Misosuppe

Nå skal ikke jeg skryte på meg å kunne noe om Miso og misosuppe, annet enn at den jeg kjøpte er upasteurisert fermentert , altså at det er gjæret, glutenfri, økologisk vegansk. Ja, også er det japansk.

Det skal visst være gode bakterier i Miso pga gjæringen, slik at dette blir regnet som probiotisk mat (?). Jeg leste et så flott innlegg om nettopp denne type mat HER. Der sto det at Misosuppe er godt for magen og hjelper de gode bakteriene. Håper den er god for magen min også som ikke tåler vanlig gjær. Det blir kanskje ikke det samme de to typer gjær? Jeg trenger jo i aller høyeste grad snile bakterier i magen siden jeg går på antibiotika nå, så idag kjøpte jeg denne her på Helios til 79 kr. Du får ganske mye suppe av et slikt glass, så prisen er helt ok.

Brun ris miso-pasta, inneholder: Hele soyabønner 46%, brunris kultur 33%, havsalt, vann.

Jeg gjorde slik: ca 1,5 ss Miso til 3 dl vann (kokte opp, lot det stå litt, hadde i miso’en, rørte det ut i vannet, putta i noen tofuterninger og frisk koriander, varmet det litt opp igjen uten å koke). Servert med alfalfaspirer på toppen.

Har du noe å lære meg ang Miso må du gjerne gjøre det! :-)

Har du smakt, og liker du Misosuppe?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *