Nattlysolje

Et tips til oss som sliter med kranglete hud – Nattlysolje!

– Tradisjonelt brukt i folkemedisinen mot plager ved PMS
– Kan hjelpe mot tørr hud
– Eksem
– Kviser
– Inneholder GLA (gammalinolensyre). GLA er en omega-6 fettsyre som omdannes til prostaglandiner i kroppen. Det er disse som kan redusere symptomer som oppstår ved PMS samt hjelpe mot lette leddplager. Bør helst kombineres med omega-3 tilskudd pga innholdet av omega-6 slik at det blir balanse.
– E-vitamin i oljen forhindrer oksidasjon og er en kraftig antioksidant.
– Oljen lages av planten og frøene til Kjempenattlysplanten og blir stort sett produsert i Nord-Amerika.

Gravide, personer som bruker blodfortynnende midler som warfarin, og personer med epilepsi skal kun bruke Nattlysolje i samråd med lege.

http://www.media.allerinternett.no/php/obj.phpi?o=2348362&w=187&frame=0&ee=1178905294

Huden min i ansiktet har vært knusktørr i et par måneder nå, og ingenting ser ut til å hjelpe. Vanlig fuktighetskrem gir for lite fukt, kokosolje, jojobaolje og mandelolje er litt upraktisk på dagtid siden man blir litt blank av det og griser til sminkekostene. For å toppe det hele så får den stakkars tørre huden min kviser, skikkelig irriterende! Hvordan skal man gripe an en tørr hud med kviser? Det er liksom ikke skikkelige kviser en gang, bare sånne store kuler uten noe inni som er røde, vonde og fæle. Lar jeg dem være i fred forsvinner de etter 1-2 uker, men en kul under huden blir værende i flere måneder. Og nå som jeg var i syden fikk jeg soleksem oppover begge armene, på halsen og knærne. H u r r a.

Men så leste jeg på Hilde Chirstina sitt innlegg om at hun bruker Nattlysolje mot kviser, og det hjelper! Derfor var jeg ikke sein om å løpe ned på apoteket å kjøpe meg jeg og.

http://www.complete.no/nattlysolje.gif
90 kr for 60 stk på apotek. Denne er gluten og laktosefri. Du kan også finne det billigere på nett, iherb.com for eksempel. Søk etter ?primrose oil? eller  «evening primrose oil».

Håper jeg nå kan få litt orden på den kranglete huden min. Dere skal få oppdatering om noen uker, det sies at man kan merke virkningen etter ca 3 uker. Jeg venter spent!

Har du prøvd Nattlysolje før?
Merket du noe bedring av hud og pms-plager?

:*

2 thoughts on “Nattlysolje

    • Jeg tror det gjorde det! Men jeg sluttet å ta det, iom at det er omega 6, og jeg allerede har for mye av det i kroppen i forhold til omega 3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.