Lag hampmelk selv!


Hamp inneholder masse lettfordøyelige proteiner, sunt fett (umettet omega 3 og 6) og vitaminer og mineraler. Helt supert! Og til dere som lurer, dette er ikke den typen som brukes til dop. På bildet ser dere økologisk hamp med skall jeg har kjøpt på Goji King. Man får også kjøpt dem uten(her). De uten skall trenger ikke knuses for at kroppen skal få tak i næringen, de med skall bør knuses.

Idag ville jeg prøve å lage hampmelk. Tidligere har jeg laget mandelmelk. Gjorde det på samme måte idag, 1 del nøtter/frø, 3 deler vann.

I går kveld skylte jeg frøene i en sil og la dem i en skål med vann over natta. Det morsomme var at i mårres hadde noen av frøene begynte å spire! Du ser så vidt noen hvite små greier oppi der.


1 dl frø, 3 dl vann oppi blenderen. Kjør til det er godt knust og blitt en masse.


«Nøttemelkposen» min. Haha, et kaffefilter laget av et slags polyesterstoff jeg kjøpte i Sverige. Det kjekkeste hadde nok vært å hatt en skikkelig nøttemelkpose slik at man får bedre tak når man skal skviiiiise ut det siste av væske i nøtte/frømassen, men enn så lenge funker kaffefilteret mitt bra. Bruk melken du har silt til å tømme nedi blenderen igjen for å få med det siste av masse som ligger igjen, og sil på nytt.


Når man er ferdig å skvise melka ut av massen sitter man igjen med en frø/nøttemasse. Tenkte å bruke den i kjeks i morgen.


Og hampmelk! Full av næring og yummy in my tummy. Den hadde en nydelig hvit fyldig farge. Smaken var ganske nøytral. Jeg har ikke tilsatt noe annen smak i den, men ser for meg at litt vaniljepulver oppi vil bli bra.

Så der ser dere, det å lage alternativer til kumelk er kjempeenkelt! Melken bruker du slik som du ville brukt kumelk, på frokostblanding, i smoothie, i grøt, matlaging osv.

Oppskrift, oppsummering:
– Legg nøtter/frø i vann over natten
– Skyll og putt i en blender. 1 del nøtter, 3 deler vann
– Blend til alt er knust og sil det gjennom en nøttemelkpose, kaffefilter i plast(hihi), et rent kjøkkenhåndkle etc.
– Har du lyst på smak på melken heller du den oppi blenderen igjen(rengjort) etter at du har silt den, og tilsetter den smaken du vil ha og kjører til alt er godt blandet. Smaker du kan bruke: Kanel, vanlje, litt salt, sjokolade etc.
– Ha melken i en tett flaske og oppbevar i kjøleskap. Rist før bruk. Holder seg i 3-4 dager. Du kjenner det på lukta om den er blitt harsk ;)

Lyst å prøve å lage du også kanskje?

:*

2 thoughts on “Lag hampmelk selv!

  1. Hei Silje, flott blogg du har! Gammelt innlegg ser jeg, men prøver meg på et spørsmål :)

    Jeg har begynt å lage nøttemelk i det siste. Foreløpig kun med mandler, men tenker å prøve f. eks. hamp. Du skriver at du lager kjeks av frø/nøttemassen som blir igjen. Har du en oppskrift på slike kjeks? Det hadde vært superdupert! :)

    • Har ikke noen oppskrift for hånden, men bare hiv sammen noe og sørg for at det blir en litt fast masse, så steker du og ser :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *