Kokte rødbeter med fenikkelstuing

I går kjøpte jeg økologiske rødbeter og en diger øko fenikkel på Helios – jeg fikk så akutt lyst på rødbeter!

Nå er de skikkelig gode, og norske! Jeg var litt treig i toppen når jeg tilberedte mine, jeg delte de i biter før jeg kokte dem. Det skal man jo ikke gjøre, man skal koke dem med skallet på, gjerne med en liten tust på 1-2 cm oppå så ikke rødfargen lekker ut i vannet. Men det glemte jeg da, så mine biter ble de litt blekere enn de kunne ha vært, og vannet var blodrødt! hehe. De smakte uansett kjempegodt, med salt og litt melkefritt smør på. Mums! Koker du rødbetene hel må du regne med minimum en times koking, det samme gjelder baking i stekeovn. Men det er definetivt verdt ventetiden! :-)

Fenikkelstuing er også blitt en favoritt! Enkelt å lage er det og. Fenikkel smaker anisaktig, men når du varmebehandler den blir den søt og krydret, kjempegodt!
Slik gjør du: Du myksteker løk og fenikkel i stekepanne i litt olje, la det mykne i ca 20 min på lav/medium varme i stekepanne. Tilsett så enten litt kokosmelk, havrefløte, soyafløte, eller nøttedip (jeg bruke cashewnøtter)+ salt og pepper og la putre noen minutter til. Ferdig!

Husk også Blomkålsuppa mi med fenikkel i, den er skikkelig digg! + Rødbetburger + Raw rødbetesuppe.

Hva er din favorittgrønnsak for tiden? :-)

17 thoughts on “Kokte rødbeter med fenikkelstuing

 1. Lagde en linsestuing med blant annet rødbeter i dag – namnam, det er så godt og så fikk den så fin farge :-)

 2. Takk for inspirasjon. I helgen skal jeg få lurt meg ned til helios og kjøpe rødbeter og andre godsaker, så skal jeg lage rødbetekvass og blomkålsuppe med fenikkel, og fenikkelsstuing, det hørtes farlig godt ut =)

 3. Du er så utrolig inspirerende! :)

  Etter at du startet med rawfood og hvete/melke/sukker/gjærfritt – merker du forskjell på hår, hud og negler? Jeg tenker om du merker at du får i deg mer og bedre næring nå enn tidligere, rett og slett? :)

  • Håret er blitt bedre, og huden fastere. Neglene merker jeg ikke forskjell på, og jeg plages av kviser fordi huden min er tørr. Merker størst forandring mentalt og fysisk, til det bedre :-)

   • Takk for svar! Så flott at du merker så god bedring på ulike områder :)

 4. Ja, rødbeter er digg! Det blir litt sånn i perioder til meg, siden jeg noen ganger «glemmer» at de finnes!:P

 5. M-m-m, det så godt ut! Jeg elsker rødbeter, men det er vanskelig å få tak i fine rødbeter her jeg bor – grønnsaksavdelingene her er ikke akkurat til å rope hurra over bestandig. Skal heller prøve å få samboeren min til å stikke innom en eller annen gård på vei hjem fra jobb en dag. :D

  Min favorittgrønnsak akkurat nå tror jeg må bli grønnkål, siden jeg ENDELIG har fått somla meg til å lage grønnkålchips! Det blei sååå godt! :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *