Maki med brun sushiris

I helgen laget jeg meg vegetarmaki med brun sushiris! Dere vet jo at jeg ELSKER maki, og har laget mange sunne varianter av det tidligere:
Med avokadofyll og grønnsakspagetti
Med quinoa istede for ris
Råkostmaki med Grønndipp
Med blomkål som ris, «blomkålris»
En av de første jeg laget uten ris

I de jeg laget i helgen brukte jeg brun sushiris fra Clearspring, som er økologisk og kjøpt på Etikken i Trondheim. Man kan sikkert bruke brun rundkornet grøtris også, men det har jeg ikke prøvd selv enda. Denne her var ihvertfall veldig god, og var like kleberlig som vanlig hvit sushiris. De sjeldne gangene jeg lager meg maki med ordentlig ris bruker jeg også riseddik med sukker i, men det velger jeg å ikke henge meg opp i. En sjelden gang går fint, og det er snakk om bittesmå mengder. Fyllet jeg brukte i rullene var:
– Avokado
– Agurk
– Vårløk
– Frisk koriander
– Squashgetti (strimlet squash)
– Bløtlagte cashewnøtter
– Tofutti melkefri smøreost
– Sesamfrø

Dere må prøve å lage maki eller sushien deres med brun ris en gang! Smaker veldig godt og metter mye! Og ikke sant, hvit ris og brun ris kan jo på en måte sammenlignes med loff og grovbrød ;-)

49 thoughts on “Maki med brun sushiris

 1. Nydelig, nydelig! Jeg har et mål og det er å smake sushi i løpet av kort tid. Har aldri smakt det, med rå fisk altså! Vegetarmaki er jo sååå godt da og hadde jeg bare rullet de så pent som deg så hadde jeg nok spist det ofte!!!

 2. i går natt fikk jeg plutselig lyst på sushi, så jeg lagde det uten ris siden det tar så lang tid. men hadde veldig problemer med å få noriarkene til å holde seg sammen, og når jeg kuttet dem i biter falt egentlig bare alt fra hverandre. fortsatt godt da… men noen tips?

  • Bruk noen ting som er litt fuktige slik at arkene blir myke, og lim igjen enden på noriarket med å ta litt vann på når du ruller den sammen :-) Og rull så hardt du greier!

 3. NAM! Skal prøve å lage maki snart. Kanskje i helga. Det er noe av det beste jeg vet. Men du, er det vanskelig å få til? ;)

 4. Brun suhsiris? Altså brun ris som FAKTISK er beregnet på sushi? Også i lille Trondheim? Hurra, glory hallelujah, nå skal det bli sving på sushien min!! Har lett etter det, men ikke funnet. Bare den dumme hvite, polerte risen. Tusentusentakk for tipset, nå ble jeg en riktig happy camper!

 5. Det ser jo fantastisk ut ;D Jeg elsker maki med laks, og med fritert kylling eller scampi, men har aldri smakt ren vegetarmaki. Men det ser jo veldig godt ut det også! :)

 6. Ping: Silje Silje Trallala: Maki med brun sushiris | Magasinet Femelle

 7. nam nam elsker maki :-D Helst med blomkålris da siden jeg tenker på karbohydratene…hehe. Og det tipset fikk jeg av deg, så tusen takk!!!

 8. Ser alltid nydelig ut når du lager maki!
  Vil gjerne lage det snart, men mangler utstyr.
  får prøve å kjøpe det :)

 9. Skal prøve det, hvis jeg finner brun makiris (eller brun grøtris, visste ikke at det fantes jeg) that is! :D

 10. Kjære deg!
  Dette er den første og eneste bloggen jeg har falt pladask for etter at blogging ble så hypet opp for noen år siden, så jeg måtte jo bare kommentere og hilse på! :)
  Jeg har også ME-diagnose, men har pga kostholdsendringer blitt frisk nok til å studere, og da ble det så klart ernæringsfysiologi :D
  Du har absolutt fått en ny fast leser i meg :)

  Hmmm… tror nesten jeg til og med ble litt inspirert til å starte blogg igjen selv også nå, etter at min har vært død i noen år, hehe!
  Jeg har vært litt i webdesign-dvale veldig lenge nå, så jeg kan ikke med disse nymotens bloggdesign-greiene, hehe!
  Jeg ser at du har brukt LettPåNett, var det sånn du fikk fikset det fine layoutet?

  • Ninjafisk, arti navn! :-) Så utrolig kjekt å høre du kunne begynne å studere igjen! Gleder meg til det blir min tur!

   Lettpånett hjalp meg meg alt sammen når jeg byttet plattform og fikk eget domene. Designet har ei venninne og kjæresten hennes fiksa for meg, men Håvard i lettpånett laget det samme til meg her på wordpress. Veldig grei fyr, anbefaler han!

 11. Dette ser helt herlig ut! Hver gang jeg ser maki-innleggene dine får jeg vann i munnen, hehe. Må absolutt prøves her hjemme på kjøkkenet snart også! :)

 12. Jeg har aldri noen gang smakt verken sushi eller maki, men har utrolig lyst! Det ser sinnsykt godt ut, og jeg vet jo fra før at jeg er kjempeglad i ris. :D

 13. Har kun prøvd meg på maki med grønnsaker, det var godt, men litt uvant:) Har lyst å smake både med rå fisk og brun ris også, spennende å prøve nye tinge:)

 14. Herlig! Skulle ønske det fantes slike alternativer på sushirestaurantene også. Kan jeg få spørre deg hvor Etikken ligger hen i Trondheim?

 15. Yes, da var det bare å ringe sushishappa for å bestille litt sushi… Jeg tror aldir jeg kommer til å orke å lage det selv. ;) Er bare å innse at jeg er lat… uff, hehe.

 16. så godt! jeg liker å bruke marinert shiitake-sopp når jeg lager maki, det har utrolig mye smak :) gleder meg til å prøve din oppskrift!

   • du kan lage en marinade av ketchap manis eller evt vanlig soyasaus hvis du ikke kan ha den søte varianten. ha i litt revet ingefær og litt sesamolje, og la skivet sopp ligge i en god stund – helst i seks timer. fint å gjøre kvelden før eller om morgenen, det er absolutt verdt å vente på! veldig fint når man har spist kappa-maki i mange mange år :)

   • Ahaa, så det må liksom bløtgjøres før bruk. Har sett de har hatt sånn sopp på asiabutikken jeg handler på, skal kjøpe meg en gang! Takk for tips!

 17. Åhh, sushi er så deilig mat! Har aldri prøvd vegetarsushi da – men det har jeg lyst til å prøve engang :)

  // Tusen tusen takk Silje <3

 18. Når man bestiller kyllingmaki på take away sushisted, er kyllingen glutenfri da siden den er fritert? Jeg har ikke peiling på sushi :P

  • Jeg hadde ikke tatt sjangsen på det. Det samme gjelder forsåvidt for veggiser, frityrmat er som regel ikke vegetar. Bestill vegetarmaki i stede :-D Eller med fisk/sjødyr hvis du spiser det da.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *