Min veganske julemiddag

Julemiddag 5

Julemiddagen min er ganske enkel i år, og ikke veldig tradisjonell. Jeg har ikke den helt store julestemningen, og maten reflekterer det. Men godt skal det smake likevel, så her er menyen:

• Veganske medisterpølser
• Marinert stekt tofu
• Dampet aspargesbønner
• Fenikkel og løkstuing
• Agurk

Det det kan hende jeg blir å lage kålrot og søtpotetstappe også, men det vet jeg ikke enda. Under her ser dere hvordan man lager maten.

Fenikkelstuing (kjempegodt!)Slik gjør du: Du myksteker løk og fenikkel i stekepanne i litt olje, la det mykne i ca 20 min på lav/medium varme i stekepanne. Tilsett så enten litt kokosmelk, havrefløte, soyafløte, eller nøttedip (jeg bruker som regel kokosmelk)+ salt og pepper og la putre noen minutter til. Du kan nå velge om du vil ha den sånn, eller om du vil mose en liten del av det for å få sausen litt tykkere. Det er veldig godt, jeg kommer til å gjøre det på julaften. Ferdig!

Marinert tofu
Putt skiver av tofu i en pose sammen med soyasaus, liquid smoke, litt salt og pepper og litt soltørket tomat i olje. La det ligge et døgn eller to og stek i stekepanne. Nam nam! Salt og godt.

Veganske medisterpølser
Oppskrift HER.

Julemiddag 3 Julemiddag 2 Julemiddag 1

Julemiddag 4

Det ser jo ganske godt ut, gjør det ikke?
Hva skal dere som er vegetar spise i år? :-)

18 thoughts on “Min veganske julemiddag

 1. I år blir det medisterkaker, med shitloads med tilbehør. Ertestuing, kålrabistappe, potet, tyttebærsyltetøy og surkål. Planen var egentlig å ha seitansteik med sennepssaus og. Men Seitanen ble mislykka, og jeg har ikke mer glutenmel igjen… Men medisterkakeoppskriften på veg-veg.no er ganske bra. Så det blir nok en bra jul allikevel.

 2. Ser veldig godt ut ja! :) Blir nøttesteik, kålrotstappe og litt andre grønnsaker her.

 3. Ser ut som en god og velsmakende julemiddag! :) Blir nok vegansk stek og pølse her, druknet i rødvinssaus ;) Håper du og dine får en flott julaften & god jul <3

 4. I år skal jeg lage rødbeteburgere og grønnsaker ristet/stekt/whatever i ovn. Det er min tredje jul som vegetarianer, men jeg har aldri giddet å lage ekstra mat til meg selv før i år (spiste liksom gulrøtter, surkål og poteter…) Har tenkt å lage nok til at alle kan få smake, i hvert fall, så jeg håper det går fint! :D

 5. Nydelig julemiddag! Min blir ikke tradisjonel i det hele tatt:p Hirse, rista rosenkål, avokao og supergode oliven!! God jul til deg søte Silje!

 6. Synes du alltid lager lekker mat, men jeg skal innrømme at jeg syntes det så stusselig ut å spise dette på julaften. Men man har jo litt forskjellig grad av julestemning, så hver sin smak:) Du koste deg sikkert!

 7. Jeg spiste nøttestek med hjemmelaget saus, salat og rosenkål:-) mmm var så deilig mat!!

 8. Hej Silje :)

  Jag undra om stuvningen blir lika god man man fin hackar fänkålen och löken? :) Jag har nämligen blivit vegeterian (från och med 1 jan 2013) och letar efter bra och GODA maträtter jag kan göra både till mig och min sambo :)

  Undra också om du kunnde kanske göra ett uppdaterad inlägg på vilka produkter du använder från iherb? :D

  • Ja såklart! Skal oppdatere, bra du minte meg på det. Og ja selvsagt kan du finhakke, det er bare å prøve seg fram. Grattis som vegetar!

   • Tack för svar :D

    Undrar har ni i trondheim mycket renee voltaire produkter? på Coop Konsum här i jönköping så har vi en hel del faktisk, och hon har också webshop! och city gross ( STORT varuhus) har dom nötter i 1kg påsar, dock inte raw tror jag. frässten har ni Naked Juicebar i trondheim? här hemma så har vi blivit stam kunder, dom har grönt te (eco) från japan som man kan få sin smoothie eller juice :)

   • Nei jeg tror ikke det er så mye av produktene henner her i byen. Og jeg tror heller ikke Naked juicebar er her heller. Høres bra ut da :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *