Linus og Hydralica

Se så fine de er! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Og for ordens skyld, så er Hydralica til venstre og Linus til høyre. Det går veldig bra med Linus! Jeg har jobbet kjempemasse med han de siste dagene for å få han tryggere, og det virker :-) Så dette kommer til å bli veldig bra. De to er blitt bestevenner også, og både sover sammen, leker og sloss, vasker hverandre osv. Kjekt!

De er klar for å bli adoptert til nye hjem :-) Ta kontakt med Dyrebeskyttelsen Trondheim hvis du har planer om å få et nytt familiemedlem og ønsker at det skal bli Linus og/eller Hydralica. Se alle dyr her.


 

14 thoughts on “Linus og Hydralica

 1. De er helt nydelige! Hva gjør du egentlig for å få kattene tryggere? Hvordan går du frem når du får en ny katt i hus?

  • Tvangskoser dem. hehe. Høres kanskje ille ut, men det er viktig å trygt utsette dem for det de er redde for slik at de blir vant til det og ikke lenger syns det er skummelt. Ta feks vaskemaskina. Jeg tok å surra inn Linus i et pledd med kun hodet og en labb opp slik at han ikke fikk til å stikke av, også satt vi oss ned med han på fanget og så på vaskemaskina i nesten 45 minutter. Skikkelig skummelt i begynnelsen syns han, men på slutten var han bare lei og forsto at den ikke var farlig. Og nå er han ikke redd den lenger :-) Også er det det å bruke mye tid på å leke med dem. Lek, lek, lek, lek. Og få bort alle skjulesteder, og ta han fram og kose når han gjemmer seg (som ble omtrent 300 ganger daglig), løfte han opp når man går forbi osv. Rett og slett få han til å bli vant til å bli håndtert, siden han ikke er vant til det fra før. Altså å skape nye vaner på en måte, sånn at han forstår at det er sånn livet skal være, at man blir løftet fram og kost med hele tiden. Det krever mye tid å jobbe med redde katter, med tid har jeg jo masse av. Og det er kjekt å se resultater! Kattunger er lettere enn voksne katter da syns jeg.

 2. Ååå, jeg ble glad for å lese måten du går fram på for å få kattene tryggere…
  Mamma overtok nemlig en katt som jeg mistenker var veldig traumatisert. Så henne knapt, fordi hun gjemte seg hele tiden… Hun var livredd mennesker, uansett hvem det var… Kjempetrist :-( Da jeg var på besøk, tvangskoste jeg mye med henne, fikk henne fram fra under sofaen, og holdt henne på fanget… Jeg prøvde hele tiden, nekta å gi opp… (Er jo kjent med traumer og angst selv, og tenkte eksponering ville være bra for katter, så vel som mennesker).
  I ettertid har jeg hatt litt dårlig samvittighet – vært redd for at jeg bare gjorde det verre… At jeg var slem mot henne liksom. Så det var godt å lese at jeg gjorde noe riktig… At det faktisk er måten å gå fram på :-)
  Elsker forøvrig katteinnleggene dine! Jeg vil jo også så gjerne være krisehjem for katt, men så tør jeg ikke å ringe og starte prossessen… (Har holdt på et års tid snart, tror jeg…) Jobber mye med det, og jeg føler at innleggene dine «pusher» meg litt ekstra <3 Hihi… Jeg blir skikkelig sjalu og kattesyk :-p Snart, håper jeg… Snart vil jeg tørre :-)
  Ønsker deg og pusene en god dag (og Teg da ;-) )!
  *klem*

  • Takk for det :-) Og ja det er sånn jeg har fått beskjed fra DB om at jeg skal gå fram med kattene, så da har vi gjort riktig begge to. Og du, send en mail til dem istede for å ringe. Går fint det altså! :-) Og du trenger ikke skrive langt, for de vil ta kontakt med deg og avtale et møte. Du må fylle ut kontrakter osv skjønner du. Klem tilbake!

 3. forelska meg fullstendig i Linus, kjenner at jeg savner å ha katt rundt meg, må bare vente noen år nå før vi kan få ordnet oss med en, da vi må finne ut hvilken katt vi tåler, og så må vi ha en «egen» (som i å eie) plass å bo =) Gleder meg allerede =)

 4. Tvangskos er tingen, ja! Har tatt til både det ene og det andre av katter oppover årene, og etterhvert som jeg begynte å arbeide i DB Sør-Rogaland + på smådyrklinikk, så merka jeg at det er rette måten å gjøre kattene tryggere på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.