine har visst tatt alle sammen pga skjeive tenner, mens jeg har tatt kun to. De to andre står normalt.

  Og med ringen midt på ser det jo ut som et ansikt i ansiktet – hvor ringen blir nese!! Hehe!

  • Det er den nede til venstre som er teitetanna. De oppe ligger visst fint de sa tannlegen, selv om de ser helt vanrette ut.

   • Jøss, så merkelig? Ja jeg ser den kanskje presser litt den og, godt du får tatt den tidlig da!! Verket jo i hele kjeven min pga tennene lå mot resten. Godt resten er trygge da!!

 2. ah, visdomstenner er noe herk.. Jeg hadde aldri vondt i mine, men jeg måtte fjerne dem (to i underkjeven) kirurgisk da de lå så behagelig nede i tannkjøttet og stanget fremover i munnen i stedet for å trenge seg opp og ut.. Måtte ta en side av gangen, og det var ganske merkelig å kjenne at de skar inni munnen min, for så å høre mange knaselyder osv, uten at det gjorde vondt! Fikk jo bare lokalbedøvelse.. Det ble sydd 6 sting begge gangene, og jeg måtte bare spise flytende en god stund etterpå.. Good thing I like smoothies.

  Håper det går bra når du skal fjerne din :-) Lykke til!

  p.s. nei, jeg ser ikke noe spesielt.. fortell? :-)

 3. Sv: jeg har ikke tatt den selv,enda. Jeg skal det. Jeg har hørt flere som har tatt den,blant annet ei venninne,hun viste meg skjema og oversikten over matvarene hun burde kutte ut/redusere på etc. Så veldig likt ut som ditt. Test av mange matvarer,via hårmineralanalyse. Og sendt til ei dame i sverige,som har holdt på med dette i amerika:-)

 4. ai. misunneleg? nej. var nett hjå tannlegen, verdas herlegaste tannlege som pussa bort all misfarging som kjem på grunn av te og eg kom heim og til mi store overrasking hadde eg kvite tenner! det lønner seg tydelegvis å ikkje få hol.

  og eg som trudde ein må ta ut slike metalldingsar før røntgen.

  • Man må egentlig det, men røntgenmaskina var en sånn som ikke røska ut piercinger, så når jeg tok ut alt annet av pynt i ansikt og ører skulle jeg få lov å slippe å styre med septumen. Glad for det ja!

 5. Åh, jeg måtte også dra til tannlegen pga mine gjorde så vondt. Visste seg at de to nede lå nesten helt på tvers, så må operere dem ut :(

  Nice piercing btw ;)

  • Usjda, hørtes IKKE digg ut! min er visst enkel å ha med å gjøre, men ligger for langt ned til at tannlegen kunne fjerne den, så må til spesialist.

 6. Nesepiercingen din!:)

  Det ser ut som om visdomstennene presser på de andre tennene bak der. Er det derfor du må fjerne de?

  • Den nede til venstre er det som har brutt igjennom og må fjernes. De oppe var visst fine og oppfører seg bra.

 7. Du måtte altså ikke ta ut septumpiercingen din? :P
  Ser ut som fine tenner dette ja! Den oppe til venstre du må fjerne?
  Elsker å dra til tannlegen! Så blir kanskje tannlege av meg etterhvert også :)

  • Tannen ja. Kun én enn så lenge, men den andre i underkjeven ser også ut til å sprette opp en dag. Heldivis ikke de to oppe da! De ser ut til å ligge brakk. Uff ja jeg håper alt går enkelt og greit for min del hos spesialisten også!

 8. ser ganske mye faktisk, haha! nesering, små fyllinger, tenner, nese, tenner, visdomstenner, kjevebeinet osv, haha :P røntgennerd jeg vettu :P

 9. Kult! Får man med seg røntgenbildet hjem? :) Eller må man kanskje spørre spesifikt om det… Håper du får trukket tanna på vanlig måte hos spesialisten, og slipper å operere ut. Jeg har trukket 5 tenner i mitt 21-årige liv, men ingen av dem var visdomstenner. Hadde bare generelt dårlig plass i munnen.

 10. sv: Pusebarna vokser og har det bra. Det er helt kaos her om dagen, katter overalt! :D And I love it! Nå har vi hatt dem halve tida, blir trist å gi dem fra seg kjenner jeg, det er jo babyene mine… <3

 11. Jeg trakk visdomstann i høst, og det gikk lett som en plett. Var sykt nervøs da, men rakk ikke å kjenne at han begynte engang, før han plutselig var ferdig ;)

 12. Æsj :-( Tror det heller blir godt å få den bort! er jo ømt og sånt litt i ettertid, men så er den borteborte og alt er fint! :>

 13. Oj, det er AKKURAT sånn mine står også, og den nede til venstre har kommet opp, for over to år siden. Jeg har venta i ett år på å få dem fjerna, men enten har jeg måttet flytten timen, eller så har kirurgen måtte gjøre det. Nå har jeg time neste onsdag – så jeg håper jeg blir kvitt dævelskapen nå! :) Lykke til med din! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *