Oppskrift på godiskulene

Jeg har latt meg inspirere av sjokoladekulene på Sense of Life-bloggen, og prøvde meg på å lage dem av det jeg hadde tilgjengelig av ingredienser.

– De er laget uten sukker, gluten og melkeprodukter.
– De har masse sunt fett i seg fra kokosolje og nøtter
– Proteiner og omega 3 og 6 fra avskallede hampfrø
– Antioksidanter og alt annet bra fra rå kakao og goji
– Fiber, magnesium og kalium fra dadlene.

Masse flott næring med andre ord! Men selv om de er sunne er de ikke nødvendigvis kalorifattige ;) Derfor er dette lørdagskos, ikke noe man spiser hver dag. Har ikke brukt annen søtning enn dadlene, plukket dem i fruktdisken på Ultra. Hvis du skulle ønske godiskulene søtere og ikke har agavenektar i hus kan du sikkert bruke honning. Det er viktig å smake seg fram underveis så de ikke blir for søte.

Her er oppskriften slik jeg lagde dem sist:

Godiskuler ala Silje 27.februar 2010 :*
2 dl hasselnøtter
6 ferske dadler, uten stein
1 ss smeltet kokosfett
2 ss raw kakaopulver
1 ss tørket gojibær
1 ss kokosrasp
en god dæsj kanel
bittelitt himalayasalt
3 dråper vaniljecream stevia
1 ss avskallet hampfrø

Alt kjøres i kjøkkenmaskin til det er blitt en seig deig. Så former du små kuler av deigen med hendene og dypper dem halvveis i raw sjokolade. Oppskrift på sjokoladen under bildet.Hjemmelaget raw sjokolade ala
Sanabona.
3 ss rått kakaosmør
1 ss x- virgin kokosfett f. eks cocosa
4 ss strøkne ss rått kakaopulver
1 ss carob pulver eller rått kakaopulver (jeg har bare brukt kakao til nå, har ikke hatt carob i hus)
4 ss rå yacon sirup eller rå agave eller en blanding av de to (jeg har kun brukt agave)
Trykk her for framgangsmåte.

Kulene dyppes i sjokoladen, og deretter i enten kokosrasp, hampfrø eller rulles i litt havsalt, det er kjempegodt! Sett dem i fryser eller kjøleskap og oppbevar dem der til de skal spises :)

Slike godiskuler kan varieres i det uendelige. Har du ikke det ene kan du erstatte det med noe tilsvarende. Goji feks kan du kanskje prøve å erstatte med rosiner eller kanskje tørkede fersken? Himalayasalt med litt vanlig salt, vaniljestevia med vaniljestang osv. Du kan også rulle det i andre ting enn det jeg har gjort, bare fantasien setter grenser :) Sesamfrø er sikkert kjempegodt, og hakkede mandler.

Før jeg lagde slike kuler hadde jeg aldri smakt dadler før. Trodde det var ekkelt. Så til alle andre som heller aldri har smakt det og ser for seg at det er kvalmt så kan jeg avkrefte det og si at dadler er supergodt! Veldig søtt, også vokser de på palmetrær. Opprinnelig en kulturplante fra India, men dyrkes nå mest i Nord-Afrika og i Midtøsten. I Norge er de vi kjøper som regel tørket. (bildene er linket til kilden)
http://85.19.206.30/_bin/a5369e82-f4d4-400c-ad10-33069805bb46.jpg

Kommer du til å prøve å lage godiskuler?
:)

:*

4 thoughts on “Oppskrift på godiskulene

  1. MMMmmmhm!! hørtest digg ut!! har ingrediensene så tror jeg prøver den nå:P:) …spennende!!!

  2. Hei! Ser du har hatt tre dråper vaniljestevia.. Jeg har laga sjokoladekuler mange ganger, og de har blitt nydelige alle gangene, i dag fikk vi stevia og jeg hadde 5 dråper på en «deig» som ble 12 kuler.. Det ble en slik pussig ettersmak, nesten som blanding mellom såpe og papp.. Er det steviaen? Jeg tenker siden du har smakt stevia i pulverform… Etc :)

    • Prøv med mindre neste gang, eller bare dropp det :-) Det viktigste er å smake seg frem til hva en selv liker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *