Pause fra tung julemat: Maki!

2.juledags-middagen i dag var maki! Godt for alle, og spesielt for de andre som har spist seg tunge og daffe på pinnekjøtt og ribbe i to dager. Jeg og teg laget vegetarvariant med stekt tofu (+avokado, agurk, gulrot, vegansk smøreost Tofutti, alfalfaspirer), og de andre laget med scampi og laks. Jeg som er glutenfri hadde Tamari soyasaus. De to øverste bildene er av vegetarmakien :-)

Nam! Maki er DIGG!

Flere som har fått nok av julemat nå eller?

38 thoughts on “Pause fra tung julemat: Maki!

 1. Mmm sushi er digg og jeg kan ikke tenke meg at vegetar-sushi er noe mindre digg. Grønnsaker er godt i til alt! Blir ihvertfall sjømat på meg i morgen – nok reste-ribbe nå. Eller en haug grønnsaker om jeg tørr å gå ut og handle. Folk er totalt sinnsyke på denne tida av året :/

  • JA! Det blir nok mye galskap og desperate folk som må hamstre mat etter to dager stengt. ;-))) Folk altså, hehe.

   • Da er du vel ikke vegetarianer? :)
    Husker at du ble så irritert over folk som kalte seg vegetarianere når de også spiser fisk, så blir ikke det også det samme med egg? Jeg bryr meg fint lite over merkelapper, men syns det er merkelig når du gjorde så sak av det når andre gjør det ;)

   • Nei det samme gjelder ikke med egg, så da lærte du det :-) Ovo-vegetarianer er et gammelt og kjent begrep, så jeg går under den hvis man skal plassere meg et sted.

   • Nei, lærte ikke akkurat noe nytt. Har vært veggis i såpass mange år at jeg vet hva en ove-vegetarianer er for noe ;)
    Kjenner bare ingen egg-spisere som kaller seg VEGETARIANERE.

 2. Hehe. La nettopp ut et innlegg om noe av det samme. Jeg føler meg ikke bra av den julematen, selvom jeg har holdt meg unna masse, masse julekaker og snop!! Hvordan hadde jeg vært nå om jeg hadde spist det også? Tørr ikke tenke på det!!! Kan tro maki var godt i dag! Ha en fortsatt fin jul Silje :)

  • Åh, det var ikke så spennende. (Soya)fløtegratinerte poteter, ertestuing, sur og rødkål, oppvarmet i micro siden maten var laget dagen i forveien. Hehe.

 3. vi hadde også pause fra julematen i går og inntok ovnsbakt ørret :) blir for heavy med julematen hver dag :P

  GOD JUL SILJE :)

 4. Makien så skikkelig digg ut, har ikke tøffet meg til å prove å lage selv enda, men det får bli et nyttårsforsett kanskje :-)

  Håper du har/hadde en strålende jul :-)

 5. Vi har ikke sånn julemat, så er ikke noe problem egentlig. Tror vi skal ha lammelår i dag, og i går var det fisk, og har vært kalkun. Ikke noe ribbe, pinnekjøtt eller pølser her hos oss. (: Godt er det, jeg hadde gått lei! :P

  Jeg håper du har en knall jul! Jeg vet jeg ikke er like flink til å legge igjen kommentarer her på den nye siden din, men jeg følger med deg enda, flere ganger i uken (:

 6. Nam nam, dette så utrolig godt ut!!
  Jeg lagde maki med quinoa (etter å ha lest det her på bloggen din), det var helt genialt. Det gikk mye fortere enn med ris :D
  Jeg håper du får noen flotte dager frem til nyttår! :)

  • Kult! Ja jeg pleier å variere mye hva jeg bruker som ris, og ofte lager jeg uten også.
   Takk for det, og det samme til deg! :-)

 7. ååhåhå, nå fikk jeg lyst på sushi nå. Vi spiste taco idag vi, det var også så godt etter mye julemat. Vet du, eller noen andre om det er noe sted man kan få tak i den tangen billig eller?

  • Tenker du på nori-arkene, det svarte man ruller risen osv i? Kjøp på innvandrerbutikker! Det gjør jeg, sparer en del på det. Kjøp ris og alt annet der også.

 8. Pinnekjøtt kan jeg ikke få nok av :p Savnet sodd i år da det var julekoldtbord i familieselskapene i år..
  Ønsker meg supermasse å spise asiatisk før nyttårsmiddagen skal spise ja.. Trenger å variere litt :)

 9. Maki er fantastisk! Men hvor lang tid bruker du på å lage alle disse rullene? jeg har enda ikke fått ut fingeren for å lage noen, inbiller meg at det tar så sykt lang tid og det er så mye lettere å bare ta en tlf og hende de ferdig ;)

  Ellers er jeg enig i at shusi er en kjempefin og god forandring fra julematen.

  • Det tar litt tid å lage fra begynnelse til slutt. Man må koke og avkjøle risen, det tar ca en time, og å rulle tar ca halvtime. Så det tar litt tid, men er SÅ godt! :-)

 10. Hei! Jeg fant bloggen din i går, og har sittet i mange timer både i går og i dag og lest med stor glede! Jeg har candida infeksjon, og kan derfor ikke spise bla sukker, gluten, melk og gjær, så dine oppskrifter er stor inspirasjon for meg, da jeg har slitt litt med å finne varierte mellommåltider, og ikke minst noe godt når jeg ikke kan spise sukker!;) Så tusen takk for bloggen din! Jeg har nettopp bestilt masse fra iherb!:D
  Jeg lurer på hvordan du lager sushirisen din? Det er jo vanligvis sukker i den man får på restaurant.

  • Så kjekt å høre :-) Jeg lager den med riseddik, vet ikke om man kan spise det når man har candida? De er vanligvis med sukker i, men det finnes også uten sukker. De kan man kanskje sukre med sukrin? Tror min er med sukker, men det er så sjeldent jeg lager maki med ris, så da gjør det ingenting.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *