Pakke fra Sanabona!

Jeg ønsker å støtte gode norske nettbutikker som selger supermat og denslags, men desverre setter prisene ofte en stopper for dette ønsket. Med høye norske priser og skyhøy fraktpris blir rett og slett for dyrt for en lunken lommebok å skulle handle alt i Norge. Synd!

Derfor bestemte jeg og 4 andre oss for å gå sammen for å bestille fra Sanabona.no. Da ble det bare 30 kr pr stk i porto istede for 150 :-) Da blir det litt mer overkommelig. I tillegg selger Sanabona rå agave, noe jeg har ønsket meg lenge.

I dag kom pakken i posten, den var STOR! :-)


Rå agave, et energisugerør i glass, og hampspirepose.

– Rå agave skal visst være bedre og ha lavere GI enn varmebehandlet agave har jeg lest, men dette vet jeg ikke sikkert altså. Jeg liker å tro at siden den er rå så er den bedre ;-) Så jeg kjøpte to flasker så jeg har litt på lager. Denne her er helt nøytral og har bra smak. Skal hovedsaklig bruke den til å lage «sweet chilisaus», og til snop eller kaker der yaconsirup blir for mørk.

– Spireposen skal jeg få testet etterhvert, så kommer det noen skikkelige spireinnlegg her på bloggen når det er gjort. Man kan visst spire alt mulig i en sånn spirepose, til og med chia og linfrø! Blir spennende å prøve.

Så er det dette sugerøret da. Jeg har ønsket meg et glass-sugerør kjempelenge siden jeg bruker flere plastsugerør hver dag. Itj bra for miljøet vet dere, det er igrunn litt unødvendig. Så når vi skulle bestille fra Sanabona likevel slengte jeg med et sugerør. Et energisugerør. Den ser ut som en tarm, haha, og jeg greier ikke helt slippe den tanken når jeg drikker med det. Trenger litt tilvenning til den her med andre ord, men det kommer! :-)

Så det var det, kjekt å støtte norske butikker også! Sanabona er en fin butikk syns jeg, og de har mange inspirerende oppskrifter på nettsidene sine. Også selger de dehydrator. Jeg ønsker meg SÅ mye en dehydrator med 9 brett! Håper jeg blir den heldige eier en vakker dag :-)

 

42 thoughts on “Pakke fra Sanabona!

 1. Jeg har også bestilt derfra, men enig i at frakten er dyr! Norske nettbutikker hadde tjent mye på å tilby gratis frakt!

  I tillegg til den gode agavesirupen, selger de en raw musli som er helt utrolig god! Full av supermat og nydelig på smak!

  Ellers vil jeg bare si at jeg blir veldig inspirert av bloggen din :)

 2. Artige ting! (: Men kjøpte du hamp pannekakemiks ellerno? Jeg så det på den nettsiden, og la spesielt merke til den.. Om det er pannekakemiks, kan du skrive hvordan den var når du har prøvd? =)

  • Ja det ble bestilt en slik pannekakemiks, men det var ikke jeg som bestilte den. Kan høre med henne når hun har fått testa den!

 3. å, jeg har også tenkt på at jeg bruker masse plastikk sugerør. men 150 kr i frak?!?! vet ikke om noen som kunne vært interessert i å bestille sammen med meg der i fra, så det skjer vell ikke. spiring må jeg også begynne meg igjen snart, er vell et år siden sist..

 4. haha, det ER en tarm ;-) liker å støtte det norske markedet selv, viktig det… håper de kan få ned de stive prisene på frakt bare, hvis ikke har jeg vanskeligheter med å skulle velge norskt, fremfor iherb altså..

 5. Helt enig i at det er fint å støtte norske bedrifter, men at det kan bli litt dyrt…Jeg bestile en yogamatte fra Fløyelstre.com, og det var fint bidra til en så liten bedrift gjør det bra! Matten var ikke så dyr, så da gikk det greit. Hun la ved en liten håndskrevet lapp og en liten tepose. Får liksom ikke det fra iHerb ;)

 6. Hadde vært lettere å handle fra norske butikker om prisen var en annen på varen og frakten. Spent på den spireposen!

 7. Haha, ser den med sugerøret, men veldig smart med ett du kan bruke om og om igjen :) Jeg også vil gjerne kjøpe feks norsk økologisk mat, men det eeer så dyrt mange ganger at jeg bare har gitt opp på studentbudsjettet mitt! Syns det er synd!

 8. Hihi, en tarm. Det blir som i går da jeg tvinga i samboeren min chiagelé. Han synes at smaken var ok, men at konsistensen var fæl. «Skal jeg gi deg et tips for å gjøre det litt lettere? IKKE tenk på froskeegg!» Høhø, jeg bare MÅTTE. =P

 9. Wow, aldri hørt om glassugerør.

  Posten i Norge er problemet tror jeg. Jeg bor med en postmann, og han heller begriper ikke hvordan jeg kan få ei pakke jorda rundt til 30 kr, men jeg knapt får sendt noe som helst til 30kr innenlands. Noe er galt et sted.

 10. Herlig ! :D jeg var litt innpå nettet å så i går, på norske nettsiden, og er helt enig med deg. Skyhøy porto ;S domt!

 11. Sanabona agave er suuuper! :D Tror at jeg har brukt 3 flasker allerede siden jeg begynte å bruke den :) Har sett på energisugerøret tidligere, og skulle bestille det da, men tenkte så.. Men jeg bruker knapt sugerør anyway. Men det er jo litt stilig ;)
  Syntes selv at den ligner på en svært makk.. hehe :P

 12. Supert med sugerør i glass! Har kjøpt det i gave til flere venner, men har glemt å kjøpe til meg selv… :Z Men jeg har karaffel, glass og to vinglass fra samme serie da. Skrev et innlegg på bloggen om dem tidligere. Hva tror du om den energigreia da?

 13. Heihei. Dette er er veldig off topic, men la gå.
  Har fått ei fantastisk oppskrift på knekkebrød, og tenkte kanskje du ville prøve den. men nå husker jo ikke jeg alt du ikke spiser osv, men man kan sikkert bytte ut og legge til ingredienser :p haha

  3.5dl grov sammalt rug
  3,5dl havregryn
  2dl solsikkefrø
  1,5dl sesamfrø
  1dl hvetekli (jeg brukte havrekli fordi jeg fant ikke hvetekli i butikken)
  0.5dl linfrø
  1 buljongterning (grønnsaksmak)
  7dl vann
  og litt Maldon salt (kan sikkert bruke himalayasalt der :p)

  Alt røres sammen. La det stå og svelle i noen minutter.
  Smør det utover på 2 stekeplater med bakepapir. Del det i ønsket form før steking.

  160grader i 20 min. Øverste rille og nederste rille, bytt plass på de halvveis i stekingen. :D

  Den er skikkelig nam altså.

 14. Må bare fortelle noe: kjempe fin blogg du har. Den er inspirerende, og kjempe gode oppskrifter. Har prøvd ut mange. Du fortjener masse skryt for arbeidet du legger i bloggen! :- )

 15. Har drevet å sjekka ut pris på sånne dehydratorer jeg også, men au, de er så dyre. Har sett sånne mindre saker, rund i formen og vurderer en sånn…men det blir liksom ikke helt det samme.

  Ja fraktprisene i Norge er helt syke. Iherb tar barogtyve kroner for å sende hit, mens innelands er det sånne svimlende summer. Sykt!

  Glassugerør faktisk. Spesielt men kjempelurt! Mindre søppel, det likes!

  • Har tenkt på sånne små dehydratorer jeg også, men tror jeg venter til jeg kan kjøpe med en stor skikkelig en.

 16. Dehydrator = dehydrerer = tørker ?? For å tørke frukt og grønnsaker? Hvorfor? Hva kan de bli brukt til da?
  Nå følte jeg meg skikkelig GRØNN (som i dum) her :p

  • Hihi. Det er en tørkeovn ja som ikke varmer maten mer enn 40 grader slik at den forblir rå. Man kan lage kjeks, tørrere kaker, lefser og «brød» i den. Se på Sanabona-nettsiden så der du litt der!

 17. Jeg har også kjøpt hampspirepose fra Sanabona og den var råbra! Får bedre til å lage spirer i den enn i spirekasse og syltetøyglass, også blir det plass til MASSE spirer! Jeg liker å blande ulike spirer, feks erter, mungbønner og linser. Supert resultat:). Kjøpte også dehydrator, fembretts, og har prøvd å lage litt forskjellig. Største suksess hittil er sprø eplechips og den der browniesoppskrifta du finner på sidene til Sanabona. Herlig å kunne spise kake og vite at det ikke er usunt, og at kroppen faktisk jubler for hver bit du tar! Lykke til med spiringa, også håper jeg at du får ønsket ditt om en dehydrator oppfylt snart:)

 18. først av alt, utrolig inspirerende blogg :) Er innom ca hver dag!

  Har bare et lite spm om agavesirup! Har lest endel om det, og lurer på om det egentlig er så sunt? Etter hva jeg har lest kan det inneholde mellom 50 og 90% fruktose, noe som slettes ikke er bra for kroppen, og mye verre enn maissirupen usa skylder sine fedmeproblemer på (med sine 55%). Er det da egentlig et bedre alternativ til sukker?

  • Tja, det kan du si. Jeg bruker svært lite agavesirup, kun når jeg lager raw kaker, og agaven jeg bruker er også raw (er visst bedre enn den varmebehandlede). Det sies stadig mer at agave ikke er bra av forskjellige grunner, så bruk feks yacon istede hvis du er usikker :-) Agave påvirker blodsukkeret mitt, på samme måte som palmesukker gjør det. Men jeg er ganske sensitiv, jeg kan bli trigget bare av at noe smaker søtt, men ikke skal påvirke blodsukkeret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.