Pestohummus

Jeg elsker hummus, og ønsker å dele min nye favoritt – pestohummus! Veldig enkelt å lage.

Først lager du hummus slik:
1 boks kikerter
2 ss Tahini
ca 1/2 dl vann
En dæsj kaldpresset olivenolje
En dæsj sitronsaft
En dæsj (bare en liten en) eplecidereddik
Salt og pepper

Mos i foodprosessor eller med stavmikser (jeg bruker sistnevnte) til ønsket konsistens.
Når hummusen er ferdig rører du inn 2-3 ts pesto. Den jeg bruker er vegansk fra coop.

FERDIG!

Har du også noen gode hummusvarianter du ønsker å dele? :-)

28 thoughts on “Pestohummus

 1. Ooo, en vegansk ferdigkjøpt pesto! Trodde ikke det fantes, jeg ga tydelivis opp før jeg begynte å lete;) Hjemmelaga er jo også veldig godt og enkelt, men det er fint å variere litt også!

  Hummusoppskriften jeg bruker er nesten helt lik som din, så jeg har ikke noe spennende å komme med;)

  Veldig fint brett!

 2. jeg pleier å hakke opp slike myke soltørkede tomater som du får i nesten-vakumpakker, som er oljeaktige men ikke ligger i olje, og blande dem inn i hummusen. (med knust hvitløk og olje og sitron og greier. )

 3. Smart vri!! Jeg elsker både hummus og pesto, så jeg vedder på det blir dobbelt så godt sammen :D

  Når jeg lager hummus pleier jeg å ovnsbake hvitløken først- det smaker helt fantastisk! bruker mange fedd, side de blir så milde når man baker de. Kanskje 5-7 fedd til en boks kikerter. Baker de til de er myke med litt olivenolje og moser de inn i hummusen !

 4. Hummus er så godt! Jeg har pleid å lage et slags brød (ganske flatt) i ovnen av kikertmel og putta oppi olje og spisskummen etc, funker bra. Vet du om den Veggie wash fra iherb er bra?? :-)

  • Nam, hørtes godt ut! Har prøvd noen forskjellige slike vaskegreier, men vet ikke om de gjør jobben sin eller ikke. Liker å tro at det gjør det da ;-)

 5. mmm, hummus. og pesto. kombinasjonen må jo være farlig god! er sjeldent jeg lager hummus selv, eller det er kanskje en slags hummus jeg lager da – moser kikerter, forskjellige krydder jeg føler for der og da, hvitløk hvitløk hvitløk, friske urter, og så vann og olje til bra konsistens. tar det bare på hump og slump hver gang, blir veldig godt. har lyst til å prøve med fersk paprika ( jeg prøvde med ovnsbakt en gang, syns så mye av den gode paprikasmaken forsvant da), og kanskje tomat… liker at det fins uendelige med muligheter, man må bare være kreativ!

 6. hummus har jeg hatt lyst og lage lenge.. kommer meg bare aldri så lagt, håper på forbedringer med større kjøkken nå :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *