Mild dinosaur-sjokolade

De fleste oppskriftene på mild raw sjokolade her i bloggverdenen er mildnet med cashewnøtter. Det er ikke min! Den inneholder heller ikke særlig mye kakao, men derimot noe som heter Carob. Carob en frukt som vokser på et tre, og når frukten tørkes og males får man et pulver som er et kjekt alternativ til kakao. Det smaker ikke helt som kakao, men det er ikke direkte ulikt heller, etter min mening. Den er fin å blande sammen med raw kakaopulver hvis man vil ha sjokoladen litt mildere på smak. Jeg kjøper min her.

Selv om sjokoladen er laget med carob og ikke kakao smaker den likevel sjokolade. Veldig god! Spesielt med litt bipollen oppi. Les om god og dårlig bipollen her. Sjokoladen er også kjekk på kveldstid hvis du er «plaget» med å få energi av raw kakao, siden carob ikke inneholder de samme stimulerende stoffene som kakao.

Jeg bruker måleskje til pulverne i oppskriften (1 ss = 15 ml), og digital kjøkkenvekt på kakaosmøret.
_________________________________________________________

Dinosaur-sjokolade m/carob og lucuma
50 g kakaosmør
2,5 ss Carob
2,5 ss Lucuma pulver
1 ts Lecithin
Klype salt
Valgfritt: Bipollen

• Smelt forsiktig kakaosmøret i vannbad.
• Tilsett det tørre og rør inn med visp til klumpefri sjokolade
• Hell over i former, strø bipollen enten nedi formen eller oppå sjokoladen, og sett i kjøleskap eller fryser.
_________________________________________________________

Finito :-) Spises når de er blitt faste i fisken.

Og var ikke formene fine? Nye, kjøpt på ebay. Søk på silicone moulds.


;-)

40 thoughts on “Mild dinosaur-sjokolade

 1. Hei, Silje. Jeg bare lurte på om du hadde noen erfaring ang dette: Jeg bestilte tre pakker for under 200 (sjekket kursen mens jeg bestilte) og nå har jeg fått toll på alle pakkene. Jeg ringte DHL da jeg også hadde fått avgifter fra de og spurte hva i allverden det var for noe. Det er snakk pm nesten 700 kr. De sa at jeg hadde kommet over 200 kr grensen fordi tollvesenet regner dagens kurs for den dagen varene blir tollet inn i norge. Jeg syntes det hørest veldig merkelig ut. Den ene pakke kom da over med 0,04 øre. Jeg måtte nesten le og spurte om han var særiøs. Er det ikke den kursen, den dagen jeg handler som gjelder!? Syntes det var meget spesielt, jeg. Klem.

  • Jeg har hørt litt forskjellig faktisk så jeg er ikke sikker. De gir forskjellige svar på tollen om man ringer også, så de vet det tydeligvis ikke selv heller. Men har du kontoutskrift på at du ikke har betalt mer så kan de jo ikke si at du har betalt mer? Lykke til ihvertfall! Jeg fikk nullstilt et sånt krav en gang da jeg sendte dem kopi av kontoutskrift på mail. Det var ikke med DHL, men prøv likevel!

 2. Så utrolig skjønne!!
  Har aldri laget sjokolade uten yacon, men jeg ser for meg at de blir søte nok siden det er lucuma oppi. Mmm, elsker lucuma!!

  • Ja den her ble søt nok uten. Carob er litt søtlig den også. Men man kan jo selvsagt ha i mer søtning om man vil det :-) Og samme her, lucuma<3

 3. Åh så fine de var, og nå fikk jeg lyst på raw sokolade! Skal tas opp av fryseren med en gang jeg er hjemme ;-) Elsker de «animasjonene» dine, hvor lager du dem?

 4. Litt freaky siden jeg akkurat har kjøpt meg de samme sjokoladeformene, hehe, men de er så søte!=D
  Må bare takke for et koselig tebesøk her om dagen! Det er så fint å møte andre som interesserer seg for det samme som en!=) Håper vi kan gjenta det en gang!=) Hehe, jeg ble litt overraska når jeg hørte at du var fra Molde=P Jeg visste jo at du ikke var trønder, men hadde tydeligvis ikke fått det med meg helt=P

  • Var kjempekoselig å treffe deg også Silje! Og ja, det er flere som har blitt overrasket over at jeg er romsdaling og ikke trønder ;-)

 5. Nøttefrie oppskrifter gjør meg glad! Jeg er egentlig veldig glad i nøtter, men ble nylig plutselig allergisk. Supersøte former forresten ^^

 6. Tror dette kan være noe for meg :-) er ikke så glad i den alt for mørke smaken.

  Søt animasjon :-D hihi!

 7. ååh, så gode de ser ut! :-) Tror jeg må stjele deg en dag så du kan lage massemasse sjokolde til meg!

  Og den siste animasjonen fikk meg til å smile :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *