Pæregrønnkål-smoothie

Denne er kjempegod, og en svært enkel måte å lage grønn smoothie på! Ønsker du å begynne å lage deg det anbefaler jeg denne oppskriften. Lager denne de dagene jeg ikke lager den med ananas.

Om Grønnkål
Grønnkål har sesong i Norge fra august til desember, og består i motsetning til vanlig kål ikke av et kålhode, men av stilker med krusete mørkegrønne blader. Grønnkål er noe vi burde spise masse mer av da det har vanvittig høyt innhold av vitaminer og mineraler – mye mer enn spinat og brokkoli! Du kan se på grønnkål som en slags supermat :-) Har høyt innhold av protein, fiber, kalsium, folat, jern, vitamin A og C, fosfor og kalium. Det er også en super antioksidantkilde!

Bruksområde
Brukes rå i salater, juice, smoothie, stuing, supper, ovnsretter, osv. Grønnkål har en litt skarp kålsmak, men den kan dempes ved å fryse kålen. Jeg pleier å fjerne stilken i midten da jeg syns denne er veldig hard.

Hvor kjøper man Grønnkål?
Meny på Solsiden i Trondheim har Grønnkål, og du finner det sikker på Bondens marked også de helgene det er. Økologisk grønnkål kjøper jeg fra en lokal gård.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.