Maskara fra Terre d’Oc

Jeg vant en maskara i en konkurranse hos Grønn og Skjønn for en stund siden. Jeg gledet meg veldig til å teste den, siden økologisk, vegetarisk(denne er vegansk) og ikke dyretestet sminke ikke akkurat florerer på markedet, og de få som finnes er ikke alltid så veldig bra.

Her er litt av det som er skrevet om maskaraen i nettbutikken:
– «I India forstørrer kvinnene øynene med en dyp, dramatisk svart. Inspirert av indiske skjønnhetshemmeligheter, vil Terre d’Oc Mascara med sine intense farger forlenge og fortykke vippene samt nære og strukturere dem på samme tid.»
– «Naturlige ingredienser har tatt plassen til syntetiske råmaterialer, noe som gir en pleiende effekt. Vegetabilsk voks og smør gir fylde, næring og former vippene.»

Økologisk sertifisert av Ecocert. Ikke testet på dyr!
98% av de totale ingrediensene er av naturlig opprinnelse. 54% av de totale ingrediensene er fra økologisk landbruk.
– Uten mineraloljer, parabener, syntetisk parfyme- og fargestoffer.

Slik ser den ut på min vipper:

Min mening:
Helt super! Jeg elsker den! Det går an å lage vanlige «hverdagsvipper» med den, og man man bygge på lag på lag for å få tjukkere «partyvipper». Den sverter ikke av under øynene i det hele tatt, og sånt merker jeg raskt siden jeg har såppas lengde på vippene.

Det er kun én ting jeg kan nevne som trekker littegrann ned, og det er at den er litt vanskelig å fjerne. Det er klin umulig å få den av med kun vann, da smører den seg bare utover og du blir slik:

Så jeg spurte Greenspirit om råd, og fikk beskjed om at det er viktig at sminkefjerneren man bruker inneholder oljer, siden maskaraen inneholder såppas mye oljer/voks etc (som også er grunnen til at den ikke drysser/sverter under øynene gjennom dagen). Med andre ord, bruk en sminkefjerner som inneholder oljer (de som er todelt som man må riste sammen, feks fra clinique, eller en annen oljebasert sminkefjerner), eller bruk varmt vann og noen dråper olje på en bomullspads, eller man kan vaske ansiktet med den nye ansiktsvasken fra Terre d’Oc som du kan lese om HER. Den skal visst fjerne maskaraen den også!

Så når jeg fikk orden på fjerningen av maskaraen ble jeg svært så fornøyd :-)

Så alt i alt, denne her anbefaler jeg! Kjøpes HER, 179 kr.

39 thoughts on “Maskara fra Terre d’Oc

 1. Du må ikke bruke en sminkefjerner med olje – du kan rett og slett bare bruke olje! :D
  Jojoba f.eks. funker bra som sminkefjerner :)

 2. Jeg har også denne og er som deg veldig fornøyd. Bruker et par dråper mandelolje på pads som er vætet litt med vann, det funker fint på å fjerne maskaraen. Bruker forøvrig mandelolje som ansiktskrem også, trekker fint inn i huden og den blir ikke fet. Mandelolje fås på helsekost (dyrt) eller på tyrkersjapper/innvandrerbutikker (billig). Jeg bruker en sweet variant, mulig det er flere varianter av mandeloljen.

  Bruker ikke du Silje en olje i ansiktet i stedet for ansiktskrem, synes jeg leste noe om det en gang?

 3. et fint tips er å bruke olivenolje på bomullspad. Det gjør akkurat samme nytten, men uten mange ekstra stoffer :-) Jeg har gjort det lenge nå, det tar også bort pudder, foundation, osv. Bruker olivenolje på alt jeg nå :P Bare å prøve, ta gjerne på litt dråper vann i tillegg til olja, så fordeler det seg bedre:)

 4. Oi, denne fikk jeg lyst til å prøve :D Sliter med at mascaraen smitter av rundt øynene, så det hørtes fint ut at den er full av oljer.

 5. Den så superfin ut, men det hjelper jo på med så lange, nydelige vipper som du har naturlig da =)

 6. Jeg får kanskje prøve min (nå for tredje gang!) hvis jeg skal til «storbyen» i helga jeg og, da. ;)
  Kan anbefale brun også, hvis noen vurderer den. :) Passer kjempefint for meg som er så lys i huden og har ganske lyst hår.

 7. Oi, den så jo flott ut- men med de vippene der ser vel alle mascaraer fine ut;)
  Har funnet en favoritt allerede, men skal ha denne i bakhånd:) Takk for tips!:)

 8. Jippi, den skal testes ut! I likhet med mineralfoundationen du har skrevet om tidligere… Må bare gå tom for den jeg har. Veldig dårlig på å kaste ting, enda jeg tror kanskje den jeg har ikke er så god for huden min. Takk for tips! Nydelige vipper du har… ;-)

  • Det er jo en bra ting å bruke opp det man har før man kjøper nytt :-) Men det IDsolpudderet mitt skal ut nå da, har hatt det i mange år og knapt brukt. Ikke arti å bli orange liksom 8-)

 9. Interessant! Jeg har omtrent like lange vipper som deg, og med litt «oljete» lokk ender jeg med flekker i globalen og gråskjær under øynene i løpet av dagen nesten samme hva.. Skal huske på denne når jeg går tom :)

  Pandaen var forresten et glimrende innslag :D

 10. Siden den er vanskelig å fjerne, er den mer som en vannfast mascara? Jeg trenger en mascara til bryllup og da må den tåle litt tårer.. Jeg vil gjerne ha en naturlig mascara til det bruket også.

  • Definetivt ikke vannfast! Jeg lo så tårene sprutet her en dag, og da ble det maskara overalt, haha. Glemte at jeg hadde den på da, og gnidde meg i øynene. Smart B-)

 11. tror jeg leste om denne på en annen blogg også. aldri sett et finere resultat fra en mascara, så hvis jeg noen gang begynner med det igjen skal jeg huske denne! :)

 12. åh, tusen takk for tipset! maskaren jeg nå bruker begynner å bli tom i tillegg til at jeg tror jeg reagerer på den. Bruker veldig lite maskara, men de gangene jeg bruker det blir jeg sår i øynene, så tror ikke jeg tåler den. da blir det nok denne varianten neste gang! og veldig bra at den var i brun også :-)

 13. Jeg bruker den også og er like fornøyd som du :D Artig å endelig finne noe som både er miljø/dyrevennlig og gir fine vipper. :D :D

 14. Spennende, den kommer kanskje jeg også til å prøve. Har bare hatt litt problemer med at de maskaraene driver å klumper seg på grunn av all voksen, og blir veldig tykke. Spesielt fordi jeg bruker så mange lag, hehe ;)

  Forresten, i dag og i morgen er det Fair Trade festival her i Oslo! I anledning world Fair Trade Day på lørdag. Kanskje du ville skrive litt om det, som har mange lesere, hvis du har lys?:) (er ikke med i noe kommite eller noe jeg altså, bare kom tilfeldigvis over det gjennom ei i klassen). Tenkte å ta turen, det skal være mye gøy som skjer. Skrev litt om det på min blogg http://ordnerseg.blogg.no/1305216500_fair_trade_festival.html
  ellers kan man jo se på fair trade sine sider:)

 15. Silje jeg lurte på hvor du har kjøpt sånn spiralslizer eller hva det heter? Den til å kutte opp grønnsaker i spagetti form nesten:)

 16. Har ofte lurt på hva du gjør med øyenbrynene dine og synes dette innlegget var et passende sted å spørre. De er så fine og velstelte :-) Får du de fikset et sted? Voks? Threading?

  • Takk! Jeg «jobber» mye med brynene mine, så det er kjekt å høre slikt :-) For ca 1 år siden begynte jeg å gro de tykkere, noe som viste deg å være en utfordring da jeg har nappet de tynne i over 10 år og de tydeligvis ikke ville gro ut igjen. Men det blir, sakte men sikkert! Også stusser jeg dem litt med saks, og napper selvsagt bort det som ikke skal være der. Farger dem med mørkbrun blyant daglig. :-)

 17. Mascaraen er sikkert flott den, men det jeg egentlig vil ha er jo sånne øyevipper som du har ;-) Litt ujevnt fordelt det der, som med så mye annet her i verden.
  SV: når det gjelder dehydrator – ja, den bråker litt. Hadde den først på kjøkkenet, men det funka ikke. Så nå står den i kjelleren :-)

  • Hehe. Ja jeg var heldig med vippene, det skal jeg ha. Men er vanskelig å finne gode maskaraer! mange tror at alt blir fint bare vippene er lange, med ekke sånn altzå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.