Marsipanfigurer

Påskemarsipan 2

Årets påskemarsipan er skikkelig latmannsmarsipan, og likevel smaker den kjempegodt! For å lage ekstra god påskestemning laget jeg marsipanfigurer, slik vi kjenner marsipan fra poser i butikken. Jeg har ikke kyllingfigurformer, så da ble det naturligvis dinosaur istede. Stegosaurus for å være nøyaktig, en planteetende dinosaurus som levde for 155 til 145 millioner år siden, i det som i vi i dag kjenner som Nord-Amerika.

Det er en debatt gående om agavenektar og at det ikke er bra for oss likevel. Jeg forholder meg nøytral og velger å ikke bli hysterisk. Forbruket her i huset har aldri vært stort uansett, men jeg har med dette i bakhodet begynt å jobbe med alternativer der jeg ellers ville valgt agavenektar. Og denne marsipanen er et resultat av nettopp det. Og den er saftig og god, ikke tørr.

Uten egg, melk, gluten og sukker, som i raffinert hvitt sukker.
______________________________________________________________________

MARSIPANFIGURER
2 dl mandler med skall, bløtlagt
2 medjooldadler
1 ts kokosolje
Litt vanilje
En liten klype salt

Slik gjør du
Kort forklart:
• Kjør alle ingredienser i foodprosessor til det blir marsipan.

Detaljert forklart:
• Legg mandler i vann i minst 8 timer. Tørk dem godt i et kjøkkenhåndkle.
• Kjør alle ingredienser i foodprosessor lenge nok til at massen går fra finhakket til seig deig. Da er den ferdig. Ikke kjør for lenge, bare nok til at konsistensen blir slik du vil ha den.
• Kna marsipanen godt med hendene, jeg foretrekker å bruke engangshansker.
• Pakk inn i plastfolie, legg i kjøleskapet noen timer, gjerne et døgn. Da blir den enkel å jobbe med.

Lage figurer: Stapp marsipanen nedi sjokoladeformer, putt formen i fryseren til gjennomfrossen. Popp forsiktig ut figurene. Dypp i sjokolade, oppskrift her. Du kan også gjøre det enkelt og rulle kuler istede.

Oppbevar marsipanen i kjøleskap.
______________________________________________________________________

Påskemarsipan kollasj

Kos dere med marsipanfigurer! :-)

12 thoughts on “Marsipanfigurer

  1. Yummi :D Eg ber te who evers up there om at eg snart kan begynna å spisa mandler igjen!! Eg elske pistasjipan men savne virkeligt vanlige marsipan å karamell♥ ♥

    Gooo påske :D

  2. Så fine marsipanfigurer, og helt sikkert veldig gode også!
    Jeg hra fulgt litt med på den agavedebatten også.. Og jeg tenker som deg, at jeg ikke vil bli hysterisk på det. Jeg prøver å bruke andre søtninger som jeg tror er sunnere (akkurat nå har jge ikke agave her hjemme heller, og vet ikke om jeg kommer til å kjøpe ny), men er det agave i noe raw gosis jeg kjøper (Booja Booja <3) eller i raw matretter jeg får servert, bryr jeg meg ikke om det heller.
    God påskeaften Silje :D Håper kjøkkenet er fylt opp med masse sunt og godt påskegodt og at du koser deg hele dagen!

  3. Åh, jeg har spist SÅ mye hjemmelaget marsipan denne påsken :D helt herlig! Venter på min n’te porsjon skal tine litt nå :)

  4. jeg dør av de bildene, det ser så fantastisk godt ut.. :D jeg har ikke foodprocessor. tror du det funker med blender eller stavmikser?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *