Min nye bergkrystall


Jeg kjøpte meg en bergkrystall-nøkkelring på Den Grønne Gren på Bakklandet her en dag.


Den gjorde jeg om til smykke.


Denne boken, skrevet av Marianne Solberg Behn, er veldig veldig fin. Gode forklaringer og beskrivelser, og nydelige bilder.


Sitat fra boken: «Bergkrystallens rene hvite lys renser og gjennomlyser både auraen og charkaene. Som er frisk fjellbekk risler lyset gjennom deg og renser bort blokkeringer. Den skaper flyt og bevegelse i energisystemet ditt.»

Er den ikke fin? :-) Jeg har flere steiner å vise dere også, bl.a favoritten min Fluoritt.

Er det noen av dere leserne mine som bruker steiner og krystaller også?

34 thoughts on “Min nye bergkrystall

 1. Ååh, flere som er krystall hekta! Jeg har ei hylle i bokhylla mi med diverse bøker og en liten eske med krystaller som jeg har handlet her og der, fått litt hos andre, funnet selv osv. Jeg tror helt seriøst at de hjelper mot det de skal hjelpe mot, og at hver enkelt krystall havner der den skal være.

  Rart egentlig, at mennesker som er interessert i raw food, supermat osv også er yoga interesserte, krystall interesserte osv. Jeg liker det iallefall. :)

  Kanskje krystall swap hadde vært noe?

  • Ja er er litt morsomt at man gjerne liker mange av de samme tingene i den retningen :-) Krystallswap vet jeg ikke hva er.

 2. Den var kjempe fin! Jeg er litt redd for å være for lenge i kontakt med krystaller spesielt bergkrystall den er så utrolig sterk så ville ikke brukt den som smykke, men kanskje ikke du merker så mye til det, uansett det merker man fort :)
  Mye fint man kan bruke steiner til!

 3. Så fin bergkrystallen din er. Så er den sikkert god å ha på seg :) Jeg har selv flere stener, men de ligger litt her og der- rundt omkring i huset. God energi <3 Den grønne gren er en herlig butikk. Elsker å gå innom for å titte litt :)

 4. Bruker bare mitt faste smykke hver dag jeg, ingen krystaller. Men si ifra om du merker noen positive endringer ved å bruke det da;)

  • Kjenner en god energi i hals og brystchakraen akkurat nå. Kjøpte meg også en upolert Fluoritt, den føles også veldig god! Åpner opp for gode følelser kjenner jeg :-) Ellers pleier jeg å sove med en liten fluoritt under puta, men må ha pause innimellom for drømmer så vanvittig mye når den ligger der.

 5. Hva menes med at bergkrystallen er så sterk at ikke alle kan bruke den som smykke? Hvordan sterk?
  Jeg vet ikke om jeg tror på stjerner og krystaller som en kilde til selvutvikling. Det er lett for at slike ting fungerer som et placebo. Tror jeg, da :)

  • Nå kan jeg ikke svare for henne, men kan svare litt generelt. Steiner og krystaller har sin egen vibrasjon, en energi som virker inn på oss mennesker på en eller annen merkelig – men fin! – måte. Steiner/krystaller virker på forskjellige måter/områder, du kan lese om det i bøker eller på nett. Bergkrystallen virker feks inn på alle chakraene, og det kan være det som føles litt overveldene, når energien i hele kroppen flyter. Ofte har man en del blokkeringer, og det å løsne på dem kan oppleves sterkt. Som når man er veldig stiv i nakken, får noen til å massere, og man får hodepine. Eller hvis man ikke har pustet skikkelig på en stund og har stivnet, og begynner å strekke og vri på seg og puster igjen, og plutselig velter det følelser fram. Litt sånn kan det være med steiner, at det hjelper på prosesser i kropp og sinn :-)

 6. Ååå! Så utrolig fiin den var! :o
  Jeg vil å ha en sånn! Vet du om noe sted man kan kjøpe det i Oslo – området??
  Høres skikkelig fint ut for en syk kropp! :)

 7. Til tider har jeg mareritt mange netter på rad, da hjelper det å ta bergkrystallen min fram og legge den på nattbordet.

 8. Kan anbefale boken Energi – Sten og Krystaller av Lone Hertz. Det er min favorittbok om krystaller. Flotte bilder, gode beskrivelser og maaaasse info. Bruker den MYE når det er noe om krystaller jeg lurer på :)

 9. HErreguud! Jeg har gjort det eksakt samme, for noen dager siden!!! Jeg var på museet her i Elverum, og kjøpte bergkrystall og to andre stener som var nøkkelringer, og gjort dem om til kjede!!! Skvatt nesten litt da jeg leste det her, så rart sammentreff! Jeg kjøpte de egentlig bare fordi jeg synes de er utrolig vakre, men dama bak disken fortalte meg litt om hva de kan gjøre for oss mennesker. Jeg synes det er interresant, men jeg har ikke vært helt overbevist… nå skal jeg jammen prøve å ha det på i noen dager for å se om jeg kjenner forskjell!! Haha, føler nesten at det er en mystisk mening med dette:-P

 10. Nei, har ikke prøvd det før. Men skulle gjerne hatt et slikt smykke. Kan du forresten se aura eller kjenne chackraene dine? Jeg lærte å se aura på kurs for noen år siden. Veldig interessant, og gøy å følge med på når din egen skifter farge. :-)

  • Nei kan ikke det, men har ei venninne som har begynt å se aura, morro :-) Jeg kjenner solar plexus i mange sammenhenger, og selvfølgelig når jordingen ikke er på plass i rotchakra. Halsen kjenner jeg også godt. Så litt kjenner jeg :-)

 11. PS: Pachamama er en fin butikk på kirkeristen i Oslo. Litt dyr, men de har fantastiske ting der..! Ellers har Bergmannen endel flotte ting :)
  Steiner er som jordens blomster; de kommer i alle farger og hver krystall har sin frekvens som virker inn på kroppen. Jeg synes absolutt ikke man bør avfeie det som et selvutviklingsredskap før man har prøvd det :) Å meditere med en stein i hånda kan gi deg en følelse av steinens energi; er den høyt frekventerende og drar deg ut i alfa eller tetaplan..? Eller er den beroligende og varmende..? Trøstende og kan hjelpe mot angst? Eller en stein som kan gi deg glede?
  Tro meg, alt finnes :) Jeg har nettopp vært i Italia og kjøpt meg en haug med stein i smykkeform.
  Velkommen til steinenes verden, og vær klar for å bli steingal :)
  PS2: En god stein mot lite energi kan være en granat. Den virker styrkende i det fysiske :)

 12. Til dere som lurer på hvor dere kan få tak i steiner; http://www.tyraskrystallrom.no er en nettbutikk som har så og si ALT av steiner! Jeg har handla masse der. Hadde dilla på krystaller i en periode, hatt en pause en stund, men nå tror j at j skal ta dem fram igjen :) Kjempefin blogg du har Silje!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *