Naturlig hjemmelaget ansiktsmaske med superfood

Det er litt arti å lage egen ansiktspleie :-) Her er en ansiktsmaske jeg laget meg tidligere i uka, for å gi fuktighet og ny gnist til huden. Honning, avokado, havregryn og nattlysolje for fukt, og spirulina for å gi næringsboost og liv til huden igjen. Love it! Hvis du er veganer dropper du bare enkelt honningen.

Det er så godt å vite at det ikke er noe snusk og fæle ingredienser i det man smører på seg!

Kjør i en liten mixer, mos med stavmikser/for hånd:
 1/2 moden avokado
1 ss havregryn
2 ts honning
Noen dråper nattlysolje (eller annen fin olje, som jojoba eller mandelolje)
1 ts spirulina pulver

– Smør utover blandingen på huden og legg deg ned og slapp av :-)
– La virke 20-30 minutter, skyll og massér masken av huden.
– Smør deg med en god krem etterpå, jeg liker denne blandet med noen dråper olje.

_________________________________________________

Det er genialt å putte spirulina i ansiktsmasker syns jeg! Jeg har blande spirulina med en ansiktsmaske fra iherb også, denne.

Har du laget egen ansiktsmaske før?
Har du noen gode tips? :-)

29 thoughts on “Naturlig hjemmelaget ansiktsmaske med superfood

 1. Åååh! Det så jo helt herlig ut. Har laget noen masker selv, men ikke den her. Må prøves<3

 2. Ping: Avokado | re-creative.net

 3. Skikkelig fin farge på denne :-).. Jeg har ikke laget selv ennå, men har store planer om å lage en fin en av bl.a. pulp fra juiceren :-).. Takk for oppskrift – kanskje jeg kan bruke pulp isf honning :-)

 4. Så spennende. Funker det like bra uten honning? Eller hva kan man bruke isteden? :)
  Off topic men den neste ringen din er så fin på deg. Hvor lenge har du hatt den? Folks reaksjoner osv..?:)

 5. Så artig å se denne posten, samme dagen hadde jeg laget meg maske av honning, havre og lime (hadde ikke sitron), det var første gangen. Jeg ble så fonøyd at jeg prøvde på nytt i dag med avokado og litt hirsei tillegg. Prøvde den også på ryggen (her er det kjekt med kjæreste), og det var veldig deilig (lett eksfolierende)
  Denne ser jo kjempe herlig ut! (må få tak i spirulinapulver) Takk for at du deler, veldig fine bilder x

 6. prøvde også,hadde ikke annet enn fin rapsolje,knuste noen mandler og hadde i,helt herlig :) skal prøve med banan også!

 7. Virket som herlig hudblanding! Denne må prøves :-)
  Du… Ørehullene dine… Hvor mange mm er dine? Jeg driver å utvider nå skjønner du (riktignok bare på 2mm enda, og er utrolig utålmodig:-p ), og lurer på hvor store jeg ender opp med å ville ha de… (Nevnte jeg at jeg er utålmodig :-p) Har i utgangspunktet tenkt 8mm.. Er ikke det en grense for når de klarer å «hele» seg selv igjen?
  Hehe.. Ja.. bare lurte jeg ;-)
  *klem*

  • IKKE vær utålmodig, det ødelegger ørene dine enda mer enn det gjør å strekke dem. La det gå minst 4 uker mellom hver gang du strekker. Da går det lettere, gjør ikke vondt, og er bedre for vevet. Mine er 16mm. Grensen du snakker om er individuell, så hos noen lukker ikke 8 mm seg, mens hos andre lukker 20mm seg.

   • Så mye som 4 uker?? Æææh!! hehe… Jaja.. Tålmodighet er en dyd :-D
    Så du har såpass ja, da skal jeg nok ha større en 8mm ;-)
    Takk for svar!

   • Bare hyggelig :-) Og det er viktig at du er tålmodig, for gjør du det raskere er det større sjangs for at huden revner, og da får man lett infeksjon = må vente ENDA lenger, for huden heles osv. Så vent 4 uker mellom hver strekk du ;-)

 8. Den må prøves! Elsker å lage ansiktsmasker med spirulina og avokado, funker fett! :)
  http://www.iherb.com/Now-Foods-Solutions-European-Clay-Powder-6-oz-170-g/620?at=0 Den her er heeeelt genial om du sliter med urenheter. Har du veldig sensitiv hud er den kanskje ikke den beste.. Jeg har kombinert hud som kan bli litt tørr, og jeg tar rett og slett noen t-skjeer med leira, litt sitronsaft, litt tetreolje (du kan bruke hvilken olje du vil) og vann! :) Huden blir veeeldig rød av den maska, så det er best å bruke den på kvelden. Men du våkner opp med glødende hud om morgenen :) Den leira er genial!

  • Ahaa, så det er meningen at man ska bli så rød av den? Jeg har den der jeg og, men droppa å bruke den siden jeg ble rød etterpå.

 9. Jeg liker å blande aztec clay (fra iherb 30kr for 450gram) med eple cider eddik som står beskrevet på pakka. Da blir d leire og syrepeeling i ett:)

 10. Jeg har en som er viderelaget fra en som jeg mener står i Supermat-boka. Med spirulina, honning, aloe vera og amla, gir herlig hud som både føles ren og renset, men myk samtidig:) Hadde den på trykk i Fit living for mange måneder siden, men har faktisk ikke postet den på bloggen.

  Ser i kommentarene at noen kommenterer rød hud etter masker. Min hud blir alltid rødlig etter jeg har brukt masker, skrubb el.l. fordi jeg har såpass sensitiv hud. Derfor gjør jeg alltid sånne ting om kvelden før jeg legger meg og så er det borte om morgenen når jeg står opp, samt at huden er myk og digg:)

 11. Ping: Slik lager du skjønnhetsprodukter hjemme

 12. Ping: WeekEND + homemade facial mask | THE YOUNG VEG

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.