Nam! Japaninspirert nøttedip (og maki)

Jeg laget en skikkelig smakfull og god dip her en dag som jeg tenkte å dele med dere. Den er basert på denne oppskriften på Valnøttdip, men er med andre krydderier og smakstilsetninger.

Dippen er uten melk, egg, gluten og sukker, og sånn ca halvveis raw ;-)

Here we go:

Ikke tilsett vann i dippen, det blir nok fuktighet fra squashen.
Regn også med å måtte skrape ned fra veggene i miksebollen en del ganger før dippen blir kremet ;-)

Jeg brukte dippen til fyll i maki:

Det blir ekstra hyggelig å spise god mat når man gjør det litt fint for seg selv, med blondeduk, levende lys og friske markblomster.


Og Rastus er aldri langt unna.

Visste dere forresten at det å synge bordvers ikke nødvendigvis har noe med religion å gjøre? Det å markere at måltidet starter med å roe ned og fokusere på at nå skal man spise, så kan det gjøre at man både smaker og ser maten bedre, og at fordøyelsen går lettere :-) Det er ikke bra å sluke maten uten å få med seg at man har spist! Klapp derfor igjen dataen og slå av tv’en når du spiser.

22 thoughts on “Nam! Japaninspirert nøttedip (og maki)

 1. Jeg kjøper samme sitronsaft og samme soyasaus ;) Så iherb hadde fått inn større flasker av den nå – men det blir vel bare stående for lenge om man ikke bruker det så ofte…

 2. Åh, makien din er helt fantastisk!! Tenkte å slenge sammen litt maki i kveld, og lurte derfor bare på om de holder seg til lunch i morgen? (har alltid spist de opp før jeg har kommet så langt.. :-D) Tusen takk for oppskrift på ny nøttedip!

  • Du har kanskje funnet ut av det nå? Jeg svarte litt seint ser jeg. Den holder seg som regel, men er best samme dage syns jeg.

 3. Ser nydelig og ikke minst delikat ut! Har aldri fått fingeren ut til å lage maki, det må jeg snart prøve.

 4. Mmm, ser nydelig! Jeg spiser altfor ofte foran pc’en, noe som er en uting. Mye bedre å nyte maten og være fullstendig tilstede i og under måltidet :)

 5. Makien din ser så god ut. :-)
  Hehe, følte meg litt truffet av den siste setningen, sitter å spiser sushi nå for første gang. Foran pc’en. Har vært i Oslo i dag og der har di Deli De Luca som har sushi. :D Har hatt lyst til å prøve det i evigheter. Hihi :-)

  • Teg eier leiligheten. Den er ca 44 kvm, 2 roms. Veldig god planløsning her, så den virker større enn den er :-)

 6. He! :) Følger bloggen din jevnlig for gode tips til mat, kjempebra blogg! Og har for først gang bestilt fra iherb, men har ventet i over 2 uker på varene, hvor lang tid pleier det å ta når du bestiller (små pakker)? :)

 7. Mmmm, her så det ut til å være mye godt på bordet :) Sant som du sier at det er koselig å pynte litt bare for seg selv også :D

 8. Så koselig! Helt enig med deg i at det er viktig å fokusere på maten når man skal spise. Ikke bare smaker det bedre, men man får også bedre metthetsfølelse. Om man bare sluker maten foran skjermen spiser man gjerne mye mer.

 9. JEG ELSKER bloggen din! TAKK for at du legger ut så mange fine oppskrifter. TAKK for at du inspirerer! TAKK for at du er DU! :) Ha en strålende dag! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *