Le Palais Des Thés

Når jeg traff Ina og Marit i Oslo gikk vi innom en tebutikk som heter Le Palais Des Thés på Grünerløkka. DER var det mye god te og lukte på der! En liten spretten mann kom hoppende mot oss med iste-smaksprøve med en gang vi kom inn døra. Og jeg som egentlig ikke er så begeistret for rød te endte opp med å kjøpe med meg en pakke med nettopp rød te. Den lukter søtt og friskt, har fine gule blomsterblader i seg, og smaker omtrent akkurat likedan. Nam nam!

– Rød te er det som korrekt kalles Rooibos
– Rooibos lages av en liten rød busk som vokser i Sør-Afrika og er ikke i slekt med den tradisjonelle teplanten Camellia Sinensis vi lager sort, grønn og hvit te av
– Koffeinfri
– Skal være super for helsen og er rik på mineraler og antioksidanter
– Inneholder ikke tannin og blir ikke bitter
– Søt smak og nydelig mørk farge

Her ser dere litt av butikken. Bildet har jeg fått lov å låne av fine Ina. (Husk å ALLTID spør før dere låner bilder av andre). Se hennes innlegg om butikken her.


Denne kjøpte jeg.


Et tips når du skal trekke rød te er å bruke ublekede teposer du fyller teen i selv. Teen er svært finkornet og det blir lett teblader i hele koppen. Tefiltrene som jeg har er en pakke på 50 stk, ca 30 cm lange, og kan brukes i termoser, eller du river dem av så de blir kortere og passer i tekoppen. Kjøpt på Te og Kaffehuset i Trondheim til en 50lapp tror jeg.

Og mitt supertips når det gjelder te – Kjøp alltid te av god kvalitet. Legg litt mer penger i det og bli fornøyd. Drit i ekkel, besk pose-te fra butikken, gå i en skikkelig tebutikk og kjøp i løsvekt. Alternativt er urteteene i boks fra Helios veldig gode. Jeg er avhengig av Kamille og Lindeblomst-teen fra Helios. Kan skrive om lindeblomst-teen en gang hvis dere vil, den er kjekk sjø.

Og nå i varmen kan man lage iste av teen! (Men det har jeg ikke prøvd selv enda)

Ha en fin dag dere!

:*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *