Påskesnop – 3 lags lys og mørk raw sjokolade

I år lager jeg påskeegg på en litt annerledes, men minst like fin måte – nemlig i et lite «norgesglass» fra Ikea! Med gul sløyfe og fint silkepapir nedi ser det rett så lekkert ut spør du meg! Jeg har laget to slike i gaver.

Jeg har puttet oppi to varianter av raw sjokoladekonfekt i påskeeggene. Dere skal få oppskrift på den ene, mens den andre er hemmelig (ihvertfall en stund til). Den sjokoladen dere skal få oppskriften på lager jeg alltid på hump og slump, så bruk oppskriften veiledende da jeg kun har skrevet den ned etter husken. Jeg er usikker på mengden Lucuma, så ha oppi litt og litt til fin konsistens. Den skal være flytende, men samtidig fyldig, altså mer tykk enn tynn.

Jeg har linket alle ingrediensene i oppskriften.
Se flere oppskrifter på sjokolade, godis og mat HER, og produktliste m/ linker HER.
_________________________________________________________________________

3 LAGS LYS OG MØRK RAW SJOKOLADE
150 g Rått kakaosmør
1 ss Extra virgin kokosolje
1 – 2 dl Lucuma
3 – 4 ss Mesquite
1 ss Yacon sirup
1 ss Lecithin
1 ts Ekte vaniljepulver
Noen dryss salt
Noen dråper lime eller sitronsaft

kakaopulver

Gjør slik:
– Smelt forsiktig kakaosmør og kokosolje i en bolle. Gjøres slik: Kok opp litt vann i gryte, skru av, sett bollen oppå gryta så ingrediensene smelter forsiktig i varmen fra dampen. Skal ikke bli varmere enn fingervarmt.
– Rør inn de andre ingrediensene. Konsistensen skal være flytende, men fyldig/litt tykk. Lucuma er hovedingrediensen.
– Fordel halvparten av sjokoladen i fine sjokoladeformer eller bittesmå muffinsformer. Sett i fryser.
– Sett til side halvparten av den lyse sjokoladen du har igjen i bollen.
– Bland ca 3 ss rå kakao i den ene delen, dette er det mørke laget i sjokoladen.
– Ta sjokoladen ut fra fryseren igjen, hell oppå et lag med mørk sjokolade, sett i fryser noe minutter.
– Til slutt heller du den siste lyse sjokoladen du har igjen på toppen i formene.
_________________________________________________________________________

Det ser ekstra lekkert ut med 3 lag sjokolade, men det er absolutt ikke et must! Du kan godt bare lage to lag, eller bare ett! Den lyse sjokoladen er utrolig god alene også. Du bestemmer selv hva du velger å gjøre :-)

Lager du også påskeegg i år?
Hva er ditt påskesnop?

26 thoughts on “Påskesnop – 3 lags lys og mørk raw sjokolade

 1. Åh, det ser nydelig godt ut! Du er så flink til å lage slik mat, mer sunn mat :) Burde nok prøve ut slikt jeg også. Hihi.
  Sv: Hm, det skal være på plass. La det ut i sidemenyen like etter at jeg kommenterte på konkurranse-innlegget. Jeg får det ihvertfall opp når jeg kun går inn på selve bloggen.

 2. Så søt måte å pakke det inn på, kjempefint som gave !
  Jeg må innrømme jeg lager sjokolade året rundt så det blir masse i påsken også :)

 3. Jeg digger den lille elefanten, en sånn en hadde jeg blitt SÅ glad for å finne i mitt egg :)
  Syns du er så kreativ, nydelig bruk av norgesglasset!

 4. Åååh, jeg vet virkelig hva jeg skal lage når jeg kommer hjem fra ferie! Kjempelekkert!

  God påske, Silje :)

 5. Namnam:) lagde tre ulike typer rå sjokolade/ karameller i går. Nå blir det snop til Påske med frisk appelsinsmak:) liker bloggen din veldig godt. God påske!

 6. ah du lager så mye godt hele tiden!:) ser det ut som i alle fall :) Ikke laget noe påskesnop annet enn gule smoothies. mangosmoothies. telles det? hehe :)

 7. Disse lagde jeg i går, litt på hump og slump, men omtrent som din oppskrift likevel – de ble nyyydelige!;) Håper du har en fin siste rest av påsken!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *