Om parabener osv på God Morgen Norge i dag tidlig

I dag tidlig tok også de opp dette med parabener, allergifremkallende og miljøbelastende stoffer i kosmetikk på God Morgen Norge på tv2. Det er bra media begynner å komme på banen! Vi trenger mer fokus på dette i samfunnet vårt.

Jeg har kopiert litt av teksten fra artikkelen:

_______________________________________________________________

«Vi smører oss med gift»

«Hormonforstyrrende parabener
Parabenene hun sikter til er en gruppe kjemikalier som blant annet brukes som konserveringsmidler i kosmetikk og vanlige pleieprodukter både til voksne og barn. Stoffgruppen har fått mye oppmerksomhet de siste årene etter at enkelte studier har vist hormonforstyrrende effekter hos forsøksdyr som har spist slike stoffer.

Parabener er en gruppe kjemikalier som tilsettes kosmetikk og kroppspleieprodukter for å øke holdbarheten. Det finnes flere typer, og vanligvis er det en miks av dem som tilsettes for best mulig konservering av produktet.

Usikker på langtidseffekt
Ikke mange er klar over hvilke farlige stoffer de får i seg gjennom hudkremer og kosmetikk og i mylderet av ansiktskremer og deodoranter er det ikke lett å orientere seg. Enda vanskeligere er det å forstå seg på innholdslistene til de forskjellige produktene.

Vi vanlige forbrukere tror gjerne at kosmetikken er trygg så lenge norske myndigheter har godkjent produktene, men ifølge Schjeldrup er det ikke god nok grunn til å være sikker.

– Mange av disse produktene er ikke bra for verken kroppen eller miljøet. Det handler ikke om én ingrediens, men summen av det hele. Den cocktaileffekten som er her vet vi ikke nok om, sier hun og legger til: – Vi vet at den er skadelig og at den påvirker oss, men langtidseffekten har vi ikke sett ennå.»
_______________________________________________________________

Les hele artikkelen HER.

 

10 thoughts on “Om parabener osv på God Morgen Norge i dag tidlig

 1. Oi så flott!!!
  I dag hadde jeg faktisk tid til daytime-tv, og så at gmn gikk, men svitsjet forbi. Det skulle jeg ikke ha gjort.

 2. Jeg liker også at det er så mye fokus på dette nå:) Tenker på alle som ikke vet om dette, bra det kommer mer fram så flere får det med seg!

 3. Endelig begynner de mest seriøse og annerkjente TV-program å snakke om slik de fleste mener er noe konspirasjonstull! :D

 4. Såg du på Nrk om måndagen om e-stoffer i mat, vidriga konstiga færgtillsatser, man blev ikke sulten av programmet om jag sæger så…. Bruker inte heller produlter med parabener, peg osv, førutom en lotion från Victorias secret, kan liksom inte sluta, den doftat så underbart. Dumt och joxa men snart ær den slut.

 5. Endelig blir det mer fokus på dette!

  Helt siden jeg ble gravid med det første barnet mitt for 6 år siden, har jeg vært opptatt av dette med parabener og tilsetningsstoffer. Jeg smurte meg ikke med noe, og inntok ikke noe, som jeg ikke på forhånd hadde lest innholdsfortegnelsen på. Jeg tenker at når JEG som fullvoksen kan ta skade av parabener – hvorfor skulle ikke disse hormonforstyrrende stoffene kunne påvirke fosteret mitt? Det går jo over i blodbanen. Samme gjelder hårfarger og kvisepreparater med diverse syrer i.

  Folk fnøys av meg og syntes jeg var hysterisk – vel, den som «ler» sist ler best er det noe som heter. Er glad jeg var såpass forut min tid på dette punktet, og ikke tok noen sjanser med ungene mine da jeg gikk gravid med dem (eller etterpå for den saks skyld). Smører dem ikke med hva som helst…

  Takk for at du også er med og setter fokus på dette Silje! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *