Langfredag i sola

Blogg - Langfredag 14-11

For en nydelig langfredag vi hadde i Trondheim! Teg og jeg tok solbrillene på nesa og ruslet Ladestien. Med sjøen glitrende mot oss, skog, grønne spirer og sol – jeg elsker det!

Men selv om jeg ånder og lever for denne tiden av året fram mot sommeren er det mange som ikke har det så lett nå. Våren med lengre dager, varmere i luften, lyset og sola kan bli mye å forholde seg til hvis mørket og kulden føles tryggere og bedre å være i. Man skal jo liksom bli glad og smilende nå, men hva hvis du ikke blir det? Jeg er ikke blant dem som må ha det mørkt og kaldt hvis jeg har det ugreit, men jeg sender tanker til dem som har det slik. Det var snakk om dette på radioen her forleden dag skjønner dere, derfor har jeg det så friskt i minnet og ville skrive om det. Det er alltid mennesker på samme sted fysisk som er et annet sted mentalt, og ser og hører ting annerledes enn oss selv. «Vi ser ikke ting slik de er, vi ser ting slik vi er».  En viktig ting å huske på i møte med andre mennesker.

Tilbake til Ladestien, her er bilder fra turen:

Blogg - Langfredag 14-20Årets første hvitveis! Og like bak til høyre i bildet kan man se en liten orange rumpe, det er en humle. Jeg så to stykker så de har våknet nå de også.

Blogg - Langfredag 14-5Nyfarget hår, les om det her.

Blogg - Langfredag 14-17

Blogg - Langfredag 14 siljeteg-1

Blogg - Langfredag 14-12Sjøen er så fin og blå når det er sol.

Blogg - Langfredag 14-16Og her er jeg med rompa til værs med nytt kompaktkamera som kan ta bilder under vann. Endelig fikk jeg prøvd det!

Blogg - Langfredag 14-13Litt arti da.

Blogg - Langfredag 14-14Verden under vann.

Blogg - Langfredag 14-9Verden over vann.

Blogg - Langfredag 14-1-3

Blogg - Langfredag 14-18

Blogg - Langfredag 14-15Kyllingnegler, pip pip.

Blogg - Langfredag 14-10Heihei Teg! Mens jeg løper til skogs for å ta bilder av kvister og blomster venter han tålmodig på stien. Verdens beste mann! (ikke bare fordi han venter på stien altså, han er ok ellers også ;-)

Blogg - Langfredag 14-1-2Det er meldt fint vær i morgen også tror jeg, da skal vi på tur igjen. Det nærmeste naturen vi kommer når vi har bypåske. Hurra!

Hva gjør dere på disse fridagene da?

16 thoughts on “Langfredag i sola

 1. Åååh, så koselig! :) Jeg må si at det var noen fine og velvalgte ord, det er så sant at vi ikke ser verden slik den er, men slik vi er… det har jeg ofte prøvd å formidle til folk. Jeg elsker våren og synes den er helt overveldende nå! For jeg har det ikke helt bra for tiden, og våren gjør nok at jeg legger enda mer merke til det, hehe… men på den andre siden så er det vanskelig å føle seg tung til sinns når alt spirer og gror og fuglene synger overalt rundt deg! :) Så våren gleder nok likevel mange melankolske sjeler!

  Men ja, du var superfin med lilla hår! :) Tror du den hårfargen du linket til vil fungere på brunt hår som mitt? Jeg har nemlig hatt en hemmelig drøm om mørkt lilla hår siden jeg var 13 år ^^ Har aldri farget det før… så det måtte blitt midlertidig i så fall, og ikke enda, men en gang så må det skje! Jeg fikk litt mersmak da jeg farget katten min rosa med rødbetvann for noen uker siden, det slo an på tumblr med 80 000 reblogs nå: http://voiceofnature.tumblr.com/post/82471927289/so-i-dyed-my-cats-pink-with-leftover-beet-water
  Lurer på om det fungerer på lyshårede mennesker?

  • Hahahaha fantastisk! Rosa katt! Jeg har mørkblondt hår og jeg farget det omtrent like mye på det brune som det lyse. Så det syntes ikke så mye i det brune, bare litt kaldere skjær i det. Etter en vask er det nesten ikke synlig lenger, og det lilla i tuppene er omtrent halvvert i metning. Men bestill et par bokser også prøver du, et sted må man begynne tenker nå jeg :-) Kanskje du bør ha 3 bokser også siden du har så langt hår.

 2. Herlig påskerapport :D

  Selv kommer jeg akkurat hjem fra knallsol, intens hete og grønne vidder, da merker jeg at våren ikke har kommet riktig langt nok her hjemme, og at den har mistet litt av sin «glans»… Litt trist, egentlig, og noe jeg absolutt ikke hadde tenkt over før vi reiste til sommeren!

  Elsker hårfargen, kloke ord og undervannsbildene!!! Setter sånt kamera øverst på ønskelisten straks og med en gang :D

  • Det er vel sånn det blir når man setter to verdensdeler mot hverandre på samme tid ;-D Blir hurtig grønt her i Norge nå da i disse dager, hverfall nå som det er så varmt. Kameraet er kult! Jeg håper jeg klarer å tøffe meg nok til å klare å ta ordentlige bilder med det i Norge. Men aller helst i Thailand eller noe sånt :-DDD

 3. Så mange fine bilder og kule perspektiver, Silje! Du har blikk for gode motiver. Så ut som en herlig dag :)

 4. Så sant det du skriver om at ikke alle er like begeistra når sol og lyse dager kommer. Kjenner flere som har det sånn, og det er viktig at vi som ikke sliter med det, tenker over i blant. Kjekmpekjempekjempekoselig innlegg ellers!! Elsker når du poster innlegg som dette :-)!!! Mange tomler (dvs to, haha!) opp! Og koselige bilder såklart. Yayaayaya!

 5. Så herlige bilder!:D Ja vi har hatt noen nyyydelige dager i Trondheim nå! Jeg hadde også en slik tur på Fredag, med masse knipsing og en tålmodig en som stod og ventet på stien, hi hi:) fotogleden våkner liksom til liv når alt blomstrer og spirer og det blir så lyst ute.

 6. Nydelige og herlige bilder! Og kjenner meg igjen i det med våren og lysere tider, har selv (selv om jeg jo ELSKER vår og sommer, mest vår) lett for å bli deprimert og få lettere angst nå som liksom forventingene til at man skal være glad og sisal kommer, for jeg føler absolutt at det er sånn.. Og jeg er jo ikke verdens mest sosiale. Og da blir jeg deprimert, når alle andre liksom skal gjøre alt mulig plutselig så fort sola kommer fram og vinden løyver. Det er et usynlig press som egentlig ikke er et press.. hm. Men jeg prøver så godt jeg kan, tar alt etter mitt eget tempo og prøver å ikke påvirke så mye av andre, selfølgelig er det fint å bli inspirert osv men jeg vet at jeg ikke MÅ gjøre det og det nå hvis jeg ikke føler for det. Nyter ting i øyeblikket, det er det jeg sikter til. Ser på ting i naturen, og ikke menneskeverden, hehe.

  Har selv gått på den stien på Lade, helt nydelig der.. var der da det var Vikingmarked i Juni i fjor, det anbefalest :) Selv om man kanskje ikke er så viking-entusiast, masse hyggelige og spennende mennesker og mye liv. Strendene nede ved Lade r kjempeidylliske om sommeren. Fjorden virker nesten som et hav :o

  Håper du har det fint. <3

  • Fantastisk sti å gå. Vi gikk ganske langt sist, helt til Rotvollsfjæra (tror jeg det het der), var veldig lunt å fint inni bukta der. Og godt jobba:-) Å nye øyeblikket er ikke alltid like enkelt. Jeg må øve mye jeg også.

 7. Lenge siden jeg ha besøkt deg nå. Alltid hyggelig å komme innom bloggen din. :)

  Hvilket kamera har du fått deg? Har også lyst på vanntett kompaktkamera, men vet ikke hav jeg bør kjøpe. Og det du har ser ut til å gi fine bilder!

  Ha en fortsatt strålende vår!

  • 3 av 20 ble fint ;-)) Men det har mer med at vannet ikke var helt klart enn kameraet tror jeg. Det heter Olympus Tough TG-830 i fargen sort, et lite kompaktkamera. Kjøpte det pga grei pris og best i test. Og <3-lig takk for det, og det samme tilbake :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *